• I et nyt befolkningsstudie fra Kræftens Bekæmpelse spiser over halvdelen nok fuldkorn. Det er yngre mænd og folk, der generelt har en sund livsstil, der er bedst til at vælge fuldkornsprodukterne. Et højt indtag af fuldkorn har masser af sundhedsgevinster, herunder en reduceret risiko for tarmkræft.

  • I dag ved forskerne ikke, om man har lavere risiko for at få kræft hvis man spiser økologiske fødevarer, end hvis man spiser konventionelle fødevarer. Nu skal et nyt forskningsprojekt hos Kræftens Bekæmpelse skabe mere viden.

  • Alle danskere inviteres nu til at være med i den store sundhedsudfordring ’10-kampen,’ som Kræftens Bekæmpelse står bag. Spørger man deltagerne fra sidste år, svarer syv af ti, at de har nemmere ved at ændre dårlige vaner sammen med andre. Og netop 10-kampen giver det vigtige fællesskab, siger ekspert.

  • De mennesker, der har det højeste indtag af både yoghurt og kostfibre i en ny undersøgelse, har den laveste risiko for lungekræft. Årsagen skal formentlig findes i fødevarernes gode virkning på bakteriesammensætningen i tarmen, mener forskerne bag studiet, der netop er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift JAMA Oncology.

  • Fornøj dig i frugt og gnask løs i grønt. Frugt og grønt er nemlig rige på de såkaldte flavonoider, der kan mindske risikoen for at dø af hjertekarsygdom og kræft med op til 30 pct. Det viser international forskning fra blandt andre Kræftens Bekæmpelse, som netop er offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Nature Communications.

  • Sidste år lancerede Kræftens Bekæmpelse 10-kampen, der er en 10-ugers mailudfordring for en sundere livsstil, som kan hjælpe med at forebygge kræft. 75.000 danskere deltog i 2018 og har siden taget de gode vaner til sig. En undersøgelse blandt et udsnit af sidste års deltagere viser, at de 10 uger blev til en varig livsstilsændring for mange. 59 pct. af deltagerne spiser mindre forarbejdet kød - og det er godt. Det er nemlig én af de ting, der kan forebygge kræft. For Dorthe Odder Jensen fra Sommersted satte 10-kampen også gang i en livsstilsændring, der kunne mærkes.

  • Sidste år lancerede Kræftens Bekæmpelse 10-kampen, der er en 10-ugers mailudfordring for en sundere livsstil, som kan hjælpe med at forebygge kræft. 75.000 danskere deltog i 2018 og mange har siden taget de gode vaner til sig. En undersøgelse blandt et udsnit af sidste års deltagere viser, at de 10 uger blev til en varig livsstilsændring for mange. 59 pct. af deltagerne spiser mindre forarbejdet kød - og det er godt. Det er nemlig én af de ting, der kan forebygge kræft.

  • 42.000 danskere har gennem tre år deltaget i Kræftens Bekæmpelses befolkningsundersøgelse Kost, kræft og helbred – Næste generationer. Resultatet er en kæmpe biobank, som er en guldgrube af viden om, hvorfor vi får kræft.

  • Tirsdag fyldte professor Anne Tjønneland, overlæge ved Kræftens Bekæmpelse og leder af enheden for Kost, Gener og Miljø ved Center for Kræftforskning, 60 år. Hun står bag arbejde, der har givet banebrydende viden om, hvorfor vi får kræft, og som har sat aftryk i både forskningsverdenen og danskernes livsstil.