Gå til sygdomsliste

Topbanner - solkampagnen

Forårssolen giver også solskoldninger

Foråret er for alvor gået i gang. Dagene bliver længere, solen begynder så småt at genvinde sine kræfter, og vi hungrer efter lys og varme. Men selvom det i forårsmånederne ikke er så varmt udenfor, skal du huske at beskytte dig mod solen. Forårssolen giver nemlig også solskoldninger.

I foråret når temperaturen sjældent over 20 grader. Mange glemmer derfor at solbeskytte sig, fordi solen ikke føles så varm og brændende, som den gør i sommermånederne. Men intensiteten af solens stråling hænger ikke sammen med temperaturen. Ifølge DMI er det gennemsnitlige uv-indeks i april måned 3,2, og midt på dagen når uv-indekset ofte over 4.

Når uv-indekset er 3 eller mere, skal man begynde at solbeskytte sig.

Beskyt dig allerede i april

Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne anbefaler solbeskyttelse, når uv-indekset er 3 eller højere. Det betyder altså, at du allerede fra starten af april skal begynde at beskytte dig mod solen.

I foråret er solbeskyttelse desuden ekstra vigtigt, fordi vores vinterblege hud ikke kan tåle så meget uv-stråling.

Husk de ”3 gange S”


Det er dejligt at være ude, når solen skinner. Du skal ikke undgå solen, men bare omgås den med sund fornuft. Solkampagnen anbefaler, at du beskytter dig mod solen med de tre solråd. Solrådene er opstillet i prioriteret rækkefølge:

  • Skygge
  • Solhat
  • Solcreme

Følger du disse råd, undgår du forbrændinger og på længere sigt kræft i huden. Læs mere om solbeskyttelse.

 

Få nyt fra Solkampagnen

Få Solkampagnens nyhedsmails med gode ideer og de seneste nyheder om solbeskyttelse. Nyhedsbrevene udsendes ca. 4 gange årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevene her


Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen