Sitemap

NYHEDER

Del med andre Print

Nyheder fra Kræftens Bekæmpelse


 • 15-04-2014

  Fedtrig kost øger risikoen for brystkræft

  I mange år har eksperter diskuteret, om en fedtrig kost øger risikoen for brystkræft. Nu viser en stor europæisk undersøgelse, at de kvinder, der spiser mest mættet fedt, har 30 pct. højere risiko for at udvikle hormonfølsom brystkræft end dem, der spiser mindst.

 • 14-04-2014

  Nyt fremskridt i behandling af brystkræft

  En ny behandling mod fremskreden brystkræft kan bremse sygdommen og forlænge livet for patienterne. Det er ikke en mirakelkur men dog et fremskridt i kampen mod en dødelig sygdom, vurderer Kræftens Bekæmpelse, som også forsker i behandling af brystkræft.

 • 11-04-2014

  Hold øje med symptomer på prostatakræft

  Rigtige mænd står op, når de tisser. Men det er ikke nok. De skal også holde øje med, om strålen er, som den plejer, eller om der er blod i urinen. En ny kampagne fra Kræftens Bekæmpelse med standupkomikeren Omar Marzouk og studievært Jes Dorph-Petersen i front skal få mænd over 50 år til at blive mere opmærksomme på symptomer, der kan skyldes prostatakræft.

 • 10-04-2014

  Kræftsyge mænd har stor glæde af at støtte hinanden

  Et forsøg med mentorordning og netværksaftener på kræftrådgivningen i Aarhus, er en stor succes. Det viser en midtvejsevalueringen af et modelprojekt, der har kørt siden oktober 2013. Når projektet er endelig evalueret til juni, skal det besluttes hvordan tilbuddene skal køre videre, og om de skal udbredes til andre steder i landet.

 • 10-04-2014

  Følg Professor Borre på Instagram

  Michael Borre er professor og overlæge på urinvejskirurgisk afdeling på Aarhus Universitetshospital og behandler især patienter med prostatakræft. I denne uge er han ’ugens fighter’ på Kræftens Bekæmpelses Instagramprofil, hvor han fortæller om sit arbejde.

 • 09-04-2014

  Danske kvinder har europæisk rekord i modermærkekræft

  På verdensplan er kun new zealandske og australske kvinder hårdere ramt af modermærkekræft end de danske, viser tal fra WHO’s internationale kræftdatabase Globocan.

 • 08-04-2014

  Næsten alle kommuner har tilbud om kræftrehabilitering

  87 pct. af landets kommuner havde ved udgangen af 2013 et tilbud om rehabilitering til deres kræftramte borgere, og 12 pct. er på vej med at etablere tilbud. Kun én kommune har endnu ikke et rehabiliteringstilbud, og det er Dragør. Kræftens Bekæmpelse følger med i det faglige indhold i kommunernes tilbud og skærper indsatsen for at gøre kræftpatienterne opmærksomme på, at de findes.

 • 08-04-2014

  Miljø- og kræftforsker Ole Raaschou-Nielsen adjungeret professor ved Aarhus Universitet

  Gruppeleder ved Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning Ole Raaschou-Nielsen udnævnes til adjungeret professor ved Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet. Udnævnelsen er en anerkendelse af Ole Raaschou-Nielsens markante forskningsresulatater i indenfor kræft og miljø.

 • 07-04-2014

  Det går din støtte til

  De penge, der i går blev samlet ind til landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.

 • 06-04-2014

  Kræftens Bekæmpelses landsindsamling får rekordresultat

  34,6 millioner kroner. Så meget blev der samlet ind til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling i dag. Resultatet er det bedste nogensinde på en landsindsamlingsdag.

 • 06-04-2014

  Landsindsamlingen er skudt i gang

  I dag går 28.000 på gaden for at støtte kampen mod kræft.

 • 04-04-2014

  Kræftforskere udskifter reagensglas med indsamlingsbøsser

  Kampen mod kræft starter ofte i laboratorierne. Derfor går over halvdelen af de penge, som danskerne samler ind ved landsindsamlingen på søndag, til kræftforskning. Og mange af Kræftens Bekæmpelses egne forskere skal ud med indsamlingsbøsserne. 

 • 03-04-2014

  Profil kan vise bedste behandling til lungekræftpatienter

  En del patienter med ikke-småcellet lungekræft kan opereres for deres sygdom. Men der er stor forskel på, om patienterne efterfølgende har gavn af behandling med kemoterapi. Et nyt forskningsprojekt vil udpege markører, der kan give svaret, inden behandlingen begyndes. Kræftens Bekæmpelse støtter arbejdet med 600.000 kr.

 • 02-04-2014

  En hjernesvulst rammer både patienter og pårørende

  En hjernesvulst kan ændre livet markant, ikke kun for patienten men også for de pårørende. Ud over at være en livstruende sygdom fører en hjernesvulst nemlig ofte til ændringer i personligheden. På Hjernetumordagen 2014 fortalte Anne Lene Pugholm, hvordan familiens liv ændrede sig, da hendes mand fik en hjernesvulst. På mødet fremlagde en række eksperter også fremtidens behandling af sygdommen i form af vaccine-forsøg og åbningen af partikelterapianlægget ved Aarhus Universitetshospital i 2017.

 • 01-04-2014

  Motion mindsker risikoen for brystkræft hos kvinder i alle aldre

  Én times motion om dagen mindsker risikoen for brystkræft hos kvinder i alle aldre. Det viser en ny gennemgang af 37 studier på området.

 • 01-04-2014

  Solarier er ikke for børn

  Der er en grund til, at solarier bliver kaldt cancergrill. Alligevel har børn i Danmark i dag fri adgang til solcentrene. Kræftens Bekæmpelse, Børnerådet og Dansk Dermatologisk Selskab opfordrer i et debatindlæg i Berlingske i dag regeringen til at beskytte børnene og indføre en aldersgrænse på 18 år for brug af solarier.

 • 31-03-2014

  Kræftpatienter mødes på fodboldbanen

  Motion gavner både sundheden og humøret, men for mange kræftpatienter kan det være svært at finde energien til at komme ud af døren. Et nyt fodboldhold for mænd i alle aldre, der har eller har haft kræft, starter nu i Vordingborg. Det er første gang, et hold oprettes som et almindeligt tilbud i en idrætsforening. Holdets ene træner, 22-årige Nikolaj, mistede for to år siden sin far til kræft. Nu glæder han sig til at hjælpe med at skabe et frirum med fællesskab og godt humør for andre kræftramte.

 • 28-03-2014

  Lovgivning uden aldersgrænse virker ikke på unges solarievaner

  Det eneste der virker på unge amerikaneres solarievaner er lovgivning om aldersgrænser. Skiltning om risikoen ved solariebrug og krav om forældretilladelser gør ikke indtryk. Ifølge en ny undersøgelse er det kun i de stater, hvor lovgivningen også indeholder en aldersgrænse, at færre unge bruger solarium. I Danmark vil politikerne ikke indføre en aldersgrænse.  

 • 28-03-2014

  Støt Kræftens Bekæmpelses landsindsamling på mobilen

  En del danskere oplever, at de ikke kan give penge til et godt formål, fordi de ikke har kontanter på lommen. Ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling 6. april bliver det muligt at støtte kampen mod kræft via mobiltelefonen og betalingstjenesten MobilePay.

 • 27-03-2014

  Midtjyske kræftpatienter og pårørende får ny kræftrådgivning

  Spisestuen i Kræftrådgivningen i HerningI morgen, den 28. marts, indvies Hernings nye kræftrådgivning. Huset er det femte af syv nye kræftrådgivninger, som Kræftens Bekæmpelse bygger sammen med Realdania. Visionen er at skabe huse tæt på de store kræftbehandlende sygehuse. Huse, der kan skabe nærvær og tryghed i hjemlige omgivelser.

 • 26-03-2014

  Verdensrekord: Seks ud af ti piger mellem 21 og 29 år er vaccineret mod HPV

  Ved årsskiftet sluttede det gratis HPV-vaccinationstilbud for piger født i 1985-1992. Seks ud af ti piger havde fået de tre stik, der skal til, mens over 70 pct.havde fået mindst et stik og dermed var i gang med at blive vaccineret. Det viser den endelige opgørelse over vaccinationsdeltagelsen. – Vi har verdens højeste vaccinationsdeltagelse. Det er fantastisk, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse.

 • 26-03-2014

  Jes Søgaard ny chef i Kræftens Bekæmpelse

  Jes SøgaardKræftens Bekæmpelse har pr. 1. maj 2014 ansat den fremtrædende sundhedsøkonom Jes Søgaard som chef for afdelingen ’Dokumentation og Kvalitet’.

 • 25-03-2014

  Operation sænker dødeligheden hos mænd med prostatakræft

  Mænd med prostatakræft i tidlige stadier lever markant længere, hvis de får bortopereret hele prostatakirtlen ved såkaldt radikal prostatektomi, end hvis de ikke bliver opereret. Det viser et langvarigt svensk studie, hvor 695 prostatakræftpatienter blev fulgt i over 23 år. Studiet er offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift The New England Journal of Medicine.

 • 25-03-2014

  Spænding om sygedagpengereform

  Kræftens Bekæmpelse har netop indgivet høringssvar på udkastet til den nye sygedagpengelov. Vi håber på forbedringer for kræftpatienterne, men reformen stiller krav til regioner om hurtig udredning og diagnosticering, og til kommuner om hurtig sagsbehandling og mange jobafklarings- og ressourceforløb. Kan alle parter leve op til reformens nye krav, spørger Laila Walther, afdelingschef i Patientstøtte og Lokal Indsats i Kræftens Bekæmpelse i sin blog om kræft.

 • 24-03-2014

  Ulighed kræver en ekstra indsats

  Der er ulighed ved kræftsygdomme. Sociale forhold og det at bo alene påvirker risikoen for at få kræft og giver dårligere mulighed for overlevelse. Det kræver en ekstra indsats at sikre, at alle får del i de gode muligheder for at forebygge og behandle kræft, mener Kræftens Bekæmpelse.

 • 24-03-2014

  Næsten alle skoler har en sorghandleplan

  98 pct. af folkeskolerne og 80 pct. af privatskolerne har en sorghandleplan, som hjælper de voksne med at støtte børn, der f.eks. mister en forælder. Og handleplanerne bruges flittigt, viser en ny evaluering. Det er dog især i den akutte krise, at handleplanerne er en hjælp - udfordringerne opstår, når hverdagen melder sig, og eleven stadig er i sorg. Det vil Kræftens Bekæmpelse gøre noget ved.

 • 21-03-2014

  "Kræft rammer os alle"

  26-årige Sarah Mai Elbech-Madsen mistede i efteråret 2013 sin mor til kræft. Nu har hun startet sin egen indsamling på nettet til fordel for Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Og hun er ikke alene. Flere og flere danskere støtter kampen mod kræft ved hjælp af personlige onlineindsamlinger.

 • 20-03-2014

  E-cigaretter vinder indpas blandt amerikanske unge

  De kan smage af både lakrids, jordbær og chokolade, og de markedsføres massivt i USA. Og nu viser en stor amerikansk undersøgelse, at andelen af unge amerikanere i alderen 11-18 år, der har prøvet at ryge elektroniske cigaretter, er fordoblet på et enkelt år. Overlæge i Kræftens Bekæmpelse, Inge Haunstrup Clemmensen, efterlyser en lignende undersøgelse af danske unges rygevaner.

 • 19-03-2014

  Gennembrud i leukæmi-behandling

  Immunterapi kan være til stor gavn for kræftpatienter med akut leukæmi. Det viser den hidtil største undersøgelse af sin art. Hos 88 procent af patienterne i undersøgelsen kunne man efter behandling med immunterapi ikke længere påvise kræft i kroppen.

 • 18-03-2014

  Nyt protein afslører kræftceller

  Forskere i Kræftens Bekæmpelse har gjort en ny opdagelse i jagten på de nøgler og låsemekanismer, som styrer kræftcelles indre liv – en viden, som kan hjælpe os til at finde nye våben mod kræft.

 • 17-03-2014

  Tilfredse frivillige i Kræftens Bekæmpelse

  I 2013 var næsten 42.000 mennesker frivillige i Kræftens Bekæmpelse, hvilket svarer til mere end 620 fuldtidsstillinger. Og en undersøgelse viser, at de frivillige generelt er meget tilfredse med at være frivillige i foreningen. Tilfredsheden understøttes af, at det er meget trofaste frivillige, som udfører ulønnet arbejde. I gennemsnit er man nemlig frivillig i over seks år.

 • 14-03-2014

  Urimelig retstilstand skal ændres

  En klage over fejl i den kommunale sagsbehandling, kan nogle gange slet ikke betale sig. Får man medhold og efterbetalt de penge, man havde krav på – ja så kan kommunen modregne dem i ens nuværende kontanthjælp. Den Sociale Retshjælp, Kræftens Bekæmpelse og Danske Handicaporganisationer har derfor sendt et åbent brev til Beskæftigelsesministeren. Her kræver de, at ministeren kigger på sagen, og laver loven om.

 • 14-03-2014

  Indsamlere viser flaget i kampen mod kræft

  Søndag den 6. april holder Kræftens Bekæmpelse landsindsamling over, og igen i år bliver det med 'Vis flaget' som slogan og blikfang. De personlige budskaber er nemlig et hit – både blandt indsamlere og bidragsydere.

 • 13-03-2014

  En tredjedel af alle kræftforløb indeholder kvalitetsafvigelser

  Som praktiserende læge kan det være svært at træffe den rigtige beslutning, når patienten har uspecifikke symptomer, og de første undersøgelser ikke giver noget svar. Faktisk så svært, at praktiserende læger vurderer, at forløbet kunne have været bedre i 30 pct. af de tilfælde, hvor der stilles en kræftdiagnose. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet og Kræftens Bekæmpelse.  

 • 12-03-2014

  50 millioner Knæk Cancer-kroner til ny forskning

  Effektiv diagnose, bedre kirurgi, et godt liv efter kræft med kontrol og opfølgning til gavn for kræftpatienterne og penge til at udvikle næste generation af dygtige kræftforskere. Kræftens Bekæmpelse afsætter 50 millioner kr. til de fem højtprioriterede områder indenfor kræftforskningen

 • 11-03-2014

  Travlhed på sygehusene går ud over patienterne

  Det går alt for stærkt på sygehusene. En undersøgelse fra Yngre Læger viser, at lægerne er så pressede, at det går ud over patienterne. Og Kræftens Bekæmpelse bakker op: - I stedet for øget fokus på at skabe mere produktivitet på de danske sygehuse, er der i dag brug for at få skabt sammenhæng og opmærksomhed på den enkelte patients behandling. I dag lades alt for mange patienter i stikken, siger Leif Vestergaard Pedersen, direktør i Kræftens Bekæmpelse.

 • 10-03-2014

  Forskning omsættes i lækre madopskrifter

  ’Det gode helbred’ er en ny og anderledes kogebog fra Kræftens Bekæmpelse med madopskrifter, som bygger på 20 års forskning i, hvad man skal spise for at undgå kræft.

 • 07-03-2014

  Udfordringer i dansk kræftbehandling står i kø

  Det er svært at spå om fremtiden, men en konservativ fremskrivning viser, at antallet af kræfttilfælde vil stige med over 30 pct. over de næste 10 år. Det er en udfordring for kapaciteten i sundhedsvæsenet. Der skal tænkes nyt, hvis vi skal opretholde den behandlingskvalitet, som er i dag. Og der skal sættes fart på den faglige udvikling. Sporene til handling blev lagt i går torsdag den 6. marts på konferencen ’Flere og flere kræftpatienter – er sundhedsvæsenet klar?’, som DMCG og Kræftens Bekæmpelse stod bag.

 • 06-03-2014

  Behov for flere senge til kræftsyge

  Antallet af kræftpatienter vil stige voldsomt de kommende år. Kræftens Bekæmpelse fremlægger ved en konference i dag analyser, der viser, at antallet af kræftramte danskere vil stige med 30 procent over de næste ti år. Det betyder, at der i år 2025 vil være 10.000 flere kræftpatienter om året i forhold til i dag. I udlandet er man begyndt at tage højde for de kommende stigninger i kræfttilfælde. Og det er på høje tid, at det danske sundhedssystem også begynder at tage højde for de mange nye patienter.

 • 05-03-2014

  Fælles smag i Nord -og Sydeuropa

  Mens pasta og pizza med sprøde salater, tomater og olivenolie fylder det italienske køkken, er den nordiske kost præget af mørkt rugbrød, kartofler, rodfrugter og fisk. Men en ny undersøgelse  fra Kræftens Bekæmpelse afslører, at mange nordiske fødevarer også er populære i både Central– og Sydeuropa.  

 • 05-03-2014

  Kræftens Bekæmpelses formand får norsk kræftpris

  Kræftens Bekæmpelses formand, Frede Olesen, modtog i går den norske pris, Kreftprisen 2014. Prisen gives for hans arbejde med at bringe erfaringer fra Danmark til den norske kræftdebat.

 • 04-03-2014

  400.000 danskere får i år tilbud om tarmkræftscreening

  Startskuddet har lydt. Pr. 1. marts startede det landsdækkende tilbud om screening for tarmkræft for alle kvinder og mænd i alderen 50-74 år. I de første fire år inviteres alle i aldersgruppen efter deres fødselsmåned – uanset årstal, og man starter med at invitere danskere, der er født i juni, april og september. -Tarmkræft er en af de helt store sygdomme, som ofte opdages sent i forløbet. Derfor håber vi på høj screeningsdeltagelse, siger overlæge Iben Holten fra Kræftens Bekæmpelse.

 • 03-03-2014

  Forebyggende brystoperation redder liv

  Kvinder med arvelig brystkræft, som vælger at få fjernet begge bryster, har næsten 50 procent større chance for at overleve deres kræftsygdom i forhold til kvinder, der alene får fjernet det syge bryst. Det viser en ny undersøgelse, der netop er offentliggjort i British Medical Journal.

 • 28-02-2014

  Ingen forbedring i kræftbehandlingen

  Danske kræftpatienter venter stadig for lang tid på at komme i behandling. Og det er ikke blevet bedre, selvom der er en intensiv overvågning af området. Det viser seneste tal for overvågning af kræftbehandlingen i sygehusenes kræftpakkeforløb.

 • 27-02-2014

  Rekord i kapløb om forskerpenge

  Interessen for at forske i kræft sætter ny rekord i år. Kræftens Bekæmpelse glæder sig over at have modtaget 253 ansøgninger  fra mange af Danmark dygtigste kræftforskere om penge til nye forskningsprojekter.

 • 26-02-2014

  Mand og mand imellem

  Mænd tackler kræftsygdommen på deres helt egen måde. Derfor har Kræftens Bekæmpelse særlig fokus på mænd, herunder om, hvordan man bedst kommunikerer med dem – på deres præmisser. I Kræftens Bekæmpelses medlemsblad tæt på kræft, som netop er udkommet, er der et tema om mænd og kræft.

 • 25-02-2014

  Platugler eller mirakelmedicin?

  cannabisTV går tæt på cannabisolie og kræft.Kontant på DR1 besøger Center for Kræftforskning i Kræftens Bekæmpelse og sætter kritisk fokus på cannabisolie og tilbud om, at olierne fra hampeplanten kan kurere kræft.

 • 14-02-2014

  Epokegørende forskning om kræft i bugspytkirtlen

  xxxEn simpel blodprøve kan måske i fremtiden redde livet for mange patienter med bugspytkirtelkræft, som ofte opdages for sent i dag. Forskere i Kræftens Bekæmpelse og læger på seks danske hospitaler har fundet særlige markører i blodet, som kan afsløre den farlige kræftsygdom tidligere.

 • 21-02-2014

  HPV-vaccinen knækker kurven for livmoderhalskræft

  For første gang viser ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse, at HPV vaccinen virker på en stor befolkningsgruppe. Ja, vaccinen ikke bare virker men virker særdeles effektiv mod forstadier til livmoderhalskræft.

 • 20-02-2014

  Rygestop giver bedre humør

  Mindre angst, depression og stress – og i det hele taget bare bedre humør og livskvalitet. Sådan går det dem, som stopper med at ryge. Det viser en ny systematisk gennemgang af forskningen på området, som netop er offentliggjort i British Medical Journal.

 • 19-02-2014

  Børnekræftoverlevere risikerer hormonforstyrrelser

  Behandlingen af børn med kræft er gennem de seneste fire årtier forbedret markant, med det glædelige resultat, at omkring 80 pct. af børnene i dag kureres. En ny stor undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser imidlertid, at mange overlevere får kroniske senfølger, som skyldes forstyrrelser af kroppens normale hormonproduktion. Artiklen er netop offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift, The Lancet.

 • 18-02-2014

  Genbrugsbutik nr. 12 slår dørene op

  I dag tirsdag den 18. februar åbner Kræftens Bekæmpelse sin 12. genbrugsbutik IGEN – denne gang i Hillerød. Interessen for at købe kvalitetsgenbrug og at arbejde som frivillig i butikkerne boomer. I 2013 gav butikkerne et nettooverskud på 6,2 mio. kr.

 • 17-02-2014

  Ny viden om prostata åbner for bedre behandlinger

  Forskere har for første gang kortlagt, hvordan en normal prostata udvikler sig. Opdagelsen kan have stor betydning for fremtidige prostatakræftbehandlinger.

 • 14-02-2014

  Mammografiscreening reducerer antallet af kvinder med fremskreden brystkræft

  Ny dansk undersøgelse slår fast, at indførelsen af det landsdækkende tilbud om mammografiscreening betyder, at antallet af kvinder, der får konstateret mere fremskreden brystkræft, er reduceret, at færre kvinder får fjernet lymfeknuder, og færre får fjernet hele brystet. Og så er det dokumenteret, at den danske brystkræftbehandling er i fuld overensstemmelse med de internationale anbefalinger.

 • 13-02-2014

  Ny forskning i bedste behandling mod brystkræft

  En af de vigtigste medicinske behandlinger for brystkræftpatienter efter overgangsalderen er behandling med stoffer af typen aromatasehæmmere. Det er imidlertid ikke alle patienter, der har gavn af behandlingen, og hos nogle aftager effekten efter noget tid. Nu skal ny forskning give mere viden om hvilke efterfølgende behandlinger, der kan anvendes, hvis der udvikles modstandsdygtighed.

 • 12-02-2014

  Hormonbehandling øger risikoen for svulster i hjernehinden

  Dansk forskning viser, at kvinder, som er i hormonbehandling i forbindelse med overgangsalderen i mere en 10 år, øger risikoen for at udvikle hjernesvulster kaldet meningeom. En svulst, som oftest er godartet.

 • 11-02-2014

  Ny behandling mod prostatakræft godkendt

  En ny behandling til patienter, der har spredning af prostatakræft til knoglerne, er netop blevet godkendt af KRIS, Danske Regioners koordineringsråd for ibrugtagning af sygehusmedicin. Behandlingen hedder Xofigo og består af et radioaktivt stof, der selv finder frem til knoglerne og giver lokal stråling.

 • 10-02-2014

  Skræddersyede samtaler til patienter med lunge- og prostatakræft

  En række patienter med lunge- og prostatakræft får nu tilbud om at deltage i et nyt projekt, der skal sikre et større udbytte af samtalerne med deres læge eller sygeplejerske. Gennem spørgeskemaer skal patienterne fortælle, hvilke emner der er brug for at tage op i den afsatte konsultations-tid. Målet er en mere individuel samtale, som samtidig giver bedre mulighed for at komme rundt om emner som seksualitet og psykiske problemer – emner, som i dag kan blive forsømt. Projektet er støttet med 1,8 mio. kr. fra Knæk Cancer-kampagnen i 2012, hvor danskerne gav 102 mio. kr. til kampen mod kræft.

 • 07-02-2014

  Antioxidanter kan måske få kræft til at sprede sig hurtigere

  En voksende mængde forskning, herunder en netop offentliggjort undersøgelse fra Sverige, tyder på, at kosttilskud med antioxidanter kan gøre mere skade end gavn i forhold til udviklingen af kræft.

 • 07-02-2014

  Syv skoler sætter drøn på skolegården

  I dag modtager syv projekter støtte til at realisere idéer, der nytænker skolegården, så den i højere grad inviterer skolens elever og naboer til at komme udenfor og få gang i kroppen. Projekterne støttes gennem ”Drøn på skolegården” – en kampagne iværksat af Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Kræftens Bekæmpelse.

 • 06-02-2014

  Regeringen vil forhindre indsigt i sager om lægemiddelskader

  Indtil 1. januar i år har det ikke været muligt at få aktindsigt i afgørelser fra Patientforsikringen. Men i den nye offentlighedslov er det nu muligt at se afgørelser, der handler om skader forårsaget af lægemiddelskader – et rigtigt og vigtigt fremskridt. Men nu har regeringen tilsyneladende fortrudt, for nu vil de trække muligheden for indsigt tilbage.

 • 05-02-2014

  Børnehus får Kræftens Bekæmpelses Hæderspris

  Børnehuset Siv i Farum er modtager af Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2014. Hædersprisen blev overrakt af kronprinsesse Mary i går på World Cancer Day. Børnehuset Siv er landets eneste daginstitution for børn, der har nedsat immunforsvar på grund af kræft eller andre alvorlige sygdomme.

 • 04-02-2014

  Ny behandling på vej til patienter med bugspytkirtelkræft

  Lægemidlet Abraxane har vist gode resultater i behandlingen af patienter med bugspytkirtelkræft. Nu er lægemidlet godkendt i Europa, og ansøgningen om godkendelse i Danmark er ved at blive indsendt. Håbet er, at Abraxane kan bane vejen for flere fremskridt for den livstruende sygdom.

 • 03-02-2014

  Yoga har positiv effekt på inflammation efter brystkræft

  Yoga reducerer ikke kun den belastende træthed, som mange kræftramte oplever i forbindelse med deres sygdom og behandling. Ny forskning viser, at yoga desuden mindsker de inflammationstilstande, der kan føre til sygdomme som gigt, Alzheimers og Type 2-diabetes.

 • 31-01-2014

  Kræftpatienter flere steder i landet har fået for meget kemoterapi

  Kræftpatienter i Region Midtjylland og i Region Syddanmark er blevet behandlet med for meget kemoterapi. Tre patienter er muligvis døde af behandlingen. – Det er en meget alvorlig sag uden fortilfælde i Danmark, siger direktør i Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen.

 • 31-01-2014

  På vej med nye opfølgningsprogrammer for kvinder med kræft i underlivet

  De kontrolforløb, som kvinder med kræft i underlivet i dag får tilbudt, øger ikke deres overlevelse. –Vi skal væk fra tanken om, at alle skal tilbydes kontrol, men vi skal i stedet tilbyde individuel opfølgning/kontrol og individuel rehabilitering, eller sagt med andre ord: Rette hjælp til rette person, siger professor Ole Mogensen fra Odense Universitetshospital. Dansk Gynækologisk Cancer Gruppe og KIU – Patientforeningen for Kvinder med Kræft i Underlivet sætter i dag fredag den 31. januar fokus på blandt andet opfølgningsprogrammer på et symposium på Odense Universitetshospital.

 • 30-01-2014

  Flere end 13.000 brugere af Kræftlinjens tilbud

  Et af Kræftens Bekæmpelses vigtigste mål er at hjælpe og støtte kræftpatienter, pårørende og efterladte. I 2013 gav rådgiverne på Kræftlinjen råd og støtte til 13.361 mennesker.

 • 29-01-2014

  Genoptræningstilbud til kræftpatienter bør styrkes

  Fysisk genoptræning kan hjælpe kræftpatienter til at komme sig efter en kræftsygdom. En undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser imidlertid, at flere end hver tredje kræftpatient ikke modtager den nødvendige genoptræning.

 • 28-01-2014

  Forsikringspenge på kontoen forhindrer ikke længere kontanthjælp

  Første januar trådte kontanthjælpsreformen i kraft. Det betyder, at hvis man har fået udbetalt forsikring for kritisk sygdom, er man ikke længere udelukket for at få kontanthjælp eller få tilkendt enkeltydelser som f.eks. tilskud til rengøring eller fysioterapi på grund af forsikringspengene. En sag Kræftens Bekæmpelse har kæmpet aktivt for.

 • 27-01-2014

  Danskerne skal cykle mere

  I København, Århus og Odense cykler de derudad. Men i resten af landet kniber det med at fastholde cyklen som transportmiddel – hér foretrækker man bilen. En konference på Christiansborg onsdag den 29. januar sætter fokus på fremtidens cykeltrafik i Danmark.

 • 24-01-2014

  Intet fald i rygere

  Lige så mange danskere røg i 2013, som året før. Dermed er flere års fald i andelen af rygere stagneret. Samtidig er der flere, der ryger lejlighedsvis, og flere bruger e-cigaretter. Det viser en ny Gallup-undersøgelse. Den afslører også, at mindre end halvdelen af danskerne ved, at rygning kan give kræft andre steder end i lungerne, og hver fjerde ved ikke, at rygning er årsag til blodpropper.

 • 23-01-2014

  EU-millioner til topforsker i Kræftens Bekæmpelse

  Marja Jäättelä  fra Kræftens Bekæmpelse er en af de få udvalgte danske forskere, som nu kan glæde sig over at blive "forgyldt" med EUs fornemmeste forsker-legat.  

 • 22-01-2014

  Danmark har nordisk rekord i modermærkekræft

  Hvert år registreres ca. 1.800 nye tilfælde af modermærkekræft blandt danskerne. Dermed indtager Danmark en kedelig nordisk førsteplads i forekomsten af modermærkekræft. Dårlige vaner i solen og for meget solarium er en del af forklaringen på eksplosionen i antallet af modermærkekræfttilfælde i løbet af de seneste 30 år.

 • 21-01-2014

  Tarmkræftscreening redder liv

  Fra 1. marts indføres der landsdækkende tilbud om tarmkræftscreening for alle danske kvinder og mænd i alderen 50-74 år. Det sker blandt andet på baggrund af et pilotprojekt, som fandt sted i de tidligere Københavns og Vejle amter i 2005-2006. En undersøgelse, som netop er offentliggjort i Ugeskrift for Læger viser, at mange af de tarmkræfttilfælde, som dengang blev fundet via screeningen, er blevet fundet i tidligt stadie, og at dødeligheden derved er nedsat.

 • 20-01-2014

  Danmarks solarielovgivning halter langt efter andre landes

  Landene omkring os har for længst indført et solarieforbud for unge under 18 år. Herhjemme er dog ikke meget, der tyder på, at det bliver en del af den solarielov, som forventes fremlagt inden længe. Det undrer Kræftens Bekæmpelse, at regeringen ikke vil følge WHO’s klare anbefalinger.

 • 17-01-2014

  Kræft øger behovet for trosrelationer

  Ph.d.-afhandling viser, at mange kræftramte oplever tiden efter behandlingen som særdeles eksistentielt udfordrende. De føler sig tabt af systemet og ensomme. - Derfor henter en stor del hjælp i en eller anden religiøs eller spirituel relation, hvor de føler, at de kan slippe deres inderste tanker, følelser og bekymringer løs, så de bliver lyttet til og forstået, siger post.doc. Elisabeth Assing Hvidt.

 • 17-01-2014

  Europas første professor i ”livet efter kræft”

  Flere og flere patienter overlever kræft og har brug for støtte til at komme videre og få en normal hverdag efter en kræftbehandling. Derfor sætter Kræftens Bekæmpelse nu ekstra turbo på forskning i livet efter kræft.

 • 16-01-2014

  Halvt så mange går i solarium

  Andelen af voksne danskere, der bruger solarium, er halveret på bare fem år – fra 22 til 11 procent, og blandt unge er der sket mere end en halvering. Men den positive udvikling er stagneret. Således går 15 procent af de 15-25-årige fortsat i solarium. Samtidig ser alderen for solariedebut kun ud til at blive lavere. Det viser to nye rapporter om danskernes solarievaner.

 • 15-01-2014

  Overlevelsen efter tarmkræft halter efter de andre nordiske lande

  Danmark har stadig dårligere overlevelse end de andre nordiske lande, når vi taler om 1-års overlevelsen efter tarmkræft. Det viser helt nye tal fra databasen NORDCAN. –Én af årsagerne er, at mange danskere først får konstateret sygdommen, når kræften har spredt sig så meget, at man ikke kan blive helbredt, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse.

 • 14-01-2014

  Nyt enzym afslører kræft

  Jiri BartekForskere i Kræftens Bekæmpelse har opdaget et nyt enzym, som kan vise, om sunde celler udvikler sig til kræftceller. Enzymet afslører også, hvordan bestråling og kemoterapi virker på kræftcellerne.

 • 13-01-2014

  Hold øje, mand!

  Hold øje med: Ændrede afføringsvaner, om du kan tømme tarmen helt, eller om du har blod i afføringen. Ny kampagne fra Kræftens Bekæmpelse skal få særligt mænd til at søge læge, hvis de går med symptomer, der kan skyldes tarmkræft.

 • 09-01-2014

  Akupunktur kan lette hedeture hos brystkræftpatienter

  Medicin til brystkræftpatienter kan give voldsomme hedeture. Hedeture så slemme, at de giver stort ubehag og spolerer nattesøvnen. Men nu viser et nyt amerikansk studie, at både traditionel og ”falsk” akupunktur muligvis kan hjælpe på problemet.

 • 08-01-2014

  Mindfulness over internettet skal hjælpe mod angst og depression

  Kræftoverleveres symptomer på angst og depression kan mindskes ved hjælp af mindfulness. Et nyt forsøg vil nu undersøge, om mindfulness hjælper lige så godt, hvis deltagerne gennemfører kurset derhjemme via computeren. Projektet er støttet økonomisk af Kræftens Bekæmpelse.

 • 07-01-2014

  Nyt rygestoptilbud i lommeformat til unge

  En ny app fra Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen skal hjælpe unge i mål med deres rygestop. Appen hedder Xhale og er gratis.

 • 06-01-2014

  Musik mod angst

  I et nyt forsøg skal en række kræftpatienter lytte til musik, mens de behandles med kemoterapi. Håbet er, at det kan mindske den angst, som nogle kræftpatienter oplever ved at skulle have kemoterapi. Projektet er støttet økonomisk af Kræftens Bekæmpelse.

 • 03-01-2014

  Socialt sårbare patienter får ikke samme kræftbehandling som andre

  Kræftbehandling skal være ens og lige for alle. Men socialt sårbare kræftpatienter får ofte ikke den samme behandling som andre, fordi de vælger den fra, eller fordi lægerne vurderer, at patienten ikke vil kunne klare behandlingen. Sundhedsvæsenet er indrettet til den stærke patient, og lægerne har ofte ikke mulighed for at bruge ekstra ressourcer på socialt sårbare patienter. Men den ekstra tid, kunne måske få patienten til at sige ja til behandling.

 • 02-01-2014

  Kræftlægers roller under forandring

  Med indførelsen af de nye kræftpakker er lægernes dagligdag blevet mærkbart forandret. - Populært sagt bliver de nu bedømt på tid og forløb, men vi må ikke undervurdere, at effektiviteten også har sine konsekvenser, siger videnskabelig assistent på CBS, Kirstine Zinck Pedersen, der med støtte fra Kræftens Bekæmpelse vil analysere, hvordan de organisatoriske ændringer også påvirker læge- og patientforholdet.

 

 
 

 

Oversigt over ældre nyhedsartikler:

NyhedsartiklerSidst ændret: 01-01-2014Kræftens Bekæmpelse

Strandboulevarden 49
2100 København Ø

Tlf. 3525 7500
Email: info@cancer.dk
Giro: 302 6922
Kontakt

Ring til kræftlinien

Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 8030 1030

Hverdage: 9.00-21.00
Lør - søn. 12.00-17.00

Spørg Brevkassen