Sitemap

OPSKRIFTER

Del med andre Print

Blomkålssuppe

description


Til 4 personer

Sommertid er måske ikke netop suppetid, hvis det da ikke var fordi, sommergrønsager som fx asparges og blomkål er så fortrinlige til suppe. Ved at purere noget af blomkålen får du en cremet konsistens uden jævning eller fløde. Legering med æggeblommer gør suppen let skummende og afrunder smagen.


Ingredienser:
1 blomkålshoved
1 løg eller porre i skiver
15 g smør
3 kartofler i tern
8 dl hønsebouillon
2 pasteuriserede æggeblommer
2 dl mælk
½ tsk revet muskatnød
Evt. revet citronskal
Tilbehør:
Kørvelfnug
Brødcroutoner eller ristet brød


Fremgangsmåde:
Del ca. 1/4 af blomkålen i små buketter og blancher dem kort i letsaltet vand. Tag dem op og gem dem. Skær resten af kålen inkl. stok og de lyseste af dækbladene i grove stykker. Varm løgene op med smørret i en gryde til de er klare. Tilsæt kål og kartofler og sauter et par minutter. Tilsæt bouillonen og kog det mørt under låg, ca. ½ time. Blend suppen helt glat i en blender. Hæld den tilbage i gryden på nær 2 dl. Varm de små blomkålsbuketter i suppen. Kom æggeblommer og mælk i blenderen og blend til det er skummende. Rør det i suppen som nu ikke må koge. Smag suppen til med salt, peber, muskatnød og evt. revet citronskal. Drys med kørvelfnug og server brødcroutoner eller ristet brød til.

Grønsager pr. person: 150 g


Sæson: Forår, sommer, efterår
Tilberedningstid: 60 min. eller mere

Sidst ændret: 13-01-2004



Kræftens Bekæmpelse

Strandboulevarden 49
2100 København Ø

Tlf.: 3525 7500
Email: info@cancer.dk
Kontakt

Ring til kræftlinjen

Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 8030 1030

Åbningstider
Hverdage: 9.00-21.00
Lør - søn. 12.00-17.00
Helligdage lukket