Støttet af

DU ER IKKE ALENE

Vi støtter, oplyser og inspirerer unge med og efter kræft 15-39 år. Vi har grupper over hele landet, også i nærheden af dig!

#ungkræft

Tjek os ud på Facebook, Instagram og Pinterest!

#delditar #holdommig #duerikkealene #fuckkræft

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Vi har grupper i hele landet for unge, som har eller har haft kræft. Også i nærheden af dig. Vi bowler, spiser sammen, klatrer i træer og går til stand-up. Vi deler erfaringer, hænger ud, griner og bakker hinanden op i det svære. Vi er sammen. Kom og vær med :)

Vores grupper ledes af en eller to unge, som har haft kræft. Vi har grupper i København, Næstved, Roskilde, Odense, Vejle, Esbjerg, Aabenraa, Århus, Aalborg, Herning og Skive.
FIND DIN GRUPPE

UNG KRÆFTS LANDSMØDE 2016

Så er det tid til Ung kræfts Landsmøde 2016 og DU er inviteret! I år holdes landsmødet på Comwell Middelfart i weekenden d. 23.-25. september. Vi glæder os til at se dig ♥

Hvert år holder Ung kræft landsmøde for unge ml. 15-39 år, som har eller har haft kræft. Programmet er nu klar, og du er hermed inviteret til en fed weekend, hvor vi får tanket op, bliver inspireret, udfordret og får hængt ud med nye og gamle venner på tværs af hele landet ♥

JEG ER UNG, JEG ER I LIVE!

Ung kræfts nyeste kampagne ’JEG ER I LIVE’ er en kærlighedserklæring til de dage, timer og minutter, livet består af! En kærlighed til livet - også når det viser sig fra sin værste side, og man bliver banket i knæ af en kræftdiagnose.

Kampagnen byder på otte hudløst ærlige videointerviews med unge, der alle har eller har haft kræft. Her fortæller de unge om, hvordan deres kræftsygdom har påvirket deres syn på det at leve, og hvad de har fået med sig fra deres forløb.

JEG ER I LIVE lukker os helt ind i de unges tanker om døden, livet, kærlighed, venner, kropsbillede og fremtid og giver et inspirerende indblik i, hvad der driver dem til at gribe livet og alt, hvad det byder på.

KOM OG VÆR MED ♥

 • Wraps og banko

  Tid: 00:00 - 00:00 By: Næstved

  I skal ikke snydes for et godt slaw banko! Og I skal da slet ikke snydes for W to the raps... WRAAAPS!!!

  Se arrangement
 • Hyggeaften

  Tid: Hele dagen By: København N
  Se arrangement
 • Biograftur

  Tid: Hele dagen By: Esbjerg
  Se arrangement
 • Lasergame og bowling

  Tid: Hele dagen By: Silkeborg
  Se arrangement
 • Mick Øgendahl - "Fest"

  Tid: Hele dagen By: Aabenraa
  Se arrangement
 • Paintball og evt. cafébesøg

  Tid: Hele dagen By: Taastrup

  Dagen står på action, når vi skal ud og lege røvere og soldater med en omgang paintball. Der er mulighed for at tage sin ægtefælle…

  Se arrangement
 • Bowling

  Tid: Hele dagen By: Aarhus C

  Vi mødes i Århus Bowlinghal klokken 17.45 og bowler i en time fra klokken 18.00-19.00. Har du ikke lyst til - eller kan du ikke bo…

  Se arrangement
 • Madlavning og spilaften

  Tid: Hele dagen By: Skive

  Vi laver mad, hygger og spiller brætspil. Se mere på Facebook Ung kræft Skive

  Se arrangement
 • Vi deler gode råd

  Tid: Hele dagen By: Næstved

  En aften, hvor vi vender problemstillinger o.l. Og deler gode råd!

  Se arrangement
 • For de nye - aften!

  Tid: Hele dagen By: Odense C

  Gruppeledere og ildsjæle inviterer de helt nye i gruppen indenfor til en snak om, hvem vi er, og hvad vi laver. En aften i trygge …

  Se arrangement
 • Biograftur

  Tid: Hele dagen By: Sønderborg

  Vi går ind og ser en god film sammen.

  Se arrangement
 • Foredrag om kost

  Tid: Hele dagen By: Esbjerg
  Se arrangement
 • Spilleaften

  Tid: Hele dagen By: Aarhus C

  Vi mødes på Hejmdal klokken 17.30 og spiser medbragt mad sammen og spiller spil :-)

  Se arrangement
 • Hyggeaften

  Tid: Hele dagen By: København N
  Se arrangement
 • Temaaften om mindfulness

  Tid: Hele dagen By: Roskilde

  Susan kommer og præsenterer os for mindfulness universet og giver os redskaber og teknikker, vi kan bruge i vores hverdag. Der vil…

  Se arrangement
 • Bowling med spisning

  Tid: Hele dagen By: Skive

  Vi tager ud og bowler med efterfølgende spisning.

  Se arrangement
Se alle begivenheder

BREAKING NEWS

 • Det kom som en drivkraft indefra og fylder nu gadebilledet med stærke symboler, motiver og ord. Ung kræft har fået en kreativ subkultur, der skaber tankevækkende kunst i byens rum. Med kampgejst, graffiti og pensler rækker de unge ud mod folket og alle dem, der - som dem selv - har kræften inde på livet. I kunsten ærer de også de venner, de har mistet undervejs.

 • Ung kræft har fået endnu en lokalgruppe - denne gang i Skive!! HURRA!! Tjek gruppens første event ud i vores kalender og kig forbi, hvis det er aktuelt for dig. Det er den 23. august. Vi er meget taknemmelige for, at Ung kræft-grupperne spreder sig ud over hele landet. Det er så vigtigt, at man er tæt på andre, der forstår, hvad man går igennem. Tusind tak til alle jer ildsjæle, der hver dag gør en forskel for en ung med kræft

 • Der er lagt op til en menneskeplan og ikke en systemplan. Kræftens Bekæmpelses formand er positiv over Sundhedsstyrelsens faglige oplæg til Kræftplan IV. Hun håber, at politikerne tager godt imod planens mange gode forslag.

 • Kræftens Bekæmpelse har jævnligt kontakt med patienter, der er frustrerede over, at kommunen stopper udbetalingen af deres sygedagpenge. Men et svar fra Ankestyrelsen giver nyt håb til disse patienter. For noget tyder på, at kommuner tolker loven for stramt.

 • Unges rettigheder var for alvor på den politiske dagsorden, da Unge Patienter afholdt workshop på Folkemødet på Bornholm. Både politikere, sundhedsfagligt personale og repræsentanter for de netværk, der til dagligt arbejder for unge patienters rettigheder og vilkår, var inviteret.

 • STORT TILLYKKE til Norge som har fået sin første ’Ungdomshelsestrategi’!! Det vil vi også have!!

 • Teenagepiger, der spiser meget frugt, har en mindre risiko for senere i livet at udvikle brystkræft. Det viser en ny, stor amerikansk undersøgelse. Brystvævet er særligt følsomt i de unge år, og derfor giver det god mening at spise noget, der beskytter mod kræft, siger forsker i Kræftens Bekæmpelse.

 • Efter to dage for Hr. Wegge på Solskins- og skybrudsøen, og en fredag, der var lige så grå og trist som den Bornholmske granit, lod solen sig overtale til at kigge frem og straks var alle oppe på mærkerne.

 • Dag 2 på Folkemødet har været en spændende og begivenhedsrig dag, må jeg nok sige! Forskellige ting på programmet – og hvilke spændende ting!

 • Jeg er i live! Jo tak! Det må man sige! Er ankommet til ”Solskinsøen” i styrtregnvejr til Folkemøde for at dele verdens vigtigste budskab; mega gravid, med vand i fødderne og en X-gruppeledertitel i bagagen, men jeg er jo egentlig videre i livet?

 • Ung kræft deltager i år på Folkemødet med to store events, som udfolder det at være ung og have kræft.

 • Ung kræft lancerer i dag kampagnen ’JEG ER I LIVE’, hvor otte inspirerende og modige unge fortæller om, hvordan deres kræftsygdom har påvirket deres syn på det at være ung og ikke mindst på det at være i live.

 • Alle danske børn med kræft har adgang til samme behandling, uanset hvilke sociale kår de kommer fra. Men forskning fra Kræftens Bekæmpelses Forskningscenter viser, at det kan være en god idé at tilbyde ekstra hjælp til nogle af familierne. Børnenes familiebaggrund spiller nemlig en rolle for deres chance for at overleve kræft.

 • Torsdag 16. juni slår Kræftens Bekæmpelse teltdørene op for fire dages Folkemøde på Bornholm. Frem til søndag vil der være mulighed for at høre debatter, møde forskere og eksperter og få tjekket modermærker og fedtprocent.

Vis alle nyheder

@ungkraeft

ungkraeft

16 weeks siden

Se på Instagram

I aftes holdt Ung kræft og #Kræftværket ungepanelmøde på #Rigshospitalet. Sammen er vi nemlig gået i gang med at lægge fundamentet for det, der kan blive verdens bedste "Guide for unge med #kræft" - en bog alle unge skal have, når de går i gang med deres kræftbehandling ❤️💪🏼 Vi fik brainstormet på overskrifter og indhold med afsæt i de unges personlige erfaringer i forhold til alt det, der kunne have været fedt at have fået at vide, da man blev syg. Spørgsmål som: Skal jeg dø? Hvordan kommer min krop til at se ud efter det her? Hvad med skole, arbejde og økonomi? Kan jeg få børn? Osv osv. 🌟 Hvis DU har emner eller spørgsmål, du synes er vigtige at få med i guiden, så kast os en kommentar med dit indspark👇🏼👊🏼 #ungkræft #duerikkealene #kræft #ungmedkræft

2 kommentarer
lenemetropol

Super godt initiativ. God vind med processen

ungkraeft

Tak @lenemetropol ☺️🙌🏼

ungkraeft

16 weeks siden

Se på Instagram

"Det er ikke noget #marathon. Men idag #løb jeg for første gang siden #kemo 10 kilometer. På under en time. Jeg begyndte at løbe, mens jeg stadig var skaldet og virkelig syg. I starten kunne jeg næsten kun vakle afsted, og der løb en konstant strøm af tårer ned af mine kinder pga bivirkninger fra al medicinen. Folk kiggede medlidende efter mig på gaden. Efter strålerne begyndte jeg at løbe hver dag. Jeg husker især første gang, jeg løb 5 km. Mest fordi jeg blev klappet hele vejen op ad den store bakke i #Søndermarken af to børnehavepædagoger og en stor flok børn. Det har aldrig været noget mål at løbe hurtigt eller langt. Jeg har bare løbet for livet #runlikeagirl #whenyouregoingthroughhellkeepongoing #brystkræft" Sara, brystkræft 💪🏼🏁👏🏼 MEGA blæret, Sara!!!!! Du er for sej!!! 🌟 #fuckkræft #getbusyliving #ungkræft #duerikkealene #dullermedmuller

4 kommentarer
aviajaw

Du er sej!! Godt kæmpet ! 👍

mariametropol

Hatten af for dig👍🏻👏🏻

ronjasten

Tillykke Sara! Kæmpe sejr for dig og din krop #staystrong

s_guldbjerg_c

Sådan! Jeg har det lige omvendt. Har løbet i flere år og elsker at løbe... Er opereret for neuroindokrin kræft i højre lunge og fået fjernet det der svarer til næste halvdelen af højre lunge og 7 lymfeknuder. Er lige begyndt at løbe igen. Er oppe på 3km, så der er virkelig lang vej igen for mig. Det er lidt sejt, at være ung 'en fanget i det der føles som en gammel storrygers krop (no hard feelings)... 😁 - men stædighed, vilje og lyst til livet er Alpha omega. Så løb endelig for livet. Løb er godt for både krop og sjæl. ✌🏼️ ønsker dig al held og lykke med det.

ungkraeft

17 weeks siden

Se på Instagram

- Et dejligt bevis på, at det #håb og den #kærlighed, man sender ud i verden, kan komme tilbage og kramme en, når man mindst venter det 🙏🏼❤️💪🏼🌟 ・・・ "Har idag fået det skønneste #brev fra Hjalte. Tilbage i 2014 havde Hjalte selv #kræft og sammen med de andre i #SkjernHåndbold, sendte vi ham en trøje med håb om god bedring. I dag har Hjalte returneret håbet med en super #tegning om, at Kemo-Kasper får fjernet alle de sure celler. ❤️-lig tak til Hjalte, @linejohannesen og resten af familien. Jeg er såå glad for tegningen. I har en stående invitation til en #skjern kamp i næste sæson👍🏼 #staypositive #keepfighting #fuckcancer #dererkundage #kysdetnudetsatansliv" Daniel, håndboldspiller, 34 år og syg med #lymfekræft ❤️ #ungkræft #duerikkealene #getbusyliving

4 kommentarer
geocomedy

@ungkraeft 🙏🏻 stay strong buddy 👍🏻

oskar_and_me

De bedste ønsker til dig🙏🏼👊🏼

meiltoft

Ønsker dig alt mulig held og lykke👊

morgenfrue61

Sej gut ham Hjalte - god bedring

ungkraeft

17 weeks siden

Se på Instagram

"Har du nogensinde overvejet, hvor langt dit #hår vil vokse på et år, hvis du har fået barberet alt dit hår af? Måske ikke. Men hvis du har fået #kemo, og det var en kemo, der forårsagede et #hårtab, så har du med garanti overvejet det. Jeg har beviset her. Det er afprøvet, selvfølgelig ikke frivilligt. Et år er gået siden min sidste kemo. Jeg elsker at mærke vinden i mit nye krøllede hår. Jeg er vild med dårlige hårdage. Jeg nyder, når det filtrer, og at jeg ikke kan peges ud som kemopatient. Hår er måske bare hår. Men lige nu er det sgu et symbol på, at jeg igen har kontrollen! 💚" Stine, projektleder i Ung kræft, har haft både #lymfekræft og #brystkræft ❤️ -TILLYKKE med årsdagen, Stine!!💪🏼🌟🙌🏼 Og tak for de fine ord!😘 #hellyeah #ungkræft #fuckkræft #duerikkealene #getbusyliving

18 kommentarer
stinelegarth

Tak for jeres dejlige ord allesammen ❤️ You rock 💪🌟

anmepoulsen

Du er meget smuk - både med og uden hår.

enturforminmor

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

jenniehoumark

Det gror da mega hurtigt så..... Jeg fik ellers afvide af flere frisører at mit voksede hurtigt, og jeg har da brugt 2 år på at få det til ørerne.... Men ja men ved hvor langtid det tager at få langt hår, når man mistet det ufrivilligt 😉...

ungkraeft

17 weeks siden

Se på Instagram

En flok af vores dejlige unge er lige kommet hjem fra 'Mod nye ressourcer' på La Santa. En uge med træningssejre, Ung kræft-kærlighed, #sol og nye venskaber ☀️🏄🏽🚵🏻🏊🏼⚽️🏁 Jeanette var en af de unge, der fik tilskud til at komme med. Hun tog pen og kamera med sig på turen og det er der kommet en fin lille #dagbog ud af, som vi synes, du skal tjekke ud ❤ smut ind på vores hjemmeside - link i bio 👆🏻 eller på Facebook/ungkraeft 🙌🏼 #lasanta #modnyeressourcer #ungkræft #duerikkealene #fuckkræft #getbusyliving #træning #dullermedmuller #surf #vandring

0 kommentarer
ungkraeft

17 weeks siden

Se på Instagram

Ugens Fighter på Kræftens Bekæmpelses Instagram er i denne uge 23-årige Irati. Irati har akut #leukæmi og poster lige nu ord og billeder om sit liv som #ung #kræftpatient ❤️ Tag et smut forbi @kraeftensbekaempelse og giv Irati en 🙌🏼 og en masse ❤️! ・・・ "Hej allesammen 😊 Det her er mig☝🏼️Mit navn er Irati, jeg er 23 år gammel og fik d. 18/2 konstateret akut leukæmi. Jeg var lige blevet færdig med første skridt af min uddannelse og ville bruge et halvt år nede ved min far i det nordlige Spanien/Baskerlandet. Efter nogle dage blev jeg syg med det vi troede var influenza, men efter 3. lægebesøg og blodprøver fik vi en melding om, at vi skulle skynde os på hospitalet. Her fik vi beskeden om at jeg havde akut leukæmi. Jeg begyndte på første kemokur med det samme, og alt gik så hurtigt, at jeg ikke nåede at få tankerne med. Det betød også, at jeg ikke nåede at være ked af det, men begyndte i stedet at kæmpe mod sygdommen. Her ser i mig lige efter jeg er blevet indlagt. Meget syg og uden kræfter, men jeg forsøger alligevel at få presset et #smil frem. Kærlig hilsen Irati 💛 Jeg glæder mig til at fortælle jer min historie." #ugensfighter #ungkræft #duerikkealene #fuckkræft #kræft #kræftensbekæmpelse

5 kommentarer
meiltoft

Ønsker dig alt muligt held og lykke. Positive tanker kan flytte bjerge😘

fynne79

Du er så sej Irati. Hilsen den gamle coach

mariadiez74

Qué fuerte eres Irati, te deseo lo mejor y estoy segurísima de que vas a ganar la batalla!😘

frk_thinggaardj

Sender en masse tanker og energi til dig smukke unge kvinde!! Du klare den 100%!! 💪🏻👊🏻❤️ #fuckcancer !!

ungkraeft

18 weeks siden

Se på Instagram

Ung kræft laver larm på Kræftens Bekæmpelsens #Repræsentantskabsmøde! Vi fortæller om, hvordan det er at være #ung med #kræft, praler med vores mega fede aktiviteter og uddeler #muleposer og #kærlighed ❤️🙏🏼 #duerikkealene #ungkræft #fuckkræft #kbkolding #kræftensbekæmpelse #holdommig #kolding

1 kommentarer
kristiancrone_mr.groove

I er SÅ seje!!! 💪💪💪

ungkraeft

18 weeks siden

Se på Instagram

"Utroligt som tiden flyver afsted! I oktober 2015 fik jeg konstateret #lymfekræft, og jeg har derfor været igennem et 6 måneder langt behandlingsforløb med #kemoterapi. Kampen mod #kræft har været med op-og nedture, men jeg har prøvet at bevare modet, tænkt fremad og haft nogle fantastiske mennesker omkring mig. Jeg er så taknemmelig! D. 4 april 2016 fik jeg min sidste #behandling - det var nok en af de bedste fornemmelser jeg hidtil har oplevet, men intet trumfer i går (d.9 maj). I går fik jeg nemlig at vide, at der ikke er mere kræft i min krop! Jeg er kræftfri - Jeg er rask!😍 Der er sket mange ting i løbet af det sidste halve år, men nogle at de mest betydningsfulde er helt klart, at: Jeg er blevet kræftfri. Jeg har fået elevplads, og starter dermed på studie til september. Og så er mit #hår så småt begyndt at komme igen🙈 Jeg er glad og jeg er færdig - slut, prut, finale! 👏🏼" Thea, 20 år, lymfekræft ❤️ #UngKræft #duerikkealene #getbusyliving #fuckkræft

7 kommentarer
meiltoft

Det er så dejligt at læse💕 Jeg vil ønske dig alt muligt held og lykke med din fremtid 👍👊💕

selma.aksak

Hvor er du sej👍🏼😛💗

kristiancrone_mr.groove

Det er simpelthen bare så godt altså!!!!! 🌟🌟🌟🌟🌟🙏🙏🙏🏅🎖Du er så sej!!! 💪💪💪

frk_thinggaardj

Fantastisk at høre!! :') ❤️❤️ mega sej!! Positiv energi og et ønske om en skøn fremtid for dig!

ungkraeft

18 weeks siden

Se på Instagram

Vi er helt oppe og ringe over det her billede! Der er da fyret helt op for rå #power, #ærlighed og #kvindelighed!! 👏🏼👏🏼 Vi elsker det!! Hvor er I smukke!! #fuckkræft Fotocredit: @esterhaasephotography #delditar #brystkræft #mastektomi #UngKræft #duerikkealene #getbusyliving

8 kommentarer
mellytesta

I am in that photo!! Haha

jane.dam

👌

sagasays

I Know @mellytesta ❤️❤️❤️👍🏻💪🏼🙋🏻

nurselecturerlotte

Fedt billede! 💪🏽💪🏽😀

ungkraeft

19 weeks siden

Se på Instagram

"For et halvt år siden, fik jeg beskeden "Christina, vi har fundet #kræft i dit højre #bryst". Fra det ene sekund til det andet, var jeg fuldstændig magtesløs og følte, at alt blev revet væk under mig. Og nu står vi her et halvt år efter, og er kommet igennem det værste forløb 👊🏻 Sidste #kemobehandling blev afsluttet i dag, og nu er der "kun" strålebehandlingerne tilbage! Tak for alt hjælp og støtte fra #familie og skønne #venner. Og lige præcis ham her fortjener en kæmpe guldstjerne ! #myman #fuckcancer #purelove #sofuckinghappy" Christina, #brystkræft ❤ #duerikkealene #holdommig #kærlighed #UngKræft #getbusyliving #fuckkræft

10 kommentarer
annekilde

Du er så mega sej mutti ❤️ @christinaelbaekchristiansen

christinaelbaekchristiansen

Tak @annekilde 😘❤️

fofobadran81

Godt kæmpet👍

birtekristine

😊Vi er mange og vi er@mange som blev friske, godt kæmpet, go on 💕

ungkraeft

19 weeks siden

Se på Instagram

"Ung kræft #Esbjerg var tirsdag en tur på #Rømø, hvor vi red på #islænderheste. Det var på mange måder en fed tur! Vi nød at være ude at #ride i det flotte vejr og i øens dejlige omgivelser. Og så nød vi det aller vigtigste: Sammenholdet ☺️" Ole, #ildsjæl i Esbjerg 💪🏼🐎☀️ #duerikkealene #UngKræft

0 kommentarer
ungkraeft

19 weeks siden

Se på Instagram

Vi har haft en helt igennem magisk og inspirerende weekend hos vores Ung Cancer-familie i #Malmø. Sammen sagde vi #FuckCancer for alle dem vi savner, for alle jer, der står midt i det lige nu og for jer, der er ved at få hverdagslivet op at køre igen ❤️ #fuckkræft #duerikkealene #holdommig #UngKræft #ungcancer #getbusyliving #ucfestival #kræft

0 kommentarer
ungkraeft

20 weeks siden

Se på Instagram

Håber I nyder det fantastiske vejr!☀️ det gør vi!! Ung kræft #København er lige nu i fuld gang med at dekorere Byens hegn på Nuuks plads på #Nørrebro med blæret Ung kræft-#kunst!! 🎨☀️🌈 Det bliver SÅ flot! 👏🏼 Hvis I går tur i solen, så kig forbi og sig hej ☺️ "Det skrider hurtig fremad! Vi har det for fedt med at male!! Jeg har aldrig set så meget #power bag en #pensel før og kreativiteten blomstrer virkelig på #NuuksPlads, hvor vi har vores egen #UngKræft-#festival i #solen ❤️" - Mina, kunstneren bag projektet og en del af Ung kræft København 🌟❤️💪🏼 #duerikkealene #fuckkræft #getbusyliving #streetart #byenshegn #mitkbh

0 kommentarer
ungkraeft

20 weeks siden

Se på Instagram

De sidste par dage har #NordicCancerSurvivor2016 kørt på fuld drøn i #Malmø 💪🏼 Nordic cancer Survivors er en sammenslutning mellem de nordiske organisationer for unge med #kræft. Vi mødes en gang om året for at hente #inspiration og #viden på tværs af hele #Norden så vi kan gøre livet så godt som muligt for unge kræftramte. Vi diskuterer, besøger spændende steder, hører oplæg og laver workshops. I år har vi sendt Johan og Sara afsted fra #UngKræft og vi glæder os meget til at høre, hvad de får med sig hjem 💪🏼🌟 #fuckkræft #duerikkealene #getbusyliving @ungkreft @ungcancer @krafturcancer

0 kommentarer

UNG KRÆFT PÅ FOLKEMØDET

Igen i år var Ung kræft sammen med ni skønne frivillige afsted til Bornholm for at larme på Folkemødet og sprede kærlighed, viden og nedbryde tabuer om det at være ung og have kræft. Det skete på ægte Ung kræft manér med kreativ aktivisme, kunst, musik og stærke budskaber på programmet. 

LA SANTA: Mod nye ressourcer

Jeanette fik i 2014 livmoderhalskræft. I dag er hun 31 år og trods to tilbagefald plus at have været erklæret uhelbredeligt syg, er Jeanette idag kræftfri ♥ FANTASTISK!!! Der var derfor ingen tvivl om, at Jeanette skulle med Ung kræft til La Santa, så hun kunne få en uge fuld af power og kærlighed ♥

Jeanette tog pen og kamera med på turen, og det er der kommet en fin lille dagbog ud af, som vi synes, du skal tjekke ud.

"AT VÆRE UNG OG FÅ KRÆFT"

- En spørgeskemaundersøgelse af de unges behov og oplevelser under og efter behandling og sygdom

Hvert år får omkring 500 unge i aldersgruppen 15-29 år at vide, at de har kræft.

At få en kræftsygdom er altid kritisk, men det er måske særligt kritisk for den unge, som samtidig står over for at skabe sin identitet og tage valg i forhold til uddannelse, karriere og familie.

’At være ung og få kræft’ er den første nationale undersøgelse, som systematisk afdækker unge kræftramtes aktuelle livssituation og deres behov og oplevelser under udredning, behandling og i efterforløbet.