Få hjælp og viden

Opskrifter

Find inspiration til at spise sundt, når du har kræft eller gerne vil forebygge sygdommen.

Tid til simremad

Efteråret er over os og giver appetit på lunende mad, der har simret sig mør og lækker på komfuret. Prøv f.eks. Louisa Lorangs indisk-inspirerede gryderet med lam, spinat og garam masala. Den gør godt på en grå septemberdag. 

Lam i garam masala

 

Let at synke

Har du spiseproblemer som f.eks. synkebesvær, kvalme og vægttab, kan du bruge de farvede prikker ved opskrifterne til at finde den bedste mad. Gå efter den blå prik, hvis du bedst kan spise flydende og blød mad. Så finder du f.eks. denne smukke, cremede suppe. 

Suppe med ærter og broccoli

Frys mad ned

Det kan være en stor hjælp at have god mad i portionsstørrelse i fryseren. Alle opskrifter på hjemmesiden, der egner sig til at fryse ned, er mærket med et iskrystal. Klik nedenfor for at se alle fryseegnede retter fra varm mad til brød og desserter.

Fryseegnet mad


Symbolforklaring
Hvis du har problemer med at spise, kan du bruge de farvede prikker til at finde opskrifter, der passer til dine behov. Her kan du se, hvilket symbol du skal gå efter.
  •  

    Let at synke

    God hvis du har mundtørhed og synkebesvær

  •  

    Mild og blød

    God hvis du har smerter eller stråleskader i munden

  •  

    God ved kvalme

    Mad, der er frisk, syrlig eller virker neutraliserende i maven

  •  

    Energirig

    God hvis du har tabt dig eller har meget lille appetit

  •  

    Energiindhold kan øges

    Opskriften kan tilpasses til, hvis du har tabt dig eller har lille appetit

  •  

    God ved smagsforandringer

    God, hvis du oplever, at din mad har en bismag eller ikke smager af noget