Gå til sygdomsliste

Topbanner - solkampagnen

Solbeskyttelse i dagplejen

Det er vigtigt at passe på børnene og beskytte dem mod solen, når de befinder sig i dagplejen. Jo flere solskoldninger vi får i barndommen, des større risiko er der nemlig for, at vi udvikler kræft i huden senere i livet.

Solbeskyttelse af børn er særligt vigtigt

Får vi for store doser af den skadelige uv-stråling, tager huden varig skade. Solbeskyttelse er derfor særlig vigtig i forhold til børn. Jo tidligere barnet udsættes for megen uv-stråling og solskoldninger, jo større risiko har det for at udvikle kræft i huden senere i livet.

Nyd solen sammen med børnene

Gå ud og nyd solen og lyset sammen med børnene, men gør det med omtanke. Så undgår I solskoldninger og forebygger kræft i huden. Det er heldigvis nemt, hvis I holder øje med uv-indekset og følger Solkampagnens solråd om skygge, solhat og solcreme.

Læs mere om Solkampagnens solråd.

Beskyt altid børnene

Du og dine dagplejebørn skal ikke undgå solen. Men det er vigtigt, at du sørger for, at de bliver beskyttet i solen, så de undgår solskoldninger.

Faktaark: Solbeskyttelse af børn

Sørg for, at børnene er i skygge mellem kl. 12 og 15, er beskyttet af tøj, der dækker til knæ og albuer, bruger solhat samt solcreme, der hvor tøjet ikke dækker.

Hold de mindste ude af solen

Det er dog vigtigt, at de helt små, der ikke selv kan gå, holdes ude af solen hele dagen. De behøver derfor ikke at blive smurt med solcreme.


Faktaark: Sol og spædbørn

Vedtag en solpolitik

Det er en rigtig god idé, at du enten alene eller sammen med børnenes forældre vedtager en solpoltik. På den måde arbejder I aktivt med solbeskyttelse og forebyggelse af kræft i huden.

Læs mere om solpolitik.

Uv-indekset – hjælp til sikker solbeskyttelse

Den største koncentration af den skadelige uv-stråling falder mellem 12 og 15. Uv-indekset er en god hjælp til at finde ud af, hvornår du skal beskytte børnene. Er uv-indekset 3 eller mere, er det tid til solbeskyttelse.

Solkampagnen har i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen lavet en uv-app, hvor du kan få gode råd til solbeskyttelse og notifikationer, når uv-indekset er højt.

Læs mere om uv-appen.

 

Få nyt fra Solkampagnen

Få Solkampagnens nyhedsmails med gode ideer og de seneste nyheder om solbeskyttelse. Nyhedsbrevene udsendes ca. 4 gange årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevene her


Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen