Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 4 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Forskningsnyheder

10.000 kræftpatienter spørges om deres kræftforløb

13-02-2017
10.000 kræftpatienter har for nyligt modtaget et spørgeskema fra Kræftens Bekæmpelse. De bliver bedt om at deltage i Kræftens Bekæmpelses hidtil største undersøgelse af kræftpatienters oplevelser i deres møde med sundhedsvæsenet, og deres svar er et vigtigt redskab i arbejdet for at skabe forbedringer.

Immunterapi på vej til danske lungekræftpatienter

10-02-2017
EU har godkendt lægemidlet Keytruda mod ikke-småcellet lungekræft, og dermed er der en ny og effektiv behandling på vej til patienter i Danmark. Lægemidlet, der kan hjælpe immunforsvaret med at bekæmpe kræft, kan både give patienterne længere liv og større livskvalitet.

Forskning skal afprøve telemedicin til prostatakræftpatienter

05-02-2017
Forskere på Finsencenteret på Rigshospitalet er i gang med at undersøge, om telemedicin baseret på patientrapporterede oplysninger (PRO) kan være med til at sikre, at patienter, der har prostatakræft, følges tættere og inddrages mere i den onkologiske behandling – også mens de opholder sig i deres eget hjem.

Immunterapiens førstedame får Kræftens Bekæmpelses Hæderspris

04-02-2017
Professor, overlæge, og leder af Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital, Inge Marie Svane, er modtager af Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2017. Hun får prisen for sit arbejde med at indføre immunterapi i behandlingen af danske kræftpatienter og for at være en enestående læge for sine patienter. Hædersprisen blev overrakt af kronprinsesse Mary på World Cancer Day lørdag 4. februar.

Forskere vil finde svar om kunstig befrugtning og kræft

31-01-2017
Omkring ni pct. af alle børn i Danmark bliver født efter kunstig befrugtning – og antallet er stigende. Der er imidlertid usikkerhed om, hvorvidt behandlingerne kan give større risiko for kræft, og derfor vil en ny forskningsgruppe i Kræftens Bekæmpelse nu forsøge at finde svaret i verdens største database over kvinder, der har fået børn efter kunstig befrugtning. Et tæt samarbejde med læger skal sikre, at resultaterne hurtigt kommer kvinderne til gavn.

Forskere vil finde lungekræftcellers svage punkter

24-01-2017
Forskning viser, at proteinet Ambra1 kan spille en central rolle i lungekræft, og at lave niveauer af proteinet øger risikoen for sygdommen. Et nyt forskningsprojekt fra Kræftens Bekæmpelse skal nu se nærmere på, hvordan proteinet påvirker udviklingen af lungekræft, og hvor man kan sætte ind med nye behandlinger, der forhindrer netop denne type kræft i at udvikle sig.

Socialt sårbare kræftpatienter skal inddrages bedre i eget sygdomsforløb

24-01-2017
Det kræver stort overblik og mange ressourcer at være kræftpatient – især for den socialt sårbare gruppe af patienter, og det skaber ulighed i sundhed. Det vil Kræftens Bekæmpelse forsøge at ændre på i nyt satspuljeprojekt.

Kræftens Bekæmpelse bag Nationalt Center for Immunterapi

10-01-2017
Immunterapi er et af de helt store håb i behandlingen af kræft. Derfor skal der nu etableres et nationalt center, der blandt andet skal indsamle og formidle erfaringer fra de forsøg, som finder sted på kræftafdelingerne over hele landet. Kræftens Bekæmpelse støtter arbejdet med otte mio. kr. fra Knæk Cancer-indsamlingen 2016.

Forsker lægger ny brik i forståelsen af hukommelsesproblemer efter kræft

03-01-2017
Mange kræftpatienter klager over, at de har svært ved at huske og koncentrere sig efter kræftbehandling. Nu viser forskning fra Aarhus Universitetshospital, at der hos nogle patienter rent faktisk sker ændringer i hjernen, som både kan måles i test og ses på en scanning. Den nye viden skal bruges til at hjælpe patienterne bedre.

Ti millioner kroner til forskning i lungekræft

21-12-2016
Lungekræft er den næsthyppigste kræftsygdom for både mænd og kvinder i Danmark, og hvis kræftoverlevelsen for alvor skal hæves i Danmark, skal der ske forbedringer inden for behandling af lungekræft. Derfor afsætter Kræftens Bekæmpelse nu ti mio. kr. fra Knæk Cancer-indsamlingen 2016 til initiativer, der skal nedbringe dødeligheden af lungekræft.

Bedre screening for arvelig kræft i skjoldbruskkirtlen

13-12-2016
Et nyt forskningsprojekt skal undersøge kvaliteten af et screeningsprogram, der skal finde patienter med en særlig form for arvelig kræft i skjoldbruskkirtlen. Målet er at fanget patienterne i tide, så de kan kureres med en operation.

Selv et ganske lille solarieforbrug kan give kræft

05-12-2016
Det kan give kræft at gå i solarium, også selvom man kun sjældent lægger sig under rørene med uv-stråling. Særlig farlig er strålingen for børn og unge, konkluderer en ny videnskabelig rapport fra EU-kommissionen.

Ung forsker fra Kræftens Bekæmpelse hædret som forbillede

23-11-2016
Petra Hamerlik er vokset op i Slovakiet, men forsker i dag i hjernekræft hos Kræftens Bekæmpelse. Hun har netop modtaget prisen The Goodwill Envoy Award fra det slovakiske udenrigsministerium, fordi hun gennem talent og hårdt arbejde har skabt succes i udlandet og på den måde er et forbillede for andre unge.

PSA-måling er ikke egnet til screening for prostatakræft

23-11-2016
Mange mænd har prøvet at få taget en blodprøve hos deres læge for at få målt indholdet af det såkaldte PSA. Blodets indhold af PSA kan i nogle tilfælde afsløre prostatakræft. Men analysen er for usikker og kan føre til overbehandling. Derfor bør måling af PSA ikke indføres som screening for prostatakræft, mener Kræftens Bekæmpelse.

Det store gennembrud

22-11-2016
De seneste år har immunterapien stormet frem som det store nye håb i behandlingen af kræft. I stedet for at rette behandlingen direkte mod kræftcellerne, hjælpes kroppens immunforsvar til at bekæmpe dem. Om fem år vil der være immunbehandlinger til næsten alle kræftformer, forudser professor Inge Marie Svane.

T-celleterapi i revolutionens skygge

22-11-2016
Mens udviklingen af lægemidler, der kan aktivere immunsystemet, bare stormer derudaf, går det langsommere med T-celleterapi. For mens lægemidlerne har medicinalindustriens interesse, er det sværere at skaffe penge til at forske i T-celleterapi, fortæller professor Inge Marie Svane, der er leder af Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital.

Forskere finder vigtig, ny viden om glioblastom

15-11-2016
Hjernekræft af typen glioblastom er en livstruende sygdom, som endnu mangler et gennembrud i form af en effektiv behandling. Men nu har et internationalt forskerhold med Kræftens Bekæmpelse i spidsen opdaget, at et velkendt gen spiller en vigtig rolle i sygdommens forløb. Opdagelsen giver håb om, at et eksisterende lægemiddel kan forlænge livet for patienterne.

Ekstra støtte kan forlænge livet for kvinder med kræft og depression

15-11-2016
Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse viser, at kvinder med brystkræft, der har en depression forud for kræftdiagnosen, har en dårligere overlevelse end andre kvinder. Men forskellen kan udlignes med ekstra hjælp og støtte.

Knæk Cancer-penge skal sikre bedre inddragelse af patienterne

07-11-2016
Det, der er rigtigt for den ene, er ikke nødvendigvis rigtigt for den anden. Det finder man kun ud af ved at inddrage og informere patienterne tæt i beslutninger om deres egen behandling. 7,5 mio. kr. af Knæk Cancer pengene for 2016 er afsat til at udvikle nye metoder og redskaber til at inddrage patienten på en god måde.

Kræftens Bekæmpelse sætter fokus på kræft hos ældre

06-11-2016
43 pct. af alle kræftpatienter er fyldt 70 år, når de får stillet diagnosen. Men alligevel er kræft hos ældre stadig et område, som mangler opmærksomhed. Ældre kræftpatienter indgår eksempelvis sjældent i de forsøg, hvor man udvikler ny medicin, og Danmark har endnu ikke en national strategi for kræftbehandling af ældre. I denne uge sætter et symposium hos Kræftens Bekæmpelse fokus på kræft hos ældre.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 304

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10