Sitemap

OPSKRIFTER

Del med andre Print

Nasi goreng - Stegte ris med kylling og grønsager

description


Til 4 personer

Og så til noget helt andet. Oven på den traditions- og kalorierige julemad får du her året første grønne opskrift - Indonesisk biksemad. Nasi goreng betyder blot stegte ris, og risen er også det eneste obligatoriske i denne ret. Grønsager og kylling kan varieres efter, hvad køleskabet byder på. Kyllingen kan fx erstattes helt eller delvis med rå eller kogt svinekød eller rejer. For at kunne stege risene er det vigtigt, at de er kogt i god tid, og at du ikke koger dem i for meget vand.


Ingredienser:
4 dl ris, helst jasminris
6 dl vand
salt
2 æg
2 spsk. olie
250 g champignon delt i kvarte
1 tsk. ostindisk karry eller gurkemeje
3 spsk. ketjap manis (se under Tips)
1 tsk. sambal oelek eller 1/2 fintsnittet chili (se under Tips)
250 g fintsnittet savoykål, hvidkål, sølvbede eller kinakål
1 løg i tern
1 gulerod i lange tynde strimler
150 g fine frosne ærter
300 g kogt kylling, fx lår og overlår

Tilbehør:
sprøde løg af 2 løg
1/2 agurk i tynde skiver
1 bdt. klippet purløgFremgangsmåde:
Skyl risene i flere hold vand og bring dem langsomt i kog i vandet tilsat 1 tsk. salt. Lad dem koge for tætsluttende låg i 20 min. Rør i risene med en gaffel og læg et viskestykke mellem gryde og låg og lad risene trække til de er kolde.
Pisk æggene med 4 spsk. vand og lidt salt og peber. Bag en tynd æggekage på en slip let-pande i 1/2 spsk. olie. Skær den i lange strimler.
Varm wokken eller en stor stegegryde, helst med slip let-belægning. Steg champignonerne uden brug af fedtstof til de er pænt brune, tag dem op og læg dem til side. Varm resten af olien, tilsæt karry/gurkemeje og kort efter de kogte ris. Smuldr risen med fingrene, så der ikke kommer hele klumper med. Steg 4-5 min. til risene er ristede og varme. Rør ketjap manis og sambal oelek sammen og tilsæt det. Vend grønsager og kylling i og varm hele retten igennem. Smag til med salt og peber. Kom retten i et stort fad og læg et mønster af æggeomeletstrimler på toppen. Drys med sprøde løg og purløg og læg skiver af agurk langs kanten af fadet.
Server med ekstra sambal oelek til de modige.
 

Koger du selv en kylling til denne ret, kan du bruge bouillonen til at koge risene i. Kog kyllingen med urter og fx en stang kanel og et par hele kardemommekapsler for at give en autentisk indonesisk smag.
Har man ikke ketjap manis – den søde indonesiske soyasauce, kan man til denne ret erstatte den med en tynd soyasauce rørt op med lidt ketchup.
Sambal Oelek er en thailandsk chilipasta, der sælges i små glas. Den er lavet af frisk chili, sukker, eddike og olie.

Grønsager pr. person: Ca. 300 g


Sæson: Hele året
Tilberedningstid: 60 min. eller mere

Sidst ændret: 07-10-2002Kræftens Bekæmpelse

Strandboulevarden 49
2100 København Ø

Tlf.: 3525 7500
Email: info@cancer.dk
Kontakt

Ring til kræftlinjen

Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 8030 1030

Åbningstider
Hverdage: 9.00-21.00
Lør - søn. 12.00-17.00
Helligdage lukket