Gå til sygdomsliste

Topbanner - solkampagnen

Nyhedsarkiv

Her kan du læse pressemeddelelser og nyheder fra Solkampagnen.


Solrig sommer gav ikke flere solskoldninger (21. maj 2015)

Den varmeste sommer i otte år medførte ikke flere solskoldninger end ellers. Faktisk blev væsentligt færre solskoldet sidste år sammenlignet med tre år tidligere, viser nye tal. Det var dog stadigvæk mere end hver femte dansker, som fik huden forbrændt i den danske sommer.

Læs pressemeddelelsen her


Når Blå Mandag bliver brun (14. januar 2015)

Et solbrunt look er et must for mange unge piger, inden de trækker i den hvide konfirmationskjole. Op mod hver tredje pige, der har prøvet solarium, besøgte i den forbindelse solcenteret første gang.

Læs pressemeddelelsen her


En dansk gyser: Solcentre tiltrækker mindreårige (12. januar 2015)

En ny kampagnefilm med indlagte gys skal få de sidste danske unge til at droppe solariet. Gyserfilmen taler direkte ind i en skræmmende virkelighed, hvor langt de fleste er mindreårige, første gang de besøger et solcenter.

Læs pressemeddelelsen her


Danskerne er gode til at tjekke deres hud for kræft (8. januar 2015)

Næsten halvdelen af danskerne undersøger regelmæssigt deres hud for forandringer og mistænkelige modermærker. Det vil sige, at de mindst hvert halve år kigger efter tegn på kræft i huden. Kun 24 pct. svarer kategorisk, at det gør de aldrig, viser en ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

Læs pressemeddelelsen her


Færre teenagere bliver forbrændt på solferien (12. december 2014)

Danske teenagere har i år været markant mindre plaget af rød og smertende hud som følge af solskoldninger på solferien. En ny rapport om danskernes solvaner på solferie viser, at antallet af solskoldninger blandt de 12-17-årige er faldet markant fra 2013 til 2014.

Læs pressemeddelelsen her


Nordjyder går oftest i solarium (28. oktober 2014)

Nordjylland er den landsdel, hvor flest går i solarium. 16 procent af nordjyderne går i solarium sammenlignet med 8 procent af københavnerne. Det viser en ny rapport om danskernes solarievaner.

Læs pressemeddelelsen her


Gyserfilm om solarier vinder jurypris (24. oktober 2014)

Elever fra Bakkeskolen i Hørning vinder med en stærk gyserfilm juryprisen i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens lommefilmkonkurrence 'Din hud glemmer aldrig. Sluk solariet'. Vinderfilmen skal nu produceres til et professionelt biografspot, som skal advare andre unge om, at solariebrug øger risikoen for modermærkekræft.

Læs pressemeddelelsen her


Danskerne steger mindre i solen og solariet (22. oktober 2014)

Danskerne har en af verdens højeste forekomster af modermærkekræft, hvilket hænger tæt sammen med vores dyrkelse af solen og solariet. Men nu viser en undersøgelse, at vi solbader mindre og går mindre i solarium, og det kan forhåbentlig aflæses i fremtidens kræftstatistikker.

Læs pressemeddelelsen her


Elever slukker solariet med mobilen (21. august 2014)

1.000 elever i 6.-7. klasse fra skoler over hele Danmark går snart i gang med at lave film om, hvorfor det er en dårlig ide at gå i solarium. De deltager i årets konkurrence om at producere den bedste mobilfilm med temaet 'Din hud glemmer aldrig. Sluk solariet'.

Læs pressemeddelelsen her.


Uv-indekset er sort snak for de fleste (25. juli 2014)

Sommerens vejrudsigter har allerede mange gange bragt budskaber om dejlige varme sommerdage med høje temperaturer og skyfri himmel. Ofte viser meteorologerne også dagens uv-indeks, men hvad betyder det egentlig? En undersøgelse af danskernes solvaner viser, at næsten alle danskere kender til uv-indekset – men kun hver fjerde ved, hvordan det skal tolkes.

Læs pressemeddelelsen her.


Danskerne husker solcreme på solferien – men glemmer at blive i skyggen (9. juli 2014)

Lige nu er tusindvis af danskere på sommerferie under sydens sol. De fleste er godt klar over, at de skal beskytte sig mod solens skadelige stråling, og det sker først og fremmest med solcreme. Knap så mange er gode til at søge skygge i middagstimerne, selv om det er den bedste måde at forebygge solskoldninger, viser en undersøgelse af danskernes solvaner på solferie.

Læs pressemeddelelsen her.


Aldersgrænse for solariebrug virker i Storbritannien (24. juni 2014)

Både Skotland, Wales og England har indført en aldersgrænse på 18 år for brug af solarier. Det har bragt antallet af unge solariebrugere markant ned, viser en britisk undersøgelse. Halvdelen af de unge, der finder vej ind under solarierørenes uv-stråler, bliver forbrændt.

Læs pressemeddelelsen her.


Hver fjerde teenager bliver forbrændt på solferien (6. juni 2014)

Danskerne er gode til at beskytte de små børn mod solen, men når børnene bliver teenagere, går det ofte galt. Mere end hver fjerde af de 12-17-årige, der sidste år var på solferie under sydlige himmelstrøg, fik en solskoldning, viser svarene i en ny rapport om danskernes solvaner på solferie.

Læs pressemeddelelsen her.


Kræftens Bekæmpelse: Ny lov bør give bedre tilsyn med solarier (13. maj 2014)

Danmark er på vej til at få sin første solarielov, som blandt andet betyder, at solarieejere, der ikke overholder kravene til solariernes sikkerhed, kan straffes med bøde. Men det tilsyn, der skal fange de solarier, der ikke lever op til kravene, er ikke godt nok, mener Kræftens Bekæmpelse, der foreslår stikprøvekontroller.

Læs pressemeddelelsen her.


Solarier er ikke for børn (1. april 2014)

Der er en grund til, at solarier bliver kaldt cancergrill. Alligevel har børn i Danmark i dag fri adgang til solcentrene. Kræftens Bekæmpelse, Børnerådet og Dansk Dermatologisk Selskab opfordrer i et debatindlæg i Berlingske i dag regeringen til at beskytte børnene og indføre en aldersgrænse på 18 år for brug af solarier.

Læs pressemeddelelsen her.


Lovgivning uden aldersgrænse virker ikke på unges solarievaner (28. marts 2014)

Det eneste der virker på unge amerikaneres solarievaner er lovgivning om aldersgrænser. Skiltning om risikoen ved solariebrug og krav om forældretilladelser gør ikke indtryk. Ifølge en ny undersøgelse er det kun i de stater, hvor lovgivningen også indeholder en aldersgrænse, at færre unge bruger solarium. I Danmark vil politikerne ikke indføre en aldersgrænse.

Læs pressemeddelelsen her.


Danmark har nordisk rekord i modermærkekræft (22. januar 2014)

Hvert år registreres ca. 1.800 nye tilfælde af modermærkekræft blandt danskerne. Dermed indtager Danmark en kedelig nordisk førsteplads i forekomsten af modermærkekræft. Dårlige vaner i solen og for meget solarium er en del af forklaringen på eksplosionen i antallet af modermærkekræfttilfælde i løbet af de seneste 30 år.

Læs pressemeddelelsen her.


Danmarks solarielovgivning halter langt efter andre landes (20. januar 2014)

Landene omkring os har for længst indført et solarieforbud for unge under 18 år. Herhjemme er dog ikke meget, der tyder på, at det bliver en del af den solarielov, som forventes fremlagt inden længe. Det undrer Kræftens Bekæmpelse, at regeringen ikke vil følge WHO’s klare anbefalinger.

Læs pressemeddelelsen her


Halvt så mange går i solarium (16. januar 2014)

Andelen af voksne danskere, der bruger solarium, er halveret på bare fem år fra 22 til 11 procent, og blandt unge er der sket mere end en halvering. Men den positive udvikling er stagneret. Således går 15 procent af de 15-25-årige fortsat i solarium. Samtidig ser alderen for solariedebut kun ud til at blive lavere. Det viser to nye rapporter om danskernes solarievaner.

Læs pressemeddelelsen her

 

Få nyt fra Solkampagnen

Få Solkampagnens nyhedsmails med gode ideer og de seneste nyheder om solbeskyttelse. Nyhedsbrevene udsendes ca. 4 gange årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevene her


Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen