Gå til sygdomsliste

Frivillig i Solkampagnen

Kræft i huden er blevet den hyppigste kræftform i Danmark. Som frivillig kan du gøre en uundværlig indsats for at sprede Solkampagnens budskaber om solbeskyttelse og bidrage til at forebygge kræft i huden. Der er mange forskellige muligheder for frivilligt arbejde hos Solkampagnen.

Bliv solfrivillig

Som frivillig i Solkampagnen kan du blive involveret på flere forskellige måder. Det kan du kan læse mere om længere nede.

Som frivillig får du mulighed for: 

  • At bidrage til fornuftig soladfærd hos børn, unge og voksne
  • At bidrage til at forebygge kræft i huden blandt danskerne
  • At få erfaring med formidling og kommunikation

Inden du tager ud i sommerlandet med solmaterialer, klæder vi dig naturligvis på med den nødvendige viden omkring solbeskyttelse og Solkampagnens solråd. 

Hvis du ikke allerede er frivillig hos Kræftens Bekæmpelse, så tag gerne kontakt til Kræftens Bekæmpelses lokalforening i dit område eller din lokale områdekonsulent.

Find din lokale områdekonsulent 

Hvis du allerede er frivillig for Kræftens Bekæmpelse, kan du tilmelde dig en eller flere aktiviteter på frivillig.dk. Her kan du også finde guides samt bestille materialer. 

Tilmeld dig grupperne 'Den lokale soluge' og/eller 'Skyggestande og events' på www.frivillig.dk, hvor du løbende vil blive opdateret.

Solfrivillig på børnehavebesøg under Den lokale soluge

Frivillige på børnehavebesøg

Den lokale soluge

Hvert år i maj måned tager Kræftens Bekæmpelses frivillige ud og besøger børnehaver landet rundt for at informere om solbeskyttelse og opfordre institutionerne til at vedtage en solpolitik. Læs mere om Den lokale soluge her:
Den lokale soluge

Solstand

Solstand

Solstande og solevents

Kræftens Bekæmpelses solfrivillige hjælper med at sprede god soladfærd og Solkampagnens budskaber på f.eks. lokale kræmmermarkeder, ved byfester, i zoologiske haver, i sommerlande, på festivaler etc.

Du kan læse mere om mulighederne for at lave lokale solaktiviteter her:

Solaktiviteter

Materialer
Når du skal ud og være frivillig, stiller Solkampagnen selvfølgelig materialer til rådighed. F.eks. foldere, uv-perler til børn, hudtypeguide, solcreme mv. 

Materialer kan bestilles via frivillig.dk

Kontaktinformation

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at skrive til os på sol@cancer.dk eller læse mere om Solkampagnen på vores hjemmeside 


Frivillig i Solkampagnen
 

Uv-armbånd tilbagetrækkes

Der er sket en fejl i produktionen af vores uv-armbånd, der er solgt via Matas.
Fejlen er ikke skadelig, men armbåndene virker ikke efter hensigten.
Matas har intet ansvar for fejlen, men du kan returnere købte armbånd hos Matas.

Læs mere om tilbagetrækningen

Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen