Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 4 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Nyheder fra Kræftens Bekæmpelse

For få kvinder bliver screenet for livmoderhalskræft

01-12-2016
Mange kvinder glemmer at bestille tid hos lægen, når de får invitationen om at blive undersøgt for celleforandringer på livmoderhalsen. En rapport fra Kræftens Bekæmpelse viser, at kvinderne gerne vil tjekkes, men glemmer det i en travl hverdag. En ny kampagne fra Kræftens Bekæmpelse skal få flere kvinder til at tage imod tilbuddet og gå til lægen.

Der er kommet bedre styr på kræftventetider – men Hovedstaden har problemer

30-11-2016
Det går støt fremad med at overholde de fastsatte tidsfrister på kræftbehandling. Hvis man vel at mærke ser bort fra Region Hovedstaden. Her er der store problemer med at få patienterne igennem inden for de fastsatte tidsfrister - formentlig på grund af Sundhedsplatformen.

’Du må love, at Josefine aldrig glemmer mig’

28-11-2016
Mads Jørgensen har mistet sin kone til kræft, og fireårige Josefine sin mor. Han gør sit bedste for at hjælpe sin datter gennem sorgen – og holde mindet om mor i live, samtidig med, at de to skal bygge en helt ny hverdag op sammen.

Ung forsker fra Kræftens Bekæmpelse hædret som forbillede

23-11-2016
Petra Hamerlik er vokset op i Slovakiet, men forsker i dag i hjernekræft hos Kræftens Bekæmpelse. Hun har netop modtaget prisen The Goodwill Envoy Award fra det slovakiske udenrigsministerium, fordi hun gennem talent og hårdt arbejde har skabt succes i udlandet og på den måde er et forbillede for andre unge.

Fire ud af ti tjekker aldrig huden for tegn på kræft

23-11-2016
Modermærkekræft er skyld i fem dødsfald om ugen. Chancerne for helbredelse øges, jo tidligere kræften opdages. Derfor er det vigtigt at tjekke huden regelmæssigt for mistænkelige modermærker. Men fire ud af ti danskere tjekker aldrig deres hud, viser en undersøgelse.

PSA-måling er ikke egnet til screening for prostatakræft

23-11-2016
Mange mænd har prøvet at få taget en blodprøve hos deres læge for at få målt indholdet af det såkaldte PSA. Blodets indhold af PSA kan i nogle tilfælde afsløre prostatakræft. Men analysen er for usikker og kan føre til overbehandling. Derfor bør måling af PSA ikke indføres som screening for prostatakræft, mener Kræftens Bekæmpelse.

Annette fik livet tilbage med immunterapi

22-11-2016
Annette Jensen var en af de første danskere, som fik en forsøgsbehandling med T-celler fra sit eget immunforsvar. Hun havde modermærkekræft med spredning, men i dag er hun kræftfri på femte år og lever et helt almindelig liv uden nogen eftervirkninger af behandlingen.

Det store gennembrud

22-11-2016
De seneste år har immunterapien stormet frem som det store nye håb i behandlingen af kræft. I stedet for at rette behandlingen direkte mod kræftcellerne, hjælpes kroppens immunforsvar til at bekæmpe dem. Om fem år vil der være immunbehandlinger til næsten alle kræftformer, forudser professor Inge Marie Svane.

T-celleterapi i revolutionens skygge

22-11-2016
Mens udviklingen af lægemidler, der kan aktivere immunsystemet, bare stormer derudaf, går det langsommere med T-celleterapi. For mens lægemidlerne har medicinalindustriens interesse, er det sværere at skaffe penge til at forske i T-celleterapi, fortæller professor Inge Marie Svane, der er leder af Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital.

Det nytter at styrke kræftpatienters robusthed

22-11-2016
Ni ud af ti kræftpatienter, som har deltaget i kursusforløbet ’Styrk din mentale robusthed’ hos Kræftrådgivningen i Lyngby, oplever, at de har fået flere handlemuligheder til for eksempel at kunne håndtere deres angst. Og de har lært at holde fast i, hvem de er, når de finder et frirum fra sygdommen.

Resultater pr. side

Viser 1-10 af 550

1 2 3 4 5