Gå til sygdomsliste

De små forsker

Hvordan kan man finde ud af, hvor stor ens hud egentlig er? Kan man få rosiner til at danse? Og hvordan kan det være, at man mærker ting anderledes, når hænderne er kolde?
Materialet De små forsker findes nu som iPaper-magasin med bladre- og swipefunktion og aktive links. iPaper-versionerne af vejledningerne er velegnede til brug på både tablet, smartphone, PC og Mac.

De yngste undersøger naturfænomener helt af sig selv. Når de bygger sandslotte eller laver skyggefigurer på væggen, arbejder de som videnskabsfolk i laboratoriet: De observerer, undersøger og eksperimenterer.

Lav 27 forskellige forsøg med de små børn

Kræftens Bekæmpelse udgiver i samarbejde med TrygFonden og Experimentarium mappen ’De små forsker’, som indeholder 27 enkle og sjove forsøg for børn i 0. klasse, 1. klasse, børnehaven og de yngste trin i SFO’en. Forsøgsremedierne er få og enkle – og ofte hentet i køkkenskabet.

Helt små børn kan sagtens eksperimentere og derigennem forstå den verden, som omgiver dem. Med denne mappe kan leg og læring gå hånd i hånd:

• Enkle og billige måder, voksne kan støtte børnenes egen udforskning af vand, luft & vind, mad samt sol & lys.

• 27 eksperimenter som voksne og børn kan lave sammen og blive klogere på vandet, luften, solen og lyset samt alt det, der sker i et køkken.

• Mere end 60 fotos, der gør det nemt at gå i gang med eksperimenterne.

Materialet er udarbejdet, så det indfrier en bred vifte af Undervisningsministeriets Fælles Mål for de to klassetrin. Det kan anvendes under temaet Natur og naturfaglige fænomener i børnehaveklassen og i natur/teknik i 1. klasse.

Køb 'De små forsker' og andre trykte undervisningsmaterialer i Kræftens Bekæmpelses netbutik

Download materialet som PDF

 

Få nyt fra Solkampagnen

Få Solkampagnens nyhedsmails med gode ideer og de seneste nyheder om solbeskyttelse. Nyhedsbrevene udsendes ca. 4 gange årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevene her


Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen