Gå til sygdomsliste

Aktuelle grupper og tilbud i Hillerød

På kræftrådgivningen i Hillerød har vi en lang række tilbud til patienter, efterladte samt pårørende.

Grupper for kræftpatienter

Når du får kræft, kan en række spørgsmål trænge sig på, og det kan være en stor hjælp at mødes med andre i samme situation. Vi har en række forskellige tilbud blandt andet kurser og samtalegrupper.

Mindfulness

Mindfulness er en meditationsform, der kan oversættes til ”bevidst nærvær”.
Kurset strækker sig over 8 uger med en ugentlig kursusgang onsdag eftermiddag kl. 15.00-17.00. Næste hold starter den 7. september.

Stifinderdage

Gruppen er for dig, som har eller har haft en kræftdiagnose.  Du kan møde ligestillede og lade dig inspirere af andre. Der vil være korte oplæg om almindelige psykiske reaktioner som f.eks. krisereaktioner, angst og depression. I forløbet vil der være praktiske øvelser og gruppesamtaler. Stifinderdage strækker sig over 3 dage i tidsrummet kl. 9.30–-15.00.  Der er kursus i juni, september og november.

"Op at stå" - Træning KUN for mænd

Vi forventer at kunne gentage forårets succes med et rent mandehold. Den fysiske træning ledes af to fysioterapeutstuderende fra UCC Hillerød i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.  Du kan deltage om du er i behandling eller ej, vi tager udgangspunkt i lige der, hvor du er.  Gruppen træner i 8 uger og der vil maksimum være 12 deltagere på holdet. Der vil også blive mulighed for erfaringsudveksling under ledelse af en rådgiver fra Kræftens Bekæmpelse.  Kontakt rådgivningen for yderligere information.

Pusterummet - træning for kræftpatienter

Kom og arbejd med kroppen for at få en stærkere krop, som giver en nemmere hverdag og bedre livskvalitet.  Vi vil have fokus på hele kroppen og dens muligheder og arbejde den kontrolleret igennem.
Træningen vil bestå af strækøvelser, styrkeøvelser, let konditionstræning og afspænding.  Vi tilpasser øvelserne til dig, så alle kan være med.  Næste hold starter den 6. september 2016.

Hudpleje og make-up event for patienter

Vi  har indgået et samarbejde med Nordsjællands Kosmetologskole om en aften med hudpleje og make-up for patienter. Kosmetolog Bettina Michaelsen med kolleger vil hjælpe dig med at rense, peele, lægge maske og diverse cremer.
Du får tegnet øjne og bryn op og prøver forskellige farver til at fremhæve dine øjne, kinder og løber. Vi fortæller også om permanent make-up.  Eventen foregår den 27. september kl. 15.00-17.30. Kontakt rågivningen for tilmelding.

Ønsker du mere information eller vil du gerne deltage i en gruppe så kontakt Hillerød Kræftrådgivning på tlf. 70 20 26 58 eller mail hillerod@cancer.dk.

Grupper for mennesker, der har mistet

Når en af dine nære dør af kræft, kan det vende op og ned på hele din tilværelse. Til at begynde med oplever mange tit, at de får meget opmærksomhed fra omgivelserne, men som tiden går, forsvinder opmærksomheden, selv om behovet stadig er der. Så kan det være en stor hjælp at mødes med andre, der er i samme situation.

Efterladt - hvad nu?

Denne gruppe henvender sig primært til de, der har mistet en ægtefælle. På møderne kan du få viden om hvordan de fleste mennesker oplever sorgen, og hvad de "stiller op" med den.
Gruppen mødes 7 mandage  kl. 16.00–-18.00.  Næste gruppe starter den 29. august.

Efterladte med hjemmeboende børn

Gruppen er for dig, som har mistet din partner af kræft og nu skal til at finde ud af at være alene forsørger. Der vil være ca. 4-10 deltagere i gruppen. Samtalerne i gruppen tager udgangspunkt i deltagernes egne erfaringer, oplevelser, spørgsmål og dilemmaer.  Det kan være dilemmaer, som omhandler børnenes reaktioner og hverdag og/eller det kan vær enoget, som i højere grad omhandler dig og din situation efter at din partner er død.
Næste gruppe starter fredag den 9. september kl. 14.00-16.00.

Ønsker du mere information eller vil du gerne deltage i en gruppe så kontakt Hillerød Kræftrådgivning på tlf. 70 20 26 58 eller mail hillerod@cancer.dk.


 

Grupper for unge

Har du en forælder eller søskende, som er syg af kræft, eller har du mistet, har du mulighed for at møde andre unge, der har oplevet det samme.

Vi tilbyder to grupper for unge i alderen 15-25 år.  Begge grupper mødes en gang om måneden.

Sorggruppe for unge

Hvis du har mistet en forælder eller søskende af kræft, har du muligheden for at møde andre unge, der har oplevet det samme.
I sorggruppen for unge får du mulighed for at udveksle erfaringer med andre i alderen 15-25 år, der også har prøvet at have en nærtstående, som først var syg af kræft og senere døde af sygdommen.
Gruppen mødes som hovedregel den første torsdag i måneden kl. 16.00-18.30.  Gruppen er en åben gruppe, men vi vil gerne have din tilmelding fra gang til gang.


Ungegruppen 

Har du har en forælder eller søskende, som er syg af kræft, og vil du gerne dele dine tanker med andre unge, er ungegruppen en mulighed.
Mange unge, i den situation, oplever bekymringer og usikkerhed og man kan opleve, at man står meget alene, fordi det kan være svært for andre at forstå, hvad man gennemgår, når én tæt på har kræft.
Fra juni måned mødes gruppen som hovedregel hver tredje torsdag i måneden kl. 16.00-18.30.  Gruppen er en åben gruppe, men vi vil gerne have din tilmelding fra gang til gang.

Ønsker du mere information så kontakt Kræftrådgivningen på tlf. 70 20 26 58 eller mail: hillerod@cancer.dk.

 
Tegnsprogstolket film om rådgivningstilbud

Filmen fortæller om Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud. Filmen er henvendt til døve, og er tegnsprogstolket.


Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Råd til pårørende

Råd til pårørende

Få hjælp til at tackle livet som pårørende til en kræftpatient.

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter