Hvad er Cool Uden Røg

Cigaretter er usunde og smager dårligt. Alligevel begynder unge stadig at ryge. Blandt andet fordi de har set cigaretter i munden på skuespillere, musikere og andre cool personer. Men det er ikke cool at ryge.

Cool Uden Røg handler ikke om løftede pegefingre eller om at skræmme. Det handler i alt sin enkelthed om at vise, hvordan cigaretter er blevet gjort cool. Det har vi gjort ved at bytte cigaretterne ud med en slikkepind og sætte den i munden på de rigtige personer – de talentfulde, de smukke, de cool. Det virker måske fjollet med slikkepinde. Men hvis man tænker over det, er det jo præcis det samme, man har gjort med cigaretter.

Vi siger ikke, at man skal spise slikkepinde. Vi siger lad være med at begynde at ryge, fordi du tror, at det er cool. Det er en illusion. Og nu hvor vi ved det, har vi endnu en grund til at droppe smøgerne.

Som del af Cool Uden Røg har vi udviklet to redskaber - et til rygestop og et til rygeforebyggelse: 

Start dit rygestop på Xhale.dk

Vi ved godt, at er det svært at stoppe, hvis du først er begyndt at ryge. Derfor har vi udviklet en app, som kan hjælpe dig med at kvitte smøgerne eller ryge mindre. Læs mere og kom igang på XHALE.dk

Undervisning og fotokonkurrence

Vi har sammensat et særligt Cool Uden Røg undervisningsforløb med fotokonkurrence for elever i 7.-9. klasse. Det handler om, hvad der er cool. Det bedste bud vinder en oplevelse for hele klassen. Læs mere her