Gå til sygdomsliste

Topbanner - solkampagnen

Anbefalinger

Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke om solbeskyttelse 2018 indeholder anbefalinger til, hvordan man kan tænke solsikkerhed ind i kommunens praksis. Her får du inspiration til at føre anbefalingerne ud i livet.

Solpolitik

Ved at vedtage en solpolitik for kommunen som arbejdsplads og i kommunens institutioner, skoler, fritidshjem og ungdomsuddannelser er I med til at forebygge kræft i huden og fremme sund soladfærd.

Her kan du læse mere om solpolitikker og finde skabeloner til, hvordan en solpolitik kan se ud for institutioner, skoler, virksomheder mm.

Link til solpolitikker

 

Undervisningsmaterialer

Du kan finde undervisningsmaterialer om solbeskyttelse, kræft i huden, D-vitamin, uv-stråling, solarier og meget andet til alle klassetrin i grundskolen samt efterskole og ungdomsuddannelser.

Find undervisningsmaterialerne her

Arrangementer og byrum

Skygge på badesteder og offentlige arealer
Kommunens tekniske forvaltning kan arbejde med at tænke skygge ind som en integreret del af badesteder og øvrige offentlige arealer i kommunen. F.eks. ved at opsætte solsejl eller skabe skygge i form af træer og planter på offentlige pladser, strande og andre udendørsarealer. 

Derudover kan kommunen øge opmærksomheden på solbeskyttelse ved at vise dagens uv-indeks og minde borgerne om de tre solråd: skygge, solhat og solcreme, et synligt sted på badesteder i kommunen.

Solsejl på legepladsen giver behagelig skygge, når solen bager

Legepladser og udendørsarealer

Solkampagnen har udarbejdet en skyggemanual med inspiration til, hvordan der bedst skabes Solsikre legepladser og skyggepladser på udendørsarealer. Guiden er udviklet til inspiration til både kommuner, institutioner og privatpersoner. Der er også tips til lege og andre aktiviteter, som man kan foretage sig i skyggen. 

Hent skyggemanualen

Materialer

Den kommunale sundhedstjeneste

Sundhedsplejen i kommunen vejleder forældre og skolebørn om solbeskyttelse og om de sundhedsrisici, der er forbundet med uv-stråling. Har I brug for foldere eller andre informationsmaterialer om solbeskyttelse, kan de bestilles direkte fra Kræftens Bekæmpelses netbutik

Sundhedsplejerskerne i kommunen har også mulighed for at få tilsendt et skræddersyet nyhedsbrev fra Solkampagnen maks. fire gange om året.

Tilmeld dig nyhedsbrevet for sundhedsplejersker

Uv-indeks og uv-app

Solkampagnen har i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen lavet en uv-app, hvor man kan tjekke uv-indekset der, hvor man er. Applikationen giver gode råd om solbeskyttelse, og man kan få en automatisk varsling direkte på sin smartphone, når uv-indekset er højt.

Uv-app´en er gratis og kan downloades via App Store eller Google Play. 

 

Få nyt fra Solkampagnen

Få Solkampagnens nyhedsmails med gode ideer og de seneste nyheder om solbeskyttelse. Nyhedsbrevene udsendes ca. 4 gange årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevene her


Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen