Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Nyheder fra Kræftens Bekæmpelse

Unge med kræft rammes hårdt på seksualiteten

23-03-2018
Det er i ungdomsårene, man får sin første kæreste og har sex første gang. Sådan er det for de fleste. Men for unge kræftpatienter bliver denne vigtige del af livet tit sat på standby. Selvom de unge i stor stil efterspørger information og støtte fra sundhedspersonalet, får de det ikke.

Kræftsygdom gjorde Magnus steril: Det er vigtigt at tale åbent om det

23-03-2018
28-årige Magnus siger tingene, som de er - både når han er på date, og når han snakker med vennerne. På grund af kræft er han steril og har derfor særlige udfordringer i forhold til at skulle stifte familie.

"Dårligt sexliv. Rettelse INGEN sexliv"

23-03-2018
På Cancerforum, Kræftens Bekæmpelses onlineforum for patienter og pårørende, er tonen ligefrem og debatten fri. Her kan du anonymt tale med andre om de ting, der optager netop dig. I mange grupper diskuteres de seksuelle udfordringer, som mange oplever i forbindelse med deres kræftsygdom.

Ekspert: Seksualitet kan hjælpe kræftramte med at genfinde livskvaliteten

21-03-2018
Kræftpatienter har ofte særlige udfordringer i forhold til det seksuelle. Men de får langt fra altid støtte fra sundhedspersonalet. Og det er et stort problem, siger sexologiprofessor Christian Graugaard.

Nye værktøjer skal synliggøre kræftpatienters behov for behandling og opfølgning

21-03-2018
Patient udfylder spørgeskema Kræftpatienter skal tilbydes skræddersyede behandlingsforløb, der tilrettelægges ud fra den enkelte patients unikke ønsker og behov. Sådan lyder ambitionen bag fem projekter, der er i fuld gang med at udvikle og teste værktøjer, der skal sikre, at kræftpatienter bliver involveret mere konsekvent i deres eget forløb.

Landsindsamling: Din støtte gør en forskel

20-03-2018
Danske kræftforskere gør hele tiden fremskridt, og det betyder, at færre i dag dør af kræft og flere lever længere. I 2018 forventer Kræftens Bekæmpelse at bruge omkring 235 millioner kroner på forskning. Din støtte ved landsindsamlingen er med til at gøre en forskel.

Lars var uovervindelig – indtil kræften ændrede alt

19-03-2018
Det kom som en tyv om natten, da 53-årige Lars-Henrik Bronnée Madsen for fem år siden fik prostatakræft. På kort tid ændrede sygdommen alt – også sexlivet og forholdet til kæresten.

Kræftpatienter står alene med seksuelle problemer

19-03-2018
For mange kræftpatienter påvirker sygdommen og kræftbehandlingen sex- og samliv. Det gælder særligt for kræft i underlivet, men alle kræftbehandlinger kan påvirke seksualitet og intimitet. Desværre oplever mange, at de ikke får hjælp til at håndtere problemerne.

Svend Erik lever et godt liv på trods af følgerne af prostatakræft

19-03-2018
En operation for prostatakræft fjernede alle kræftceller, men betød samtidig, at 71-årige Svend Erik Bodi fik svært ved holde på vandet og blev impotent. Her tre år senere har han fået hjælp til at håndtere følgerne, og han lever nu et godt og aktivt liv.

Unge er på vej mod en sundere alkoholkultur

19-03-2018
Unges alkoholkultur er under forandring. En ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens alkoholkampagne ’Fuld af liv’ viser, at fire ud af fem 15-25-årige ikke drikker sig fulde hver weekend, og mange undersøgelser dokumenterer, at unge i dag drikker mindre end tidligere.

Resultater pr. side

Viser 1-10 af 466

1 2 3 4 5