Gå til sygdomsliste

Topbanner - solkampagnen

Gør din kommune Solsikker

Landets kommuner spiller en central rolle i forebyggelsen af kræft i huden. Med enkle tiltag kan din kommune blive Solsikker.

Sådan bliver din kommune Solsikker

For at opnå status som Solsikker Kommune og dermed blive gul på Solkampagnens Solkommunekort, skal kommunen have vedtaget en solpolitik eller en politisk prioritering af området. Derudover skal kommunen følge op på indsatsen og opfylde mindst otte anbefalinger på grundniveau i tjeklisten for Solsikre Kommuner. Tjeklisten er udarbejdet med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke om solbeskyttelse. 

Se Tjekliste til at blive en Solsikker Kommune.

Tjeklisten sendes til sol@cancer.dk. Når Solkampagnen har modtaget og godkendt tjeklisten, tilsendes kommunen gratis børnebøllehatte og tilføjes på kortet over Solsikre Kommuner. 

Alle kommuner, der bliver registreret som Solsikre, modtager 500 gratis børnebøllehatte fra Solkampagnen (så længe lager haves). Kommuner som hvert år opdaterer deres solpolitik kan få 100 nye bøllehatte*. Ved registrering som Solsikker Kommune (eller ved genregistrering) er kommunen Solsikker tre kalenderår frem, udover det år registreringen/genregistreringen er indsendt.

*En Solsikker Kommune kan i hvert kalenderår modtage 100 nye bøllehatte ved opdatering af deres solpolitik. Opdateringen sker ved, at kommunen sender en opdateret tjekliste til sol@cancer.dk

Solkampagnen har udarbejdet skabeloner til solpolitikker i institutioner, skoler og virksomheder.

Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke om solbeskyttelse

Én af de ni forebyggelsespakker, som Sundhedsstyrelsen har udgivet i 2018, handler om solbeskyttelse. Den beskriver, hvordan kommunerne kan forebygge kræft i huden og hjælper i arbejdet med at planlægge, gennemføre og evaluere indsatserne.

Klik på Fakta - så finder du information om kræft i huden, beregninger af hvad sygdommen koster for kommunekassen og nyttige links.

Klik på Anbefalinger - så finder du gode værktøjer til at arbejde videre med Sundhedsstyrelsens anbefalinger samt inspiration fra andre kommuner til at føre anbefalingerne ud i livet.

 

Få nyt fra Solkampagnen

Få Solkampagnens nyhedsmails med gode ideer og de seneste nyheder om solbeskyttelse. Nyhedsbrevene udsendes ca. 4 gange årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevene her


Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen