Velkommen til 10-kampen

Der skal ikke så meget til, for at leve sundere og nedsætte risikoen for at få kræft. I Kræftens Bekæmpelses 10-kampen kan du opleve hvor lidt. 10-kampen er 10 sjove, spændende og sunde uger med en ny udfordring hver uge.

10-kampen 2019 er afsluttet og stor tak til alle jer som deltog. Vi håber, at I kom godt igennem alle udfordringerne og fik brugt inspirationsmaterialet, skemaer, opskrifter og videoer.

Vi er i gang med planlægning af 10-kampen 2020, og glæder os til at kunne tilbyde flere udfordringer på forskellige niveauer i 2020.

Du kan allerede nu tilmelde dig 10-kampen 2020. Vi starter i februar.

Følg udfordringerne uge for uge

Lene Beier og Micki Cheng præsenterer hver uge den nye udfordring, som du og alle andre deltagere får i jeres inbox hver mandag. 

Er du ikke allerede tilmeldt 10-kampen, så gør det nu.

Sådan fungerer 10-kampen

Her får du overblikket over, hvad du kan forvente i de 10 uger, du deltager i 10-kampen

10-kampen startede den 4. marts og løber 10 uger frem – men tilmelder du dig senere end den 5. marts, kan du sagtens være med i forløbet. Hvis nogen, du kender, får lyst til at være med, efter du har tilmeldt dig, er det derfor heller ikke for sent for dem at hoppe med på vognen.

Det kan du forvente

- Hver mandag modtager du en e-mail med ugens udfordring

- Torsdag får du en update fra Lene og Micki om, hvordan de klarer ugens udfordring, med tips og inspiration

- Du kan altid framelde dig vores e-mails og stoppe din deltagelse i 10-kampen. Det gøres i bunden af vores e-mails.

Alle der tilmelder sig 10-kampen er automatisk med i lodtrækningen om vores hovedpræmie; et gavekort på 30.000 kroner til Club La Santa, og vores ugentlige præmie:en indkøbsvogn fyldt med lækre varer fra Aldi til en værdi af 750 kr.

10-kampen - sammen om et længere liv

Skønne Lene Beier og Micki Cheng er dine guides hele vejen og tager udfordringerne sammen med dig.

Der er intet at tabe – men meget at vinde. Uanset om du vinder en af vores præmier eller ej, så er du faktisk en vinder. For med dit ja til at deltage i 10-kampen, vinder du en sundere livsstil, mere energi og ikke mindst en mindre risiko for at udvikle kræft. Det er en gevinst i sig selv. En ubetalelig gevinst.

4 grunde til at deltage

  1. Du gør noget godt for dig selv, der er let og overskueligt
  2. Du får mulighed for at vinde et rejsegavekort til Club La Santa på 30.000 kr. og er hver uge med i lodtrækningen om en indkøbsvogn med lækre varer fra Aldi til en værdi af 750 kr.
  3. Du får prøvet dig selv af med 10 sjove udfordringer 
  4. Du får konkrete tips og råd til små livsstilsændringer, der forebygger risikoen for kræft

    Det kræver kun en lille indsats at leve sundere og længere, så du reducerer din egen risiko for at få kræft. Vi håber, du har lyst til være med.

Køb dit 10-kampen gear

I år kan du ikke blot være med i 10-kampen, blive sundere og forebygge kræft - du kan også blære dig med det! Køb dit flotte 10-kampen gear her, og lad verden vide, at du støtter en fremtid uden kræft.

Køb det eksklusive 10-kampen opskrifthæfte i din lokale Aldi

Savner du inspiration til at gøre din hverdag sundere - ikke kun under 10-kampen, men i det hele taget? Så køb det eksklusive 10-kampen opskrifthæfte, hvor du får lækre sunde opskrifter og tips og tricks til mere motion i dagligdagen. Hæftet kan købes i din lokale Aldi fra d. 4. marts og gennem hele kampagnen så længe lager haves. Det koster 29 kr.

Jeg fik et chok, da jeg hørte, at vi rent faktisk kan forebygge 4 ud af 10 kræfttilfælde ved at ændre lidt på vores daglige vaner og rutiner. Det skal vi da gøre noget ved - sammen.

Lene Beier, ambassadør for 10-kampen

Vi hjælper dig i mål

Når du tilmelder dig 10-kampen, bliver du mødt af dit Team 10-kampen, der blandt andet er teamet bag dine 10 udfordringer.

Vores forskere, der forsker i forebyggelse af kræft, har gennem deres forskning identificeret en række faktorer, der kan være med til at mindske antallet af kræfttilfælde.

Vores forebyggelseschef giver råd og vejledning til hvilke udfordringer, der kan være med til at forebygge kræft.

Vores huskok er manden bag de mange gode opskrifter, som gør det nemt og sjovt at følge vores kostråd, og Lene Beier og Micki Cheng er dine værter hele vejen og tager udfordringerne sammen med dig.

'Små ændringer i livsstilen, som kost- og motionsvaner, kommer langsomt. Det er derfor en god idé at starte med ét tiltag ad gangen, så man ikke føler, at man skal ændre alt for mange vaner på én gang. Derfor synes jeg, at 10-kampen giver mening. Det håber jeg også, du synes?'

Anne Tjønneland, Professor

10-kampen er baseret på forskning

Verdens største befolkningsundersøgelse, Kost, kræft og helbred, blev startet for 20 år siden af Kræftens Bekæmpelse. Formålet var at forstå sammenhængen mellem vores mad og kræftsygdom. For det stod klart, at et betydeligt antal kræfttilfælde måtte kunne forebygges via kost og livsstil.

Med projektet er vi blevet klogere. Klogere på årsagerne til kræft i Danmark. Kost, kræft og helbred har været en gave fra den danske befolkning til forskningen. Det er viden derfra, vi deler med dig i 10-kampen. Så vi sammen kan forebygge kræft.

Støt Kost, kræft og helbred

Kræftens Bekæmpelses mål er, at vi skal kunne leve med kræft, ikke dø af det. Selvom vi ikke er i mål, er der grund til optimisme. Vi er på vej. Vi er faktisk nået langt. Men vi kan blive endnu bedre. 

"Forskning er et langt sejt træk, hvor det gælder om at holde næsen i sporet og ikke give op på vejen. Det er en kamp, som vi skal vinde" siger professor Anne Tjønneland.

Vi vil vinde. Men vi har brug for din hjælp. Uden økonomisk støtte fra danskere som dig, kan vi ikke fortsætte arbejdet mod målet.

Støt via SMS og MobilePay

Du kan også støtte forskning i Kost, kræft og helbred via SMS og MobilePay.

SMS:

Send 10kamp til 1422. Det koster 50 kr. plus alm. sms-takst.

MobilePay:

Valgfrit beløb til 28 99 01 67 (10-kampen)

Støt forskning i forebyggelse Gør en forskel