Børn, Unge & Rygning

Forebyg rygestart og hjælp unge til rygestop

Hvad er Børn, Unge & Rygning

 

Børn, Unge & Rygning er en del af Tobaksgruppen i Kræftens Bekæmpelses afdeling for Forebyggelse og Oplysning. Vi arbejder med at forebygge rygestart og hjælpe unge rygere med at kvitte smøgerne.
Det gør vi gennem oplysning, undervisning, events og kurser. 

Her på siden kan du læse om vores materialer og indsatser.

Cool Uden Røg

Slut med skræmmekampagner om kræft og sorte lunger. I Kræftens Bekæmpelses kampagne Cool Uden Røg handler det om, hvad der er cool. Læs mere om cool Uden Røg her

Gå op i røg

Undervisning

Gå op i røg er et undervisningsmateriale om rygning til 7.-9. klasse. Materialet tager fat i fakta og forestillinger om tobak og ser på, hvordan rygning påvirker individ, krop og  samfund. Gå op i røg består af en webside og to hæfter.

Snak om tobak med dit barn

Til forældre

Som forælder kan du støtte dit barn til et røgfrit liv ved at snakke om rygning derhjemme. På snakomtobak.dk får du gode råd til, hvordan du kommer i dialog med dit barn. Også hvis du selv er ryger. 

X:IT

Til skoler - X:IT

X:IT er en indsats til skoler, der vil undgå, at eleverne begynder at ryge. X:IT består af tre elementer: Røgfri skole, undervisning i emnet tobak, røgfri kontrakter og forældreinddragelse.

Kurser

Børn, Unge & Rygning tilbyder kurser for fagfolk, der arbejder med unge og sundhed. Vi har kurser i rygestoprådgivning, forebyggelse og kort samtale.

Rygestop til unge

Xhale.dk er et digitalt rygestopprogram til unge mellem 15 og 25 år. Det er gratis og fordobler chancen for at slippe smøgerne.