Sitemap
Del med andre Print

Kræftlinjen

Kræftens Bekæmpelses gratis telefonrådgivning: Tlf. 80 30 10 30

 

Kræftlinjens åbningstider: 

Tal med en rådgiver på Kræftlinjen.
Ring til 80 30 10 30 

Hverdage  9-21
Lørdag-søndag 12-17
Helligdage Lukket

 

Gratis rådgivning på Kræftlinjen
Kræftlinjen er en gratis telefonrådgivning for kræftpatienter, pårørende, efterladte og andre, der har brug for rådgivning i forbindelse med kræft. Både opkaldet og selve samtalen betales af Kræftens Bekæmpelse, dog ikke opkald fra udlandet.

Da samtalerne kan vare en halv time eller længere, kan det nogle gange være svært at komme igennem til en rådgiver. Du skal være opmærksom på, at telefonsystemet automatisk lukker ned for indgående opkald efter lukketid. Det rammer desværre også dem, der venter i køen og som endnu ikke har fået kontakt til en rådgiver. Du kan indenfor åbningstiden indtale navn og telefonnummer på telefonsvareren, og så du vil blive ringet op af en rådgiver snarest muligt.


På Kræftlinjen kan du få generel information om f.eks.:

  • Symptomer
  • Kræftsygdomme
  • Behandlinger
  • Bivirkninger
  • Fysioterapi
  • Alternativ behandling
  • Kost
  • Sociale rettigheder

Vi kan ikke rådgive om den lægelige behandling af den enkeltes kræftsygdom. Det kan alene den læge, der har ansvaret for behandlingen. Men vi kan hjælpe dig med at præcisere de spørgsmål, du ønsker at få svar på.

 
Her og nu støtte
At få kræft ind på livet enten som patient eller pårørende kan for mange være en belastende oplevelse. Vi kan hjælpe dig med at få overblik over din situation. Hvis du har konkrete spørgsmål, som du ikke kan finde svar på, eller hvis tankerne bliver for mange og for kaotiske, kan det være en hjælp at dele dem med en udenforstående.

Ofte vil en enkelt samtale være tilstrækkelig til, at du kan komme videre, evt. med hjælp fra familie, venner, naboer og kolleger. Andre gange er det nødvendigt med yderligere hjælp. Vi kan oplyse dig om, hvem du skal kontakte - din behandlende læge, praktiserende læge, socialrådgiver, privatpraktiserende psykolog eller andre relevante hjælpemuligheder.

 
Forskellige fagpersoner besvarer opkald til Kræftlinjen
Ved telefonerne sidder på skift læger, sygeplejersker, socialrådgivere og psykologer. De har alle viden om kræft og har altid tid til at tale med dig. Én gang om ugen er det også muligt at tale med en diætist.

Kræftlinjens diætist træffes torsdage 09.00 –13.00

Du kan være anonym
Du kan være anonym, når du ringer til Kræftlinjen, men rådgiverne præsenterer sig altid ved navn. Får du lyst til at ringe igen, er du velkommen til at spørge efter den rådgiver, du talte med sidst.

Rådgiverne har naturligvis tavshedspligt.

 
Du bestemmer selv tid og sted
Fordelen ved telefonrådgivning er, at du kan sidde hjemme i din egen stue og ringe, på et tidspunkt, der passer dig.

Da der er mange, der søger hjælp på Kræftlinjen, kan du komme ud for, at der er optaget, når du ringer. Du er selvfølgelig meget velkommen til at ringe igen, men du har også mulighed for at lægge en besked med dit navn og nummer, hvorefter du hurtigst muligt vil blive ringet op af en rådgiver.

Telefonens anonymitet giver tryghed og indbyder til fortrolighed. Du kan efter behov eksperimentere med, hvordan det er at tale om mere personlige ting. Når røret er lagt på, er det helt op til dig selv, hvordan du vil bruge hjælpen.


Til top
TilbageTekst: Chris Donkin, donkin@cancer.dk, leder af Kræftlinjen 

Sidst ændret: 28-01-2013


 
Lægefaglig redaktør på cancer.dk: Overlæge Jens Oluf Bruun Pedersen

Redaktionen på Hjælp og viden

Linksamling

Webshop: Pjecer for patienter og pårørende


 


Kræftens Bekæmpelse

Strandboulevarden 49
2100 København Ø

Tlf. 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
Kontakt

Ring til Kræftlinjen

Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30

Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17

Onlinerådgivning
Brevkassen