Gå til sygdomsliste

Kræftlinjen

Kræftens Bekæmpelses gratis telefonrådgivning: Tlf. 80 30 10 30

Kræftlinjens åbningstider:

Hverdage 9-21
Lørdag-søndag 12-17
Helligdage Lukket

Kræftlinjen er en gratis telefonrådgivning for kræftpatienter, pårørende, efterladte og andre, der har brug for rådgivning i forbindelse med kræft. Både opkaldet og selve samtalen betales af Kræftens Bekæmpelse, dog ikke opkald fra udlandet.

Særligt til skoleelever: Kræftlinjens rådgivere må prioritere at tale med patienter og pårørende og har desværre ikke mulighed for at hjælpe jer med opgaver. Vi henviser i stedet for til Kræftens Bekæmpelses hjemmeside og til den særlige hjemmeside for skoleelever på adressen: www.cancer.dk/skole, hvor I kan få mange nyttige informationer om kræft.

Der kan være ventetid

Samtaler kan vare en halv time eller længere, så det kan i perioder være svært at komme igennem til en rådgiver. Telefonsystemet lukker automatisk for indgående opkald efter lukketid. Det rammer desværre også dem, der venter i køen og som endnu ikke har fået kontakt til en rådgiver.

Hjælp os med at blive bedre:

Linket nedenfor henviser til et kort spørgeskema, hvor du kan vurdere din seneste kontakt til kræftlinjen:

https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=81YHVNNM3N3P

Se film om Kræftlinjen

Hvem kan ringe, hvad kan man spørge om, og hvor mange samtaler er nok? Få svar på nogle af dine spørgsmål ved at se denne film om Kræftlinjen

Hvornår er det bedste at ringe til Kræftlinjen?

Der er dage og tidspukter, hvor det er bedre at ringe til Kræftlinjen end andre. Her kan se, hvornår vi har typisk har mest tralvt.

Kræftlinjen

 

På Kræftlinjen kan du få generel information om f.eks.:

  • Symptomer
  • Kræftsygdomme
  • Behandlinger
  • Bivirkninger
  • Fysioterapi
  • Alternativ behandling
  • Kost
  • Psykologiske følgevirkninger
  • Sociale rettigheder
  • Vi kan ikke rådgive om den lægelige behandling af den enkeltes kræftsygdom. Det kan alene den læge, der har ansvaret for behandlingen. Men vi kan hjælpe dig med at præcisere de spørgsmål, du ønsker at få svar på.

Her og nu støtte

At få kræft ind på livet enten som patient eller pårørende kan for mange være en belastende oplevelse. Vi kan hjælpe dig med at få overblik over din situation. Hvis du har konkrete spørgsmål, som du ikke kan finde svar på, eller hvis tankerne bliver for mange og for kaotiske, kan det være en hjælp at dele dem med en udenforstående.

Ofte vil en enkelt samtale være tilstrækkelig til, at du kan komme videre, evt. med hjælp fra familie, venner, naboer og kolleger. Andre gange er det nødvendigt med yderligere hjælp. Vi kan oplyse dig om, hvem du skal kontakte - din behandlende læge, praktiserende læge, socialrådgiver, privatpraktiserende psykolog eller andre relevante hjælpemuligheder.

Forskellige fagpersoner besvarer opkald til Kræftlinjen

Ved telefonerne sidder på skift læger, sygeplejersker, socialrådgivere og psykologer. De har alle viden om kræft og har altid tid til at tale med dig. Én gang om ugen er det også muligt at tale med en diætist.

Kræftlinjens diætist træffes torsdage 09.00 - –13.00

Samtalerne er fortrolige

Du behøver ikke at oplyse dit navn, når du ringer til Kræftlinjen. Oplysninger, som kommer frem i samtalen med rådgiveren, bliver behandlet fortroligt. Rådgiver kan se nummeret på den som kalder op, medmindre man har valgt ’skjul nummer’ på sin telefon. Vi præsenterer os ved navn, og får du behov for at ringe igen, er du velkommen til at spørge efter den rådgiver, du talte med sidst.

Der er mange, som søger hjælp på Kræftlinjen, og da nogle samtaler er længerevarende, kan du komme ud for, at der er optaget. Du kan enten vente i køen eller ringe op senere. Se ovenfor hvornår det almindeligvis er nemmest at komme igennem til en rådgiver.

 
Tegnsprogstolket film om vores rådgivningstilbud

Det kan være svært at få konstateret kræft, og nogle gange kan man få brug for hjælp og støtte. I denne film fortæller vi om Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud. Filmen er henvendt til døve, og er tegnsprogstolket.

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Råd til pårørende

Råd til pårørende

Få hjælp til at tackle livet som pårørende til en kræftpatient.

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter