Gå til sygdomsliste

Topbanner - solkampagnen

Solpolitik

Det er en rigtig god idé at vedtage en solpolitik. På den måde er I med til at forebygge kræft i huden og give børn og unge sunde solvaner. Fornuftig soladfærd forebygger nemlig kræft i huden.

Hvorfor vedtage en solpoltik?

I dag lever mere end 184.000 danskere med modermærkekræft eller almindelig hudkræft, der under ét betegnes kræft i huden.

Kræft i huden er således den hyppigste kræftform i Danmark.

De mange tilfælde af kræft i huden i Danmark skyldes, at danskerne gennem mange år ikke har beskyttet sig godt nok i solen. Derudover er mange af os også flittige gæster i solarier.

Jo flere solskoldninger jo større risiko

Jo tidligere børn og unge udsættes for megen uv-stråling og får solskoldninger fra solen eller solarier, jo større er deres risiko for at udvikle kræft i huden senere i livet.

Undgå solskoldninger

Det handler med andre ord om at undgå solskoldninger og for høje doser af uv-stråling. Vedtager I en solpoltik, kan I aktivt være med til at forebygge solskoldninger og på længere sigt kræft i huden hos børn og unge.

Med en solpolitik er I med til at forebygge kræft i huden

Solklubben

Solkampagnen har tidligere haft en Solklub for daginstitutioner, dagplejere og SFO'er, der havde vedtaget en solpolitik og meldt sig ind.

Vi har imidlertid fundet ud af, at der er mange af de institutioner mv., der ikke er medlemmer af Solklubben, der alligevel har en solpolitik.

Derfor har vi besluttet at gøre fællesskabet større. Det betyder, at vi stopper Solklubben og dermed sætter punktum for den fordelsklub, der har været mulighed for at blive medlem af indtil nu. Til gengæld fortsætter vi kommunikationen til daginstitutioner, dagplejere og SFO'er ved at sende nyhedsbreve med relevant information og oplysning.


Matas Miljøfond

Det har tidligere været muligt for institutioner med en godkendt solpolitik at søge Matas Miljøfond om støtte til skyggemuligheder og flextelte. Matas Miljøfond nedlægges – og det er derfor ikke længere muligt at søge midler fra Matas Miljøfond.

Forslag til solpolitikker

Nedenfor finder du forslag til hvordan en solpoltik kan se ud i en daginstitution, dagpleje, skole, SFO eller virksomhed. Brug den som udgangspunkt til at drøfte, hvordan jeres egen solpolitik skal se ud:

Daginstitutioner

Fritidshjem/SFO'er

Skoler

Ungdomsuddannelser

Virksomhed indendørs arbejde

Virksomhed udendørs arbejde

Tilmeld jer vores nyhedsbrev

I kan tilmelde jer vores nyhedsbrev, hvor I får ideer til og de seneste nyheder om solbeskyttelse af børn.

Tilmelding til nyhedsbrev

Få godkendt jeres solpolitik

Læs også
D-vitamin og sol
D-vitamin og solcreme

Faktaark om solbeskyttelse i Danmark
Faktaark om solbeskyttelse til børn 

Se tv-spot om solbeskyttelse ved vandet

 

Få nyt fra Solkampagnen

Få Solkampagnens nyhedsmails med gode ideer og de seneste nyheder om solbeskyttelse. Nyhedsbrevene udsendes ca. 4 gange årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevene her


Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen