Om kampagnen

Med kampagnen ”De 7 tegn” vil Kræftens Bekæmpelse motivere danskerne til at gå til læge i tide, hvis de oplever tegn, der kan være symptomer på kræft.

Selvom flere danskere overlever kræft, er vi stadigvæk ikke på niveau med f.eks. Norge og Sverige. Det er der flere grunde til.

En af dem kan være, at mange venter for længe med at gå til lægen med symptomer, der kan være tegn på kræft. Der kan være forståelige grunde til, at man venter med at tage til lægen, men ingen af dem er gode. For det gør en forskel at komme hurtigt af sted, for jo tidligere kræftsygdommen bliver opdaget, jo bedre er muligheden for at blive rask.

Kampagnen henvender sig især til mænd og kvinder over 50 år, fordi risikoen for at få kræft bliver større med alderen.

Med forskellige indsatser håber vi, at danskerne over tid lærer de syv mest almindelige tegn på kræft at kende - og tager til lægen, hvis de oplever dem på egen krop.

Kampagnen 2018: Red din fars dag

I 2018 har vi fokus på, at omsorg og støtte fra ens nærmeste kan være en hjælp i forhold til at komme hurtigt til læge. Formålet er at få danskerne til i endnu højere grad at give et skub om at gå til læge, hvis de kender nogen, der oplever et af de 7 tegn, der kan være symptomer på kræft. 

En undersøgelse viser, at 78 % af danskere i alderen 50-74 år vil føle sig tilpas med at deres voksne børn opfordrede dem til at søge læge med et symptom på kræft.  

Se kampagnefilmene fra 2017

Kampagnefilmene filmene sætter i 2017 fokus på to af de syv tegn på kræft - 'synkebesvær' og uforklarligt 'vægttab'. Budskabet er 'Gå til lægen, hvis du oplever et af de syv tegn på kræft.'  

Se kampagnefilmene fra 2016

De to kampagnefilm fra 2016 sætter fokus det ene gode råd, der kan redde liv.

Se kampagnefilmene fra 2015

Med tv-spottet "Punkteringen" satte kampagnen "De7tegn" i 2015 fokus på det irrationelle ved ikke at handle hurtigt, når man oplever tegn på, at noget er galt.

Med tv-spottet "Kortslutningen" satte kampagnen "De7tegn" i 2015 fokus på det irrationelle ved ikke at handle hurtigt, når man oplever tegn på, at noget er galt.

Kontakt

Spørgsmål vedr. kampagnen:

Helene Holm Burén
Projektleder

35 25 75 44
hburen@cancer.dk