Gå til sygdomsliste

Topbanner - solkampagnen

Gør din kommune solsikker

Landets kommuner spiller en central rolle i forebyggelsen af kræft i huden. Med enkle tiltag kan din kommune blive solsikker.

Sådan bliver din kommune solsikker

For at opnå status som solsikker kommune og dermed blive gul på Solkampagnens solkommunekort, skal kommunen havde vedtaget en solpolitik eller en politisk prioritering af området. Derudover skal kommunen årligt følge op på indsatsen og opfylde mindst otte anbefalinger på grundniveau i Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke om solbeskyttelse. 

Alle kommuner, der bliver registreret som solsikre, modtager 500 gratis børnebøllehatte fra Solkampagnen (så længe lager haves). Kommuner som årligt opdaterer deres solpolitik kan få 100 nye bøllehatte.

Solkampagnen har udarbejdet skabeloner til solpolitikker i institutioner, skoler og virksomheder.

Se skabeloner til solpolitikker

Se Tjekliste til at blive en Solsikker Kommune. 

Når Tjeklisten sendes ind til sol@cancer.dk bestiller vi de gratis bøllehatte og tilføjer kommunen til kortet over Solsikre Kommuner.

Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke om solbeskyttelse

Én af de ni forebyggelsespakker, som Sundhedsstyrelsen har udgivet i 2018, handler om solbeskyttelse. Den beskriver, hvordan kommunerne kan forebygge kræft i huden og hjælper i arbejdet med at planlægge, gennemføre og evaluere indsatserne.

Denne side er inddelt i de samme tre kategorier som forebyggelsespakken.

Klik på Fakta - så finder du information om kræft i huden, beregninger af hvad sygdommen koster for kommunekassen og nyttige links.

Klik på Anbefalinger - så finder du gode værktøjer til at arbejde videre med Sundhedsstyrelsens anbefalinger samt inspiration fra andre kommuner til at føre anbefalingerne ud i livet.

 

Få nyt fra Solkampagnen

Få Solkampagnens nyhedsmails med gode ideer og de seneste nyheder om solbeskyttelse. Nyhedsbrevene udsendes ca. 4 gange årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevene her


Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen