Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 4 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Nyheder fra Kræftens Bekæmpelse

Millioner til nyskabende forskning i hjernekræft

25-04-2017
Petra Hamerlik fra Kræftens Bekæmpelse har netop modtaget et Hallas-Møller stipendie på 11 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til sin banebrydende forskning i hjernekræft af typen glioblastom. Pengene skal hun bruge på et femårigt forskningsprojekt, som skal sikre ny viden og skabe grobund for nye behandlinger mod den livstruende sygdom.

Danmark dumper i rygeforebyggelse

21-04-2017
Danmark sakker bagud, når det gælder om at forebygge rygning. En ny opgørelse viser, at Danmark er rutsjet fra en 15. plads ned til en sølle placering som nummer 23 ud af 35 europæiske lande. Det er pinligt, og det koster liv, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse.

Nyt resultat: Malaria nedkæmper blærekræft i mus

20-04-2017
Danske forskere har netop offentliggjort et bemærkelsesværdigt resultat. Et særligt malariaprotein, kan være med til at bremse uhelbredelig blærekræft. Forskerne skal også undersøge effekten på andre kræftformer og regner med at kunne afprøve behandlingen på mennesker inden for de næste tre-fire år. Kræftens Bekæmpelse har støttet forskningen.

8 ud af 10 unge kvinder har afvist en fyr, fordi han var for fuld

19-04-2017
Når danske unge fester og mødes i sociale sammenhænge, er der ofte alkohol involveret. Men bliver promillen for høj, kan det have stor betydning for evnen til at charmere sig ind hos det modsatte køn. Det viser en ny undersøgelse blandt 20-25-årige.

Hård motion kan måske øge effekten af immunterapi

18-04-2017
Når pulsen kommer op, danner kroppen flere immunceller, og immunforsvaret kan dermed lettere bekæmpe kræftcellerne. Det viser nye resultater, som forskere fra Herlev Hospital vil dykke længere ned i. Samtidig undersøger forskerne, om de kan stimulere immuncellerne til at bekæmpe kræft med endnu større styrke. Målet er at øge effekten af immunterapi, der går ud på at styrke kroppens eget immunforsvar til at slå kræftceller ihjel.

Forskere slår fast: Svejsning er kræftfremkaldende

11-04-2017
Personer, der på deres arbejde, udsættes for svejserøg, har en markant øget risiko for at udvikle lungekræft. Det slår verdens førende forskere fast, efter at de har vurderet den nyeste forskning på området. Konklusionen åbner op for, at man muligvis kan få anerkendt lungekræft som en erhvervssygdom og dermed få tilkendt erstatning.

Kræftpatienterne savner rådgivning om alternativ behandling

11-04-2017
Langt over halvdelen af de kræftpatienter, der anvender alternativ behandling i forbindelse med deres kræftsygdom, fortæller det ikke til sundhedspersonalet. Et projekt, som Kræftens Bekæmpelse er med i, skal forbedre dialogen om alternativ behandling mellem kræftpatienter og sundhedspersonale og formidle information om effekten af alternativ behandling til mennesker med kræft og deres pårørende.

Børnefamilier siger nej til røg

07-04-2017
Flere og flere danske hjem er røgfri. Og blandt børnefamilierne siger mere end ni ud af ti nej til røg i boligen. Det viser den nyeste undersøgelse af danskernes rygevaner foretaget af Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen.

Patientansvarlig læge skal give patienterne tryghed og sammenhæng

06-04-2017
Patienterne føler sig trygge og oplever, at der er god sammenhæng i deres behandlingsforløb. Og lægerne oplever større tilfredshed med deres arbejde. Det er nogle af de vigtigste erfaringer fra en række forsøgsprojekter med patientansvarlig læge. Ordningen med fast – patientansvarlig – læge bliver snart en realitet for patienterne på landets sygehuse.

En rigtig vinderhistorie

05-04-2017
Hold dig røgfri i marts – og vind en rejse. Sådan lød en konkurrence, som Kræftens Bekæmpelse lancerede i februar. 8.000 deltog – og nu er den heldige vinder fundet.

Resultater pr. side

Viser 1-10 af 506

1 2 3 4 5