Om kampagnen

Med kampagnen ”De 7 tegn” vil Kræftens Bekæmpelse motivere danskerne til at gå til læge i tide, hvis de oplever symptomer, der kan være tegn på kræft.

Selvom flere danskere overlever kræft, er vi stadigvæk ikke på niveau med f.eks. Norge og Sverige. Det er der flere grunde til.

En af dem kan være, at mange venter for længe med at gå til lægen med symptomer, der kan være tegn på kræft. Der kan være forståelige grunde til, at man venter med at tage til lægen, men ingen af dem er gode. For det gør en forskel at komme hurtigt af sted, for jo tidligere kræftsygdommen bliver opdaget, jo bedre er mulighed for at blive rask.

Kampagnen henvender sig især til mænd og kvinder over 50 år, fordi risikoen for at få kræft bliver større med alderen.

Med forskellige indsatser håber vi, at danskerne over tid lærer de syv mest almindelige tegn på kræft at kende - og tager til lægen, hvis de oplever dem på egen krop.

Kampagnen 2017: Gå til lægen, hvis du oplever et af de 7 tegn på kræft

I 2017 har vi fortsat fokus på, at flere danskere skal kende de 7 tegn på kræft og gå til lægen, hvis de oplever et af dem.

En undersøgelse har vist, at der er nogle symptomer, som danskerne overser eller er længere om at gå til læge med. Det er hoste og hæshed, uforklarligt vægttab og ændret afføringsmønster.

Se kampagnefilmene fra 2017

Kampagnefilmene filmene sætter i 2017 fokus på to af de syv tegn på kræft - 'synkebesvær' og uforklarligt 'vægttab'. Budskabet er 'Gå til lægen, hvis du oplever et af de syv tegn på kræft.'  

Se kampagnefilmene fra 2016

De to kampagnefilm fra 2016 sætter fokus det ene gode råd, der kan redde liv.

Se kampagnefilmene fra 2015

Med tv-spottet "Punkteringen" satte kampagnen "De7tegn" i 2015 fokus på det irrationelle ved ikke at handle hurtigt, når man oplever tegn på, at noget er galt.

Med tv-spottet "Kortslutningen" satte kampagnen "De7tegn" i 2015 fokus på det irrationelle ved ikke at handle hurtigt, når man oplever tegn på, at noget er galt.

Kontakt

Spørgsmål vedr. kampagnen:

Helene Holm Burén
Projektleder

35 25 75 44
hburen@cancer.dk