Du har også mulighed for at støtte Kost, kræft og helbred

Kost, kræft og helbred er meget mere end bare 10-kampen. Det er også et stykke forskningsmæssig Danmarkshistorie. I 1993 startede Kræftens Bekæmpelse Kost, kræft og helbred som en befolkningsundersøgelse og en biologisk bank – én af de hidtil største af sin slags.

57.053 danske kvinder og mænd har doneret prøver og information om deres kost og livsstil. Undersøgelsen har allerede bidraget til mere end 1.000 forskningsprojekter. 

Nu udvides undersøgelsen til at omfatte bl.a. voksne børn og børnebørn til de oprindelige deltagere, så vi kan få endnu dybere indsigt i årsagerne til kræftsygdomme. På den måde kan vi blive bedre til at forebygge.

Når du fast støtter Kost, kræft og helbred, er du med til at finansiere den enestående undersøgelse og de forskningsprojekter, der følger efter.

Hvad har Kost, kræft og helbred betydet?

Mere end 1000 forskningsprojekter er startet med data fra Kost, kræft og helbred. Det er det, der gør os klogere på, hvordan vi kan forebygge kræft.

Her er et par eksempler på resultater fra Kost, kræft og helbred:

- Fuldkorn mindsker risikoen for tarmkræft. 

- Bevist sammenhæng mellem højt alkoholindtag og brystkræft. Dette fik Sundhedsstyrelsen til at ændre anbefalet alkoholindtag fra 21 til 14 genstande pr. uge for mænd og 14 til 7 genstande pr. uge for kvinder.

- Påvist sammenhæng mellem hormonbehandling for kvinder i overgangsalderen og brystkræft. Det har medført ændringer i tilgangen til at udskrive hormoner.

Det er bare et udpluk af resultater fra Kost, kræft og helbred. Håbet er naturligvis, at den kommende udvidelse af undersøgelsen fører endnu flere med sig.

"At etablere befolkningsundersøgelsen Kost, kræft og helbred, og se hvilken enorm impact brugen af de data har haft, har jo været et livsprojekt, som har været fantastisk at kunne være med til".

Anne Tjønneland, professor

Se Lene Beier interviewe Anne Tjønneland om forskning i forebyggelse og meget mere

Deltag i 10-kampen og prøv rådene af i praksis

Kost, kræft og helbred har givet os viden om, hvordan vi kan forebygge kræft. Faktisk kan hele 4 ud af 10 kræfttilfælde forebygges – altså undgås. Deltag i 10-kampen og reducér din risiko for kræft med få ændringer i din hverdag.

Det får du som deltager i 10-kampen:

  • 10 sjove udfordringer, som du nemt kan teste i din hverdag
  • Skønne Lene Beier som din 10-kamps guide
  • Et gratis, videnskabeligt dokumenteret forløb
  • Mulighed for at vinde 30.000 kr. på et rejsegavekort til Club La Santa
  • Lodtrækning om præmier fra Aldi hver uge
  • Viden om, hvor lidt der skal til for at forebygge risikoen for kræft
  • Mulighed for en sjov, fælles oplevelse med dine kære

Der er meget at vinde, men intet at tabe. Vi håber du vil være med!

Det nytter at forebygge kræft. Heldigvis. Baseret på forskning ved vi, at 4 ud af 10 kræfttilfælde kan undgås. Det er mange. Måske er det muligt at forebygge endnu flere. Men det kræver ressourcer. Penge, tid, kompetencer – og materiale til at forske i. Nu udvider vi Kost, kræft og helbredundersøgelsen til de næste generationer, så vi får endnu mere forskningsmateriale, og vi håber, du vil støtte vores forskning. For bidrag fra privatpersoner og erhvervslivet er det der gør, at vores forskning er mulig! Tak!

Støt forskning i forebyggelse Gør en forskel