Gå til sygdomsliste

Fuld af liv - banner

Fakta og nøgletal

Her kan journalister hente fakta og nøgletal om alkoholkampagnen 'Fuld af liv', om alkoholrelateret kræft samt om unge og alkohol.

Om alkoholkampagnen 'Fuld af Liv'

TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse står bag alkoholkampagnen ”Fuld af liv”. som er rettet mod danske unge i alderen 13-25 år. Formålet er at få danske unge til at udskyde deres alkoholdebut og drikke mindre for på sigt at reducere risikoen for en række alkoholrelaterede kræftformer.

Læs mere om alkoholkampagnen på www.fuldafliv.dk eller på www.facebook.dk/fuldafliv.


Om alkohol og kræft
  • Hver tredje dansker får kræft
  • 5 procent % af alle kræfttilfælde skyldes alkohol. Hvert år får mindst 1.800 danskere konstateret en alkoholrelateret kræftsygdom
  • Alkohol er et organisk opløsningsmiddel og er kræftfremkaldende. Risikoen for kræft stiger med mængden af alkohol, man indtager
  • Man får primært kræft i de organer, som alkoholen er i kontakt med: Mundhulen, svælget, struben, spiserøret, leveren samt tyk- og endetarmen. Derudover øger alkohol også risikoen for brystkræft
  • 4 ud af 10 tilfælde af kræft kan forebygges – man kan blandt andet forebygge kræft ved at reducere sit alkoholindtag

Læs mere om alkoholrelaterede kræftformer her.


Om unge og alkohol
  • Alkoholvaner grundlægges i ungdommen
  • Danske unge har europarekord i fuldskab og binge drinking. 32 procent af Danmarks 15-16-årige har drukket sig fulde mindst én gang i løbet af den seneste måned, hvor gennemsnittet i Europa er 13 procent.
  • Den gode nyhed er, at danske unges alkoholforbrug er faldende. Denne udvikling vil alkoholkampagnen ’Fuld af liv’ understøtte.

Læs mere om unge og alkohol her.


Faktaark om unge, alkohol og sundhed

Læs om alkohols indvirkning på unges sundhed og se, hvad der har indflydelse på unges alkoholforbrug.

Hent faktaark som PDF

 

Folder om Fuld af liv

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag kampagnen ‘Fuld af liv’, der skal bidrage til at udsætte unges alkoholdebut, reducere alkoholindtaget og skabe en sundere alkoholkultur blandt unge i Danmark.

Hent vores folder her