Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 4 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Nyheder fra Kræftens Bekæmpelse

Jeg burde være glad – det er jeg bare ikke

21-02-2017
To år efter Per Holsteen Larsen blev behandlet for modermærkekræft, er han stadigvæk på vej tilbage til livet. Nok er han lettet over at have overlevet, men det har været svært at finde glæden. Det giver dårlig samvittighed, for man skal vel bare være glad for at overleve kræft?

Kræft kan give mere alvor i livet – men også glæde

21-02-2017
For mange bliver livet aldrig det samme igen efter en kræftdiagnose. Det bliver måske mere intenst og værdifuldt, men det bliver også mere sorgfuldt og trist. Psykolog Jette Winge fortæller om reaktionerne efter kræft.

10.000 kræftpatienter spørges om deres kræftforløb

13-02-2017
10.000 kræftpatienter har for nyligt modtaget et spørgeskema fra Kræftens Bekæmpelse. De bliver bedt om at deltage i Kræftens Bekæmpelses hidtil største undersøgelse af kræftpatienters oplevelser i deres møde med sundhedsvæsenet, og deres svar er et vigtigt redskab i arbejdet for at skabe forbedringer.

Patienter beder om diskretion på sygehusene

12-02-2017
Hver fjerde patient i Kræftens Bekæmpelses brugerpanel har oplevet deres grænser for blufærdighed og privatliv overtrådt under indlæggelse, undersøgelse eller behandling på et sygehus. Patienterne giver 12 anbefalinger til personalet.

Immunterapi på vej til danske lungekræftpatienter

10-02-2017
EU har godkendt lægemidlet Keytruda mod ikke-småcellet lungekræft, og dermed er der en ny og effektiv behandling på vej til patienter i Danmark. Lægemidlet, der kan hjælpe immunforsvaret med at bekæmpe kræft, kan både give patienterne længere liv og større livskvalitet.

Rejser du sydpå i vinterferien, så vær klar til at blive smurt ind af de lokale

09-02-2017
Udlandet står i kø for at hjælpe danskere i solen. På bare fem dage har kampagnen Help a Dane fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden fået over 4 millioner views i udlandet, og mere end 8.000 mennesker fra bl.a. Thailand, Grækenland og Spanien har meldt sig som frivillige ambassadører. Medier som BBC News, CNN og The Huffington Post har også spredt budskabet.

Disse tre symptomer på kræft overser danskerne

06-02-2017
En ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at danskerne overser især tre vigtige symptomer, der kan være tegn på kræft – og det kan koste liv.

Forskning skal afprøve telemedicin til prostatakræftpatienter

05-02-2017
Forskere på Finsencenteret på Rigshospitalet er i gang med at undersøge, om telemedicin baseret på patientrapporterede oplysninger (PRO) kan være med til at sikre, at patienter, der har prostatakræft, følges tættere og inddrages mere i den onkologiske behandling – også mens de opholder sig i deres eget hjem.

Immunterapiens førstedame får Kræftens Bekæmpelses Hæderspris

04-02-2017
Professor, overlæge, og leder af Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital, Inge Marie Svane, er modtager af Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2017. Hun får prisen for sit arbejde med at indføre immunterapi i behandlingen af danske kræftpatienter og for at være en enestående læge for sine patienter. Hædersprisen blev overrakt af kronprinsesse Mary på World Cancer Day lørdag 4. februar.

Konkurrence skal skabe flere eks-rygere

04-02-2017
”Endelig noget til rygerne” er overskriften for en ny konkurrence fra Kræftens Bekæmpelse – med tilføjelsen ”Du skal bare lige stoppe først”. I februar skal udsigten til et rejsegavekort på 50.000 kroner til Atlantis Rejser få danskere, der ryger, til at melde sig til konkurrencen om at holde sig røgfri i en måned.

Resultater pr. side

Viser 1-10 af 518

1 2 3 4 5