Gå til sygdomsliste

Topbanner - solkampagnen

Legepladser

Denne side giver inspiration til, hvordan I kan skabe skygge på legepladsen. Du kan nu læse ”Skru ned for solen – guide til en solsikker legeplads”-hæftet i iPaper-formatet, der er optimeret til brug på smartphones og tablets, eller du kan hente det i PDF-format.

Ved at følge de tre solråd; Skygge, Solhat(tøj) og Solcreme og holde øje med uv-indekset kan du beskytte dig selv og børnene. Det er vigtigt, at der er skygge på legepladsen og at man derudover supplerer med hat, tøj og solcreme, der hvor tøjet ikke dækker.

Se videoen "Solsejl til stor sandkasse" og bliv klogere på, hvordan et solsejl kan skabe skygge over et stort område

Gratis guide til indretning af legepladsen
”Skru ned for solen – guide til en solsikker legeplads”-hæftet giver vi forældre, medarbejdere i institutioner, legepladsledere, kontrolmyndigheder og legepladsproducenter ideer til, hvordan man kan skabe mere skygge på legepladsen, der hvor børn voksne opholder sig mest.

Hæftet er dog en smule forældet, så du skal være opmærksom på følgende ændringer:

- Man kan ikke længere få uv-indekset på en sms. I stedet kan man nu gratis hente vores uv-app til både iPhone og Smartphones.
- Der er årligt ca.16.900, der bliver ramt af kræft i huden frem for de 8.000, der står i hæftet.
-Lige nu lever mere end 184.000 mennesker med kræft i huden i stedet for de 75.000.

Klik her for at læse hæftet som iPaper med bladre-funktion, eller hent hæftet som PDF

Klik her for at bestille hæftet i vores webshophar du spørgsmål til skyggeløsninger på legepladsen, er du altid velkommen til at skrive til os på sol@cancer.dk.

 

Få nyt fra Solkampagnen

Få Solkampagnens nyhedsmails med gode ideer og de seneste nyheder om solbeskyttelse. Nyhedsbrevene udsendes ca. 4 gange årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevene her


Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen