Gå til sygdomsliste

Topbanner - solkampagnen

Solpolitik

Det er en rigtig god idé at vedtage en solpolitik. På den måde er I med til at forebygge kræft i huden og give børn og unge sunde solvaner. Fornuftig soladfærd forebygger nemlig kræft i huden.

Hvorfor vedtage en solpoltik?

I dag lever mere end 184.000 danskere med modermærkekræft eller almindelig hudkræft, der under ét betegnes kræft i huden.

Kræft i huden er således den hyppigste kræftform i Danmark.

De mange tilfælde af kræft i huden i Danmark skyldes, at danskerne gennem mange år ikke har beskyttet sig godt nok i solen. Derudover er mange af os også flittige gæster i solarier.

Jo flere solskoldninger jo større risiko

Jo tidligere børn og unge udsættes for megen uv-stråling og får solskoldninger fra solen eller solarier, jo større er deres risiko for at udvikle kræft i huden senere i livet.

Undgå solskoldninger

Det handler med andre ord om at undgå solskoldninger og for høje doser af uv-stråling. Vedtager I en solpoltik, kan I aktivt være med til at forebygge solskoldninger og på længere sigt kræft i huden hos børn og unge.

Med en solpolitik er I med til at forebygge kræft i huden

Forslag til solpolitikker

Nedenfor finder du forslag til hvordan en solpoltik kan se ud i en daginstitution, dagpleje, skole, SFO eller virksomhed. Brug den som udgangspunkt til at drøfte, hvordan jeres egen solpolitik skal se ud:

Dagplejer

Daginstitutioner

Fritidshjem/SFO'er

Skoler

Ungdomsuddannelser

Virksomhed indendørs arbejde

Virksomhed udendørs arbejde

Tilmeld jer vores nyhedsbrev

I kan tilmelde jer vores nyhedsbrev, hvor I får ideer til og de seneste nyheder om solbeskyttelse af børn.

Tilmelding til nyhedsbrev

Få godkendt jeres solpolitik

Læs også
D-vitamin og sol
D-vitamin og solcreme

Faktaark om solbeskyttelse i Danmark
Faktaark om solbeskyttelse til børn 

 

Få nyt fra Solkampagnen

Få Solkampagnens nyhedsmails med gode ideer og de seneste nyheder om solbeskyttelse. Nyhedsbrevene udsendes ca. 4 gange årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevene her


Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen