• Livsrum i Aalborg

Bog om Livsrum

Bogen handler om den unikke arkitektur i de nye kræftrådgivninger, og om det liv, som udfolder sig. Den er skrevet af journalist Jette Friis O’Broin og fotograf Tina Enghoff. Bogen er på 260 sider trykt i lækker kvalitet, og den kan købes for 200,- kroner.

Gå til webshop

Huset omfavner én

Ny evaluering af kræftrådgivningerne i Projekt Livsrum tegner et billede af stor tilfredshed med både deres arkitek-toniske udformning, indretning og fysiske placering.

Bygningen af de seks nye rådgivnings-centre inddrager den nyeste viden om, hvordan de fysiske rammer påvirker patienters heling og helbred. Her ses en hyggekrog i kræftrådgivningen i Herning.hen til husene.

Læs mere om evalueringen

Flere brugere i nye rådgivninger

Et af målene med at bygge de nye kræftrådgivninger tættere på sygehusene er at nå flere brugere på et tidligere tidspunkt. Og det mål er i høj grad blevet indfriet, fortæller Laila Walther, der er afdelingschef for Patientstøtte og Lokal Indsats i Kræftens Bekæmpelse. 

Læs nyhedsartikel

 


LIVSRUM I HERLEV -ARKITEKTER OG ENTREPRENØRER UDVALGT TIL BYGGE- OG ARKITEKT-KONKURRENCEN

Kræftens Bekæmpelse og Realdania er nu et skridt nærmere at bygge det sidste af syv livsrum for kræftpatienter og pårørende, nemlig kræftrådgivningen i Herlev. Der er nu udvalgt de arkitekter og entreprenører, som er blevet prækvalificeret til byggeprojektet:

Spændende proces

- Vi har fundet grunden og har talt med brugerne om, hvordan kræftrådgivningen skal være. Og nu har vi også prækvalificeret de arkitekter og entreprenører, der skal deltage i vores bygge- og arkitektkonkurrence om at skabe et nyt livsrum for kræftpatienter og pårørende ved Herlev Sygehus. Det bliver rigtig spændende at se forslagene, siger Laila Walther, afdelingschef i Patientstøtte og Lokal Indsats, Kræftens Bekæmpelse.


Hver af totalentreprenørerne vil gå sammen med hver sin arkitektvirksomhed og udarbejde et konkurrenceforslag, som præsenteres for bygherren i starten af det nye år.

De prækvalificerede arkitekter er:

Spektrum Arkitekter
St. Kongensgade 40G, 4.
1264 København K

Cornelius & Vöge Atelier for arkitektur
Hersegade 22, gården
4000 Roskilde

LETH & GORI
Absalonsgade 21B
1658 København V

Galmstrup Ltd,
70 Brooksby’s Walk
E9 6DA London, UK

JAJA Arkitektur
Heimdalsgade 35, baghuset, 3. sal
2200 København N

De prækvalificerede totalentreprenører er:

BASE Erhverv
Havnevej 1, 2. sal
4000 Roskilde

Svaneeng
Ejby Industrivej 72
2600 Glostrup

Daurehøj Erhvervsbyg
Tuse Byvej 92
4300 Holbæk

Livsrum i Herlev- Grunden ligger på Herlev Ringvej 75 i Herlev – lige ved sygehuset og i tæt samspil med kræftafdelingen

- Kræftrådgivningen bygges efter principperne om helende arkitektur med fokus på tryghed, hjemlighed, åbenhed og nærvær
- Projektet er det sidste af syv nye kræftrådgivninger som Kræftens Be-kæmpelse, i samarbejde med Realdania, opfører i nærheden af de dan-ske kræftsygehuse. De nye kræftrådgivninger opføres efter et koncept omkring åben rådgivning. De seks øvrige kræftrådgivninger ligger i hen-holdsvis Roskilde, Odense, Herning, Næstved, Aalborg og Vejle.