Gå til sygdomsliste

Populære sider

Her kan du se de mest populære sider blandt fagfolk på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.

Forebyggelse

Forebyggelse redder liv. Med bedre forebyggelse kunne tusindvis af danskere undgå at få kræft. Utallige sygedage med langstrakte og ubehagelige behandlinger kunne undgås, bekymringer hos patienter og pårørende kunne spares og energien anvendes positivt.

Rygning er den farligste faktor. Hvis ingen røg, kunne vi undgå hvert tredje dødsfald som følge af kræft. Ultraviolet stråling fra sol og solarier er den faktor, som rammer flest, men skaderne kan ofte behandles.

Danskernes sundhed er et fælles ansvar. Beslutningstagere skal gøre det let og sjovt at leve sundt, men vi har alle et personligt ansvar.

Rygning, overvægt, forkert kost og for meget sol øger risikoen for kræft og kan forebygges. Hvis det skal lykkes, skal sundheden ikke blive på bekostning af livskvalitet.

Rygning

Alle er enige om, at rygning giver kræft, og halvdelen af rygerne ønsker at holde op. Ingen ønsker, at deres børn skal begynde at ryge, og det er i stigende grad uacceptabelt at udsætte andre for passiv rygning.

Kræftens Bekæmpelse uddanner rygestoprådgivere, som er sundhedspersonale med efteruddannelse i at rådgive rygere, som vil være røgfri. Der er desuden en stor indsats imod passiv rygning:

Til rygestoprådgivere

Vægt og kost

Der er stigende fokus på, at overvægt og forkert kost øger risikoen for at få kræft. Frugt og grønt forebygger både direkte og indirekte, da de indeholder nogle stoffer, som nedsætter risikoen for nogle kræftformer, og samtidig hjælper frugt og grønt med at undgå overvægt.

Overvægt

Kost

Sol

Ultraviolet stråling fra sol og solarier øger risikoen for kræft i huden. Forekomsten af kræft i huden stiger, og almindelig hudkræft er den hyppigste form for kræft.

Sol