Gå til sygdomsliste

Topbanner - solkampagnen

Fakta

Hvor mange får kræft i huden hvert år? Hvad koster sygdommen for kommunen? Find svaret her og på faktasiden om kræft i huden, som du finder i menuen til venstre.

Hvor mange får kræft i huden i kommunen?

Knap 1.400 personer lever med en forudgående diagnose af kræft i huden i en gennemsnitskommune med 50.000 indbyggere. Knap 140 personer får hvert år, for første gang, konstateret kræft i huden i en gennemsnitskommune. Endnu flere får fjernet modermærker, fordi der er mistanke om kræft. I beregningen er det antaget, at alders- og kønsfordelingen i kommunen svarer til fordelingen på landsplan.

Tal for kræft i huden i en gennemsnitskommune er beregnet på baggrund af data fra Nordcan-databasen for 2010-2014.

Kræft i huden koster samfundet dyrt

Kræft i huden koster hvert år det danske sundhedssystem knap en kvart milliard kroner. Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne har i samarbejde med Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (KORA) beregnet, hvad hud- og modermærkekræft hvert år koster samfundet i behandling, kontroller og tabt arbejdsfortjeneste. Samlet løber det op i 248 millioner kr. om året.

Nyttige links

 

Få nyt fra Solkampagnen

Få Solkampagnens nyhedsmails med gode ideer og de seneste nyheder om solbeskyttelse. Nyhedsbrevene udsendes ca. 4 gange årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevene her


Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen