Gå til sygdomsliste

Undgå overvægt

Overvægtige mennesker har højere risiko for en række kræftformer. Samtidig er sværere at behandle kræft hos en overvægtig. Det er derfor vigtigt at undgå overvægt. Løsningen til overvægt er at finde balancen mellem hvor meget, du spiser, og hvor meget, du bruger kroppen.

Vores vægt er resultatet af balancen mellem den energi, vi indtager gennem maden, og den energi, vi bruger til at bevæge kroppen. Selv et lille overskud eller underskud kan gennem længere tid føre til store ændringer af vægten. Eller kort sagt: Spiser du for meget, og bevæger du dig for lidt, bliver du overvægtig.

Kræftformer og overvægt

Sammenhæng mellem kræftformer og overvægt

Overvægt er medvirkende årsag til en række kræftsygdomme: Kræft i spiserøret, tyktarmen, bugspytkirtlen samt nyrerne. Overvægt er også årsag til livmoderkræft og brystkræft (efter overgangsalderen). Jo mere man vejer, jo større er risikoen.

Hver fjerde dansker er overvægtig

1 ud af 4 i Danmark har svært ved at finde den sunde balance i hverdagen.

Hvis du har lidt ekstra polstring på sidebenene, er du ikke den eneste. Danskerne har nemlig svært ved at finde den sunde balance. 1.300.000 er overvægtige – det svarer til hver fjerde dansker – og heraf er 400.000 svært overvægtige. I Danmark rammes omkring 30.000 personer hvert år af kræft, og omkring 6 procent af dem – det er 1.900 mennesker – er blevet syge blandt andet på grund af overvægt.