Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 4 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Nyheder fra Kræftens Bekæmpelse

Forskere finder 13 genetiske forandringer bag kræft i hjernen

28-03-2017
Hjernetumorer af typen gliom er en sjælden, men livstruende sygdom. Man ved endnu kun lidt om årsagerne, men ny international forskning, som Kræftens Bekæmpelse har deltaget i, har nu opsporet 13 nye gen-ændringer, som ser ud til at øge risikoen for sygdommen. Den viden kan være første skridt mod nye behandlinger.

Landsindsamlingen er mit hjertebarn

28-03-2017
Gennem 32 år har Lilly Jeppesen trofast stået i spidsen for Kræftens Bekæmpelses landsindsamling i Egvad. Men nu er det tid til at give stafetten videre til nye kræfter, der lige som Lilly også har haft kræft tæt inde på livet. Landsindsamlingen finder sted 2. april, og du kan stadig nå at melde dig som indsamler.

XHALE er blandt verdens bedste apps

28-03-2017
XHALE, Kræftens Bekæmpelses rygestop-app til unge, har vundet en international digital pris. Det skete, da appen forleden løb med sejren i kategorien ’Health and Wellbeing’ ved årets ’World Summit Award’.

Youtubere dyster om at samle flest penge ind til Kræftens Bekæmpelse

27-03-2017
Tre kendte youtubere skal dyste om, hvem der kan skaffe flest indsamlere og få flest penge samlet ind til kræftsagen, når Kræftens Bekæmpelse holder landsindsamling den 2. april. Alle tre har haft kræft tæt inde på livet, og vil gerne være med til at gøre en forskel. Du kan følge dysten, når Kræftens Bekæmpelse sender lige via Facebook den 2. april.

Ny viden om brystkræftceller kan være første skridt på vejen mod behandling

24-03-2017
Kinesiske forskere har fundet et svagt punkt hos en form for brystkræftceller, der er særligt aggressive og vanskelige at behandle. Resultaterne kan måske vise vej til en behandling, der er baseret på medicin, som i dag bruges ved diabetes.

Danskerne hjælper kræftforskningen ved landsindsamlingen

22-03-2017
Lige siden den allerførste landsindsamling har det været en tradition, at de penge, som danskerne giver til Kræftens Bekæmpelse, hjælper kræftforskningen. For eksempel blev det efter den første landsindsamling muligt at starte en af verdens største befolkningsundersøgelser, ’Kost, kræft og helbred’, som har givet vigtig ny viden om sammenhængen mellem livsstil og kræft.

Charlotte var en klippe i mit sygdomsforløb

21-03-2017
Da Tina Schultz fik livmoderhalskræft, oplevede hun, at én læge tog ansvar for hendes behandlingsforløb. Det gav en tryghed, som nu skal blive virkelighed for alle kræftpatienter med indførelsen af ordningen med ’patientansvarlige læger’ i 2017.

Jeg bliver en bedre læge af at følge mine patienter

21-03-2017
Overlæge Charlotte Søgaard mener, at alle har gavn af, at én læge tager ansvar for patienten.

Kræftens Bekæmpelse hylder danskerne i stort Facebook-eksperiment

17-03-2017
Når tusindvis af danskere går på gaden søndag den 2. april ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling, følges begivenheden tæt i en fire timers lang liveudsendelse på Facebook. Professionelle værter vil møde indsamlere, patienter, pårørende og forskere for at høre om deres engagement i indsamlingen og kræftsagen. Meld dig som indsamler og bliv en af medfortællerne.

Danskerne hjælper Kræftens Bekæmpelse med forskning i tarmbakterier

16-03-2017
Man kunne tro det var den nyeste designertaske, som flere gange gennem det seneste halve år er set rundt omkring på Østerbro. Med sin klare blå farve og hvide skulderrem lyser den fikse nylontaske op i gadebilledet over skulderen hos både mænd og kvinder. I virkeligheden er tasken imidlertid langt mere værdifuld end en designertaske.

Resultater pr. side

Viser 1-10 af 506

1 2 3 4 5