Gå til sygdomsliste

Topbanner - solkampagnen

Skru ned for solen mellem 12 & 15

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden sætter med 'Skru ned for solen mellem 12 & 15' fokus på sol og kræft i huden. Kampagnen er en venlig håndsrækning, der skal hjælpe danskerne med at færdes udenfor med omtanke, når sommersolen står højt og slukke for solariet.

Kræft i huden kan forebygges med fornuftig soladfærd - følg de 4 solråd

Kræft i huden og solbeskyttelse

I dag har knap 130.000 danskere fået konstateret kræft i huden - og hvert år registreres der mere end 13.500 nye tilfælde. Kræft i huden har dermed udviklet sig til den hyppigste kræftsygdom i Danmark.

80% af alle hudkræfttilfælde kan henføres til solens skadelige UV-stråler - og dermed kan vi også reducere antallet ved at færdes i solen med omtanke og undgå solariet.

"Skru ned for solen mellem 12 & 15" er Solkampagnens slogan, og denne huskeremse med enkle adfærdsbudskaber skal gøre det let at omgås solen mere fornuftigt.

SIESTA

Giv solen en frokostpause - undgå at sole mellem 12 & 15.

SOLHAT

Undgå at blive skoldet. Dæk bar hud til, når solen står højest.

SOLCREME

Husk altid rigeligt med faktor 15 og husk, at lige meget hvor meget du smører på, må du aldrig ligge og stege.

SLUK SOLARIET

De kunstige stråler øger markant risikoen for hudkræft. Og jo yngre du er - desto mere udsat er du.

 

Få nyt fra Solkampagnen

Få Solkampagnens nyhedsmails med gode ideer og de seneste nyheder om solbeskyttelse. Nyhedsbrevene udsendes ca. 4 gange årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevene her


Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen