Sitemap

FORSKNING

Del med andre Print

Ny topfigur når Kræftens Bekæmpelse støtter kræftforskningen

Hvert år støtter Kræftens Bekæmpelse økonomisk en række danske kræftforskere i topklasse. Sidste år blev der uddelt 76 mio. kr. til 67 forskningsprojekter i et benhårdt felt af 223 ansøgninger. En af verdens førende kræftforskere er netop blevet valgt til at stå i spidsen for det videnskabelige udvalg, der sikrer, at pengene gives til de bedste projekter. I alt forsker Kræftens Bekæmpelse for ca. 250 mio. kr hvert år.

Antallet af ansøgninger til den pulje penge, som Kræftens Bekæmpelse hvert år uddeler til landets dygtigste kræftforskere, var sidste år rekordstort. 223 ansøgninger for i alt 400 millioner kroner, ville have del i de 76 mio. kr., som blev uddelt af Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg (KBVU). Foruden bevillingerne fra KBVU driver Kræftens Bekæmpelse også eget forskningscenter, og sammenlagt forsker Kræftens Bekæmpelse for ca. 250 mio kr årligt.

Hver eneste ansøgning til KBVU vurderes ud fra internationale forskningskriterier af udvalgets 15 medlemmer, der alle selv er aktive og erfarne forskere med stor viden om kræft.

Medlemmerne af KBVU skal tilsammen kunne bedømme alle de områder, forskningsansøgningerne dækker, fra grundbiologisk, molekylærbiologisk forskning, til epidemiologi og klinisk forskning.

Nu er den internationalt anerkendte kræftforsker, professor Kristian Helin blevet formand for udvalget. Samtidig indtrådte syv nye medlemmer i udvalget, der foruden danske og svenske eksperter nu også tæller en ekspert fra både Tysklands National Center for Radiation Research in Oncology og en fra Cambridge Universitet i England.

Et stærkt udvalg
De nye medlemmer af udvalget har alle lange og aktive forskningskarrierer. Den nye formand, professor Kristian Helin, er direktør for det bioteknologiske forskningscenter BRIC, professor ved Københavns Universitet og gruppeleder ved Danmarks første center for stamcelleforskning.

Af de nye udenlandske medlemmer kan nævnes professor Michael Baumann. Han er tidligere præsident for den europæiske cancerorganisation, ECCO, der bl.a. har til formål at sikre den bedste behandling for kræftpatienter i Europa.

Den svenske professor Klas Kärre er blandt en lang række tillidsposter bl.a. formand for Nobelpris komiteen for Medicin og Fysiologi.

De nye medlemmer af Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg kommer snart på arbejde. Ansøgningsfristen til dette års pulje er netop afsluttet d. 15. februar, og d. 16.-18. april mødes udvalget for at bedømme de indkomne projektansøgninger og uddele årets bevillinger.

Kræftens Bekæmpelses Videnskabeligt Udvalg

Professor Kristian Helin er formand for KBVU i et år. Udvalgets medlemmer vælges for en 3-årig periode, med mulighed for genvalg i endnu 3 år. Kristian Helin har afløst overlæge Jens Overgaard fra Aarhus Universitetshospital, der har været formand de sidste 3 år. Det er KBVUs andre medlemmer, der vælger de bedst egnede kandidater. Udvalgets medlemmer vælges som personlige medlemmer og repræsenterer ikke organisatoriske eller foreningspolitiske særinteresser.

En liste over alle medlemmer af KBVU kan ses her

Til top

TilbageAf informationsmedarbejder Mette Vinter Weber

Sidst ændret: 20-02-2012Kræftens Bekæmpelse

Center for Kræftforskning
Strandboulevarden 49
2100  København Ø

Tlf: 3525 7500
Fax: 3525 7734

Email: info@cancer.dk

Ring til Kræftlinjen

Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 8030 1030

Hverdage: 9.00-21.00
Lør - søn. 12.00-17.00

Spørg Brevkassen