Sådan kan du deltage

Hvis du har lyst til at deltage i undersøgelsen af ikke-ioniserende stråling fra f.eks. mobiltelefoner og sygdomme som kræft, Parkinson, demens, hovedpine og tinnitus, kan du læse mere her på siden.

Undersøgelsen er lukket for nye deltagere

Læs mere her

Alle danskere kan være med

Du kan melde dig frivilligt til at deltage i COSMOS-undersøgelsen, blot du er fyldt 18 og bosiddende i Danmark.

Hvis du har modtaget et invitationsbrev kan du også melde dig som frivillig, efterfølgende vil din besvarelse blive overført til gruppen af inviterede deltagere.

Hvad beder vi om

Deltagelse i undersøgelsen, indebærer tre ting:

  • At du besvarer et spørgeskema om dit helbred, din livsstil og om hvordan du bruger din mobiltelefon.
  • At vi om nogle år kontakter dig igen og beder dig udfylde et nyt spørgeskema.
  • At du giver tilladelse til at vi, så længe du deltager i undersøgelsen, kan forsøge at hente information om dit mobiltelefonforbrug fra dit mobiltelefonselskab. De informationer vi henter, vil kun vise dit samlede forbrug. Vi vil derfor ikke få indblik i hvilke numre eller hvem du har talt med.

Også hvis vi ikke kan få operatørdata

Ved hjælp af spørgeskemaet sikrer vi, at vi kun indhenter oplysninger om mobiltelefoner, du rent faktisk bruger, og hvor abonnementet står i dit navn. Selvom vi ikke kan skaffe operatørdata for alle deltagere, bidrager alle spørgeskemaer med vigtig information til undersøgelsen.

Vi bruger ikke dine data uden dit skriftlige tilsagn

Uden din underskrift kan vi ikke modtage data fra dit mobilselskab, og din besvarelse vil ikke indgå i undersøgelsen. Derfor er det vigtigt, at du returnerer den samtykkeerklæring, du vil modtage når spørgeskemaet er besvaret.

Du kan trække dig ud

Du kan til enhver tid, ved henvendelse til COSMOS-gruppen hos Kræftens Bekæmpelse, trække dig ud af undersøgelsen, uden at begrunde hvorfor.

Alle svar behandles fortroligt

Alle oplysninger, der bliver indsamlet i forbindelse med undersøgelsen er strengt fortrolige og omfattet af tavshedspligt. Ved offentliggørelse af undersøgelsens resultater vil alle informationer være samlet i tabeller og figurer, hvor enkeltpersoner ikke kan genkendes.

Godkendt af Datatilsynet

COSMOS-undersøgelsen er godkendt af Datatilsynet, hvilket vil sige at den overholder de krav, den danske stat stiller til databeskyttelse.

Yderligere information

Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål her på siden, er du velkommen til at sende os en mail på cosmos@cancer.dk.