Gå til sygdomsliste

Få godkendt jeres solpolitik

I Danmark er kræft i huden den hyppigste kræftform. Årsagen er, at vi ikke beskytter os godt nok, når solen står højt på himlen. Solskoldninger i barndommen giver øget risiko for at udvikle kræft i huden senere i livet. En god solpolitik sikrer, at alle børn og medarbejdere bliver beskyttet mod solens skadelige uv-stråling, når uv-indekset er 3 eller højere.


Solbeskyttelse og D-vitamin går fint hånd i hånd. D-vitamin dannes i huden i løbet af ganske kort tid, og de fleste får tilstrækkeligt med D-vitamin, når de om sommeren færdes udendørs i det daglige. Ophold i solen med solcreme på mellem kl. 12 og 15 eller ophold i skyggen giver også produktion af D-vitamin. 

Krav til solpolitikken

Vi følger vores solpolitik i perioden fra april til september for at sikre, at ingen børn eller voksne i vores institution oplever at blive røde, forbrændte og/eller solskoldede. Vi følger vores solpolitik mellem kl. 12 & 15, når uv-indekset er 3 eller højere ved at:

  • søge skygge, f.eks. under træer/overdækning/solsejl, når det er muligt
  • beskytte huden med solhat og tøj
  • opfordre børnene til at smøre sig med rigelig vandfast solcreme (faktor 15), hvor tøjet ikke dækker, før vi går udenfor
  • være gode, solsikre rollemodeller for børnene
  • minde forældrene om indholdet af vores solpolitik hvert år i april
  • evaluere vores solpolitik hvert år efter sommeren


OBS:
Matas Miljøfond

Det har tidligere været muligt for institutioner med en godkendt solpolitik at søge Matas Miljøfond om støtte til skyggemuligheder og flextelte. Matas Miljøfond nedlægges – og det er derfor ikke længere muligt at søge midler fra Matas Miljøfond.
TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse står bag Solkampagnen ”Skru ned for solen mellem 12 & 15”. Formålet er at hjælpe danskerne til at passe bedre på i solen og gå mindre i solarium for at reducere risikoen for at få kræft i huden.

 

Få nyt fra Solkampagnen

Få Solkampagnens nyhedsmails med gode ideer og de seneste nyheder om solbeskyttelse. Nyhedsbrevene udsendes ca. 4 gange årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevene her


Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen