Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 4 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Forskningsnyheder

Forskere finder 13 genetiske forandringer bag kræft i hjernen

28-03-2017
Hjernetumorer af typen gliom er en sjælden, men livstruende sygdom. Man ved endnu kun lidt om årsagerne, men ny international forskning, som Kræftens Bekæmpelse har deltaget i, har nu opsporet 13 nye gen-ændringer, som ser ud til at øge risikoen for sygdommen. Den viden kan være første skridt mod nye behandlinger.

Ny viden om brystkræftceller kan være første skridt på vejen mod behandling

24-03-2017
Kinesiske forskere har fundet et svagt punkt hos en form for brystkræftceller, der er særligt aggressive og vanskelige at behandle. Resultaterne kan måske vise vej til en behandling, der er baseret på medicin, som i dag bruges ved diabetes.

Danskerne hjælper kræftforskningen ved landsindsamlingen

22-03-2017
Lige siden den allerførste landsindsamling har det været en tradition, at de penge, som danskerne giver til Kræftens Bekæmpelse, hjælper kræftforskningen. For eksempel blev det efter den første landsindsamling muligt at starte en af verdens største befolkningsundersøgelser, ’Kost, kræft og helbred’, som har givet vigtig ny viden om sammenhængen mellem livsstil og kræft.

Danskerne hjælper Kræftens Bekæmpelse med forskning i tarmbakterier

16-03-2017
Man kunne tro det var den nyeste designertaske, som flere gange gennem det seneste halve år er set rundt omkring på Østerbro. Med sin klare blå farve og hvide skulderrem lyser den fikse nylontaske op i gadebilledet over skulderen hos både mænd og kvinder. I virkeligheden er tasken imidlertid langt mere værdifuld end en designertaske.

Nationalt kræftcenter skal give bedre kræftbehandling

09-03-2017
Nu lyder startskuddet for en af de største faglige satsninger inden for kræftforskning i Danmark nogensinde. Et nyt landsdækkende kræftcenter skal samle alle gode kræfter inden for forskning og behandling af kræft og bidrage til, at nye behandlinger kommer hurtigere ud til kræftpatienter i hele landet.

Hvem skal modtage årets juniorforskerpriser?

06-03-2017
Hvert år hædrer Kræftens Bekæmpelse en eller to unge forskere, som har ydet en særlig indsats indenfor dansk kræftforskning. Der er nu åbent for at indstille kandidater, og for første gang skal priserne gå til hver sit forskningsområde – en til grundforskning og en til klinisk forskning.

Fodbold Fitness skal styrke kvinder efter brystkræft

03-03-2017
Det kan være hårdt for kroppen at komme igennem behandling for brystkræft. Men motion kan være en effektiv måde at genvinde kondition og velvære. Et nyt forskningsprojekt i København med navnet Fodbold Fitness ABC kombinerer fitness- og fodboldtræning for på den måde at tilbyde sund, sjov og social motion til kvinder, der tidligere har haft brystkræft. Og nej, man behøver ikke have spillet fodbold før.

Kendt medicin afprøves på nye sygdomme

28-02-2017
En nysgerrig professor og en genetisk mutation har ført til en forsøgsbehandling, hvor patienter med tarmkræft får medicin mod brystkræft. Håbet er, at det kan føre til en markant bedre behandling til patienter med spredt tarmkræft.

10.000 kræftpatienter spørges om deres kræftforløb

13-02-2017
10.000 kræftpatienter har for nyligt modtaget et spørgeskema fra Kræftens Bekæmpelse. De bliver bedt om at deltage i Kræftens Bekæmpelses hidtil største undersøgelse af kræftpatienters oplevelser i deres møde med sundhedsvæsenet, og deres svar er et vigtigt redskab i arbejdet for at skabe forbedringer.

Immunterapi på vej til danske lungekræftpatienter

10-02-2017
EU har godkendt lægemidlet Keytruda mod ikke-småcellet lungekræft, og dermed er der en ny og effektiv behandling på vej til patienter i Danmark. Lægemidlet, der kan hjælpe immunforsvaret med at bekæmpe kræft, kan både give patienterne længere liv og større livskvalitet.

Forskning skal afprøve telemedicin til prostatakræftpatienter

05-02-2017
Forskere på Finsencenteret på Rigshospitalet er i gang med at undersøge, om telemedicin baseret på patientrapporterede oplysninger (PRO) kan være med til at sikre, at patienter, der har prostatakræft, følges tættere og inddrages mere i den onkologiske behandling – også mens de opholder sig i deres eget hjem.

Immunterapiens førstedame får Kræftens Bekæmpelses Hæderspris

04-02-2017
Professor, overlæge, og leder af Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital, Inge Marie Svane, er modtager af Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2017. Hun får prisen for sit arbejde med at indføre immunterapi i behandlingen af danske kræftpatienter og for at være en enestående læge for sine patienter. Hædersprisen blev overrakt af kronprinsesse Mary på World Cancer Day lørdag 4. februar.

Forskere vil finde svar om kunstig befrugtning og kræft

31-01-2017
Omkring ni pct. af alle børn i Danmark bliver født efter kunstig befrugtning – og antallet er stigende. Der er imidlertid usikkerhed om, hvorvidt behandlingerne kan give større risiko for kræft, og derfor vil en ny forskningsgruppe i Kræftens Bekæmpelse nu forsøge at finde svaret i verdens største database over kvinder, der har fået børn efter kunstig befrugtning. Et tæt samarbejde med læger skal sikre, at resultaterne hurtigt kommer kvinderne til gavn.

Forskere vil finde lungekræftcellers svage punkter

24-01-2017
Forskning viser, at proteinet Ambra1 kan spille en central rolle i lungekræft, og at lave niveauer af proteinet øger risikoen for sygdommen. Et nyt forskningsprojekt fra Kræftens Bekæmpelse skal nu se nærmere på, hvordan proteinet påvirker udviklingen af lungekræft, og hvor man kan sætte ind med nye behandlinger, der forhindrer netop denne type kræft i at udvikle sig.

Socialt sårbare kræftpatienter skal inddrages bedre i eget sygdomsforløb

24-01-2017
Det kræver stort overblik og mange ressourcer at være kræftpatient – især for den socialt sårbare gruppe af patienter, og det skaber ulighed i sundhed. Det vil Kræftens Bekæmpelse forsøge at ændre på i nyt satspuljeprojekt.

Kræftens Bekæmpelse bag Nationalt Center for Immunterapi

10-01-2017
Immunterapi er et af de helt store håb i behandlingen af kræft. Derfor skal der nu etableres et nationalt center, der blandt andet skal indsamle og formidle erfaringer fra de forsøg, som finder sted på kræftafdelingerne over hele landet. Kræftens Bekæmpelse støtter arbejdet med otte mio. kr. fra Knæk Cancer-indsamlingen 2016.

Forsker lægger ny brik i forståelsen af hukommelsesproblemer efter kræft

03-01-2017
Mange kræftpatienter klager over, at de har svært ved at huske og koncentrere sig efter kræftbehandling. Nu viser forskning fra Aarhus Universitetshospital, at der hos nogle patienter rent faktisk sker ændringer i hjernen, som både kan måles i test og ses på en scanning. Den nye viden skal bruges til at hjælpe patienterne bedre.

Ti millioner kroner til forskning i lungekræft

21-12-2016
Lungekræft er den næsthyppigste kræftsygdom for både mænd og kvinder i Danmark, og hvis kræftoverlevelsen for alvor skal hæves i Danmark, skal der ske forbedringer inden for behandling af lungekræft. Derfor afsætter Kræftens Bekæmpelse nu ti mio. kr. fra Knæk Cancer-indsamlingen 2016 til initiativer, der skal nedbringe dødeligheden af lungekræft.

Bedre screening for arvelig kræft i skjoldbruskkirtlen

13-12-2016
Et nyt forskningsprojekt skal undersøge kvaliteten af et screeningsprogram, der skal finde patienter med en særlig form for arvelig kræft i skjoldbruskkirtlen. Målet er at fanget patienterne i tide, så de kan kureres med en operation.

Selv et ganske lille solarieforbrug kan give kræft

05-12-2016
Det kan give kræft at gå i solarium, også selvom man kun sjældent lægger sig under rørene med uv-stråling. Særlig farlig er strålingen for børn og unge, konkluderer en ny videnskabelig rapport fra EU-kommissionen.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 311

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10