Cool Uden Røg

Cool Uden Røg er et opgør med rygning som cool. Det handler om personen – ikke cigaretten. Lad dig ikke inspirere af andres rygning – bliv i stedet inspireret af menneskers mål, kampe og personlighed.

I år skal Cool Uden Røg endnu tættere på de unge. Vi præsenterer derfor nye ambassadører, som alle er på vej frem inden for deres felt. Ambassadører, som de unge kan identificere sig med og som taler et sprog, de kan forstå. Kampagnen tager udgangspunkt i korte film, hvor ambassadørerne hver især taler om, hvad inspirerer der dem, og hvad der er cool for dem.

Årets ambassadører

* Carla Mickelborg, blogger og YouTuber
* Nicolas Dalby, MMA-fighter
* Thomas & Kasper, ARKK Copenhagen
* Mathias Zanka Jørgensen, prof. fodboldspiller

Om kampagnen

I 2015 satte Kræftens Bekæmpelse et hemmeligt socialt eksperiment i gang med #slikkepind. Ideen var at tage noget så banalt som en slikkepind og gøre den interessant. For grunden til at cigaretter har fået et ry for at være cool er, at de sidder i mundvigen på de rigtige mennesker. Slikkepindene dukkede op alle mulige steder - især på sociale medier blandt flere kendte mennesker. Det gav en masse omtale, som blev efterfulgt af en landsdækkende kampagne, hvor 13 ambassadører fra forskellige områder deltog. Kampagnen sagde i alt sin enkelthed, at det ikke er rygning, der gør en person interessant - det er den, man er og især det, man kan.

Kampagnen havde stor effekt. Flere tusinde unge gik i gang med et rygestop med hjælp fra app’en XHALE.

Som del af Cool Uden Røg har vi udviklet to redskaber - et til rygestop og et til rygeforebyggelse:

Start dit rygestop på Xhale.dk

Vi ved godt, at er det svært at stoppe, hvis du først er begyndt at ryge. Derfor har vi udviklet en app, som kan hjælpe dig med at kvitte smøgerne eller ryge mindre. Læs mere og kom igang på XHALE.dk

Undervisning og fotokonkurrence

Vi har sammensat et særligt Cool Uden Røg undervisningsforløb med fotokonkurrence for elever i 7.-9. klasse. Det handler om, hvad der er cool. Det bedste bud vinder en oplevelse for hele klassen. Læs mere her