Tillykke - du har gennemført 10-kampen!

De 8 uger med 10 udfordringer er nu overstået. Tak fordi, at du - sammen med mere end 50.000 andre danskere - har kæmpet for at ændre de små vaner. Vaner vi ved, gør en forskel for at reducere din kræftrisiko.

Måske har nogle af udfordringerne været sværere end andre, men husk: Målet med 10-kampen er ikke en total livsstilsomlægning. Vores håb er, at du vil tage de råd til dig, som du selv føler gør en forskel for dig – og for din sundhed.

”Inspiration til bedre vaner og mere opmærksomhed på, at sundhed ikke kun handler om tallet på badevægten men også om sygdomsforebyggelse.”

Camilla 40 år, 10-kampen deltager

Forskning: Du kan hjælpe med at forebygge flere kræfttilfælde

Kost, kræft og helbred hedder forskningsprojektet, som 10-kampen er bygget på. Det er et stykke forskningsmæssig Danmarkshistorie. I 1993 startede Kræftens Bekæmpelse Kost, kræft og helbred som en befolkningsundersøgelse og en biologisk bank – én af de hidtil største af sin slags.

57.053 danske kvinder og mænd har doneret prøver og information om deres kost og livsstil,. Udersøgelsen har allerede bidraget til mere end 1.000 forskningsprojekter.

Støt nu og hjælp med at forsætte forskningen

Nu udvides undersøgelsen til at omfatte bl.a. voksne børn og børnebørn til de oprindelige deltagere, så vi kan få endnu dybere indsigt i årsagerne til kræftsygdomme. På den måde kan vi blive bedre til at forebygge.

Det betyder din støtte for forskningen

Når du støtter Kost, kræft og helbred, er du med til at finansiere den enestående undersøgelse og de forskningsprojekter, der følger efter. Det betyder, at vi kan blive endnu bedre til at forebygge kræftsygdom, så færre bliver ramt.

”Støtter du Kost, Kræft og Helbred, støtter du et arbejde, der rent faktisk nytter. Jo bedre viden vi får om at forebygge kræft eller opdage den tidligt, jo flere mennesker kan blive sparet for unødvendige lidelser, triste diagnoser, sygdom og død”

Anne Tjønneland, Professor

TAK

Vi vil også sige en stor tak til 10-kampens værter Lene og Micki og alle de skønne ambassadører og eksperter der har medvirket i årets 10-kampen, samt til alle vores samarbejdspartnere der har bidraget med indhold og viden til 10-kampens deltagere.

”I dag gælder de samme anbefalinger alle, men højest sandsynligt er det sådan, at vi ikke alle vil have samme gavn af alle livsstilsændringer. Det vil vi gerne blive så kloge på, at det i fremtiden bliver muligt at forholde sig mere individuelt til forebyggelse af kræft.”

Anja Olsen, Seniorforsker i Kost, kræft og helbred

Vil du være med igen næste år?

Vi er glade og stolte over, at du i år, sammen med mere end 50.000 andre danskere, har haft lyst til at deltage i 10-kampen for at ændre dine vaner og nedbringe din risiko for at få kræft.

Vi går allerede nu i gang med at forberede næste års kampagne. Tilmeld dig her, hvis du vil høre mere om 10-kampen til næste år.