Sitemap

NYHEDER

Del med andre Print

Nyheder fra Kræftens Bekæmpelse


 • 24-04-2014

  Medicin kan muligvis erstatte forebyggende operationer

  Et nyt gennembrud i kræftforskningen kan betyde langt mere skånsomme behandlingsmuligheder for kvinder med høj risiko for brystkræft og kræft i æggestokkene.

 • 23-04-2014

  Fuld damp på årets Støt Brysterne kampagne

  Støt Brysterne kampagnen gav i 2013 et nettoresultat på 7,3 mio. kr. i 2013. I år skrues der op for aktiviteterne med eksempelvis flere auktioner og et ALT for damerne/Støt Brysterne løb i Aarhus. Støt Brysterne kampagnen er fortsat vigtig, fordi hver 9. danske kvinde bliver ramt af sygdommen.

 • 22-04-2014

  Gravide med kræft kan godt få kemoterapi

  Tanken om at få kemoterapi mens man er gravid, vil nok gøre mange kvinder utrygge. Men en stigende mængde forskning viser, at gravide i langt de fleste tilfælde kan få kemoterapi, uden at det skader barnet. Nye retningslinjer giver nu læger præcis vejledning i, hvordan behandlingen skal udføres, så den er sikker for både mor og barn.

 • 16-04-2014

  Jeg ryger - men jeg er ikke-ryger

  En gruppe danskere tænder en cigaret med jævne mellemrum, men de identificerer sig som ikke-rygere. Men selv et lille forbrug af cigaretter skader sundheden, og det budskab skal vi blive bedre til at formidle, siger Kræftens Bekæmpelse.

 • 15-04-2014

  Fedtrig kost øger risikoen for brystkræft

  I mange år har eksperter diskuteret, om en fedtrig kost øger risikoen for brystkræft. Nu viser en stor europæisk undersøgelse, at de kvinder, der spiser mest mættet fedt, har 30 pct. højere risiko for at udvikle hormonfølsom brystkræft end dem, der spiser mindst.

 • 14-04-2014

  Nyt fremskridt i behandling af brystkræft

  En ny behandling mod fremskreden brystkræft kan bremse sygdommen og forlænge livet for patienterne. Det er ikke en mirakelkur men dog et fremskridt i kampen mod en dødelig sygdom, vurderer Kræftens Bekæmpelse, som også forsker i behandling af brystkræft.

 • 11-04-2014

  Hold øje med symptomer på prostatakræft

  Rigtige mænd står op, når de tisser. Men det er ikke nok. De skal også holde øje med, om strålen er, som den plejer, eller om der er blod i urinen. En ny kampagne fra Kræftens Bekæmpelse med standupkomikeren Omar Marzouk og studievært Jes Dorph-Petersen i front skal få mænd over 50 år til at blive mere opmærksomme på symptomer, der kan skyldes prostatakræft.

 • 10-04-2014

  Kræftsyge mænd har stor glæde af at støtte hinanden

  Et forsøg med mentorordning og netværksaftener på kræftrådgivningen i Aarhus, er en stor succes. Det viser en midtvejsevalueringen af et modelprojekt, der har kørt siden oktober 2013. Når projektet er endelig evalueret til juni, skal det besluttes hvordan tilbuddene skal køre videre, og om de skal udbredes til andre steder i landet.

 • 10-04-2014

  Følg Professor Borre på Instagram

  Michael Borre er professor og overlæge på urinvejskirurgisk afdeling på Aarhus Universitetshospital og behandler især patienter med prostatakræft. I denne uge er han ’ugens fighter’ på Kræftens Bekæmpelses Instagramprofil, hvor han fortæller om sit arbejde.

 • 09-04-2014

  Danske kvinder har europæisk rekord i modermærkekræft

  På verdensplan er kun new zealandske og australske kvinder hårdere ramt af modermærkekræft end de danske, viser tal fra WHO’s internationale kræftdatabase Globocan.

 • 08-04-2014

  Næsten alle kommuner har tilbud om kræftrehabilitering

  87 pct. af landets kommuner havde ved udgangen af 2013 et tilbud om rehabilitering til deres kræftramte borgere, og 12 pct. er på vej med at etablere tilbud. Kun én kommune har endnu ikke et rehabiliteringstilbud, og det er Dragør. Kræftens Bekæmpelse følger med i det faglige indhold i kommunernes tilbud og skærper indsatsen for at gøre kræftpatienterne opmærksomme på, at de findes.

 • 08-04-2014

  Miljø- og kræftforsker Ole Raaschou-Nielsen adjungeret professor ved Aarhus Universitet

  Gruppeleder ved Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning Ole Raaschou-Nielsen udnævnes til adjungeret professor ved Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet. Udnævnelsen er en anerkendelse af Ole Raaschou-Nielsens markante forskningsresultater i indenfor kræft og miljø.

 • 07-04-2014

  Det går din støtte til

  De penge, der i går blev samlet ind til landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.

 • 06-04-2014

  Kræftens Bekæmpelses landsindsamling får rekordresultat

  34,6 millioner kroner. Så meget blev der samlet ind til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling i dag. Resultatet er det bedste nogensinde på en landsindsamlingsdag.

 • 06-04-2014

  Landsindsamlingen er skudt i gang

  I dag går 28.000 på gaden for at støtte kampen mod kræft.

 • 04-04-2014

  Kræftforskere udskifter reagensglas med indsamlingsbøsser

  Kampen mod kræft starter ofte i laboratorierne. Derfor går over halvdelen af de penge, som danskerne samler ind ved landsindsamlingen på søndag, til kræftforskning. Og mange af Kræftens Bekæmpelses egne forskere skal ud med indsamlingsbøsserne. 

 • 03-04-2014

  Profil kan vise bedste behandling til lungekræftpatienter

  En del patienter med ikke-småcellet lungekræft kan opereres for deres sygdom. Men der er stor forskel på, om patienterne efterfølgende har gavn af behandling med kemoterapi. Et nyt forskningsprojekt vil udpege markører, der kan give svaret, inden behandlingen begyndes. Kræftens Bekæmpelse støtter arbejdet med 600.000 kr.

 • 02-04-2014

  En hjernesvulst rammer både patienter og pårørende

  En hjernesvulst kan ændre livet markant, ikke kun for patienten men også for de pårørende. Ud over at være en livstruende sygdom fører en hjernesvulst nemlig ofte til ændringer i personligheden. På Hjernetumordagen 2014 fortalte Anne Lene Pugholm, hvordan familiens liv ændrede sig, da hendes mand fik en hjernesvulst. På mødet fremlagde en række eksperter også fremtidens behandling af sygdommen i form af vaccine-forsøg og åbningen af partikelterapianlægget ved Aarhus Universitetshospital i 2017.

 • 01-04-2014

  Motion mindsker risikoen for brystkræft hos kvinder i alle aldre

  Én times motion om dagen mindsker risikoen for brystkræft hos kvinder i alle aldre. Det viser en ny gennemgang af 37 studier på området.

 • 01-04-2014

  Solarier er ikke for børn

  Der er en grund til, at solarier bliver kaldt cancergrill. Alligevel har børn i Danmark i dag fri adgang til solcentrene. Kræftens Bekæmpelse, Børnerådet og Dansk Dermatologisk Selskab opfordrer i et debatindlæg i Berlingske i dag regeringen til at beskytte børnene og indføre en aldersgrænse på 18 år for brug af solarier.

 

 
 

 

Oversigt over ældre nyhedsartikler:

NyhedsartiklerSidst ændret: 01-01-2014Kræftens Bekæmpelse

Strandboulevarden 49
2100 København Ø

Tlf. 3525 7500
Email: info@cancer.dk
Giro: 302 6922
Kontakt

Ring til kræftlinien

Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 8030 1030

Hverdage: 9.00-21.00
Lør - søn. 12.00-17.00

Spørg Brevkassen