Gå til sygdomsliste

Topbanner - solkampagnen

UV-INDEKS smartphone app

I appen UV-INDEKS kan du få det forventede uv-indeks for både ind- og udland, og du kan se, hvilken indvirkning skydækket har på indekset. Du kan også se en prognose for de kommende dage og få gode råd til solbeskyttelse.

Se en præsentation af appen UV-INDEKS


Download gratis i Google Play eller i App Store


Om UV-INDEKS

Solkampagnen har i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen udviklet en uv-app, som gør det nemmere for dig at holde øje med uv-indekset, og hvornår du skal solbeskytte dig. Uv-indekset er et udtryk for intensiteten af solens ultraviolette stråling, og dermed hvornår man skal passe på i solen. Det er nemlig ikke temperaturen, som er afgørende for, om solen brænder – man kan også blive solskoldet, selvom det er overskyet. Og netop skydække kan appen tage højde for, så det uv-indeks du får leveret, er mere relevant – både i forhold til den aktuelle vejrsituation og behovet for solbeskyttelse.

Billede fra uv-indeks

Tilføj dine egne favoritsteder

I appen kan du søge dine favoritlokationer via fritekstsøgning, eller bruge den smarte kortsøgning til at finde din præcise lokation ved hjælp af telefonens GPS. Du kan tilføje op til 10 favoritter, og du kan vælge at få advarsler dagligt eller når uv-indekset kommer over 3 på en udvalgt favoritlokation. 

Læs mere om tilføjelse af favoritsteder her.

Brug UV-INDEKS appen inden rejsen

Applikationen kan finde over 1. mio. lokationer i hele verden, og den er derfor også ideel på rejsen, da den sørger for, at du altid har uv-indekset lige ved hånden. Derudover kan "Uv-indeks" hjælpe dig under forberedelserne til rejsen, da du nemt kan tjekke op på, hvilken form for solbeskyttelse, du skal bruge på ferien, og hvilken faktor solcreme, der er fornuftig på dit feriested.

Læs mere om, hvordan du aflæser uv-indekset i appen her.

Med appen kan du således få gode råd og vejledning til solbeskyttelse ved det specifikke uv-indeks og få automatiske uv-varsler, når uv-indekset er højt, og du bør flytte hyggen ind i skyggen.

Baseret på tal fra DMI

Uv-tallene i appen er baseret på en dagsprognose fra DMI, og der tages forbehold for, at vejret, herunder skydækket, kan udvikle sig i uoverensstemmelse med prognosen. Uv-indeks appen er altså ikke en uv-måler, men et prognoseværktøj. Det er derfor vigtigt, at du selv vurderer dit behov for solbeskyttelse ud fra den aktuelle vejrsituation og din hudtype.

Uv-app’en er gratis og kan downloades i Google Play eller i App Store.

Du kan også scanne QR-koden med din mobil:

Uv-indekset og solbeskyttelse

Hvis uv-indekset er 3 eller derover, skal du solbeskytte dig. Følg de tre prioriterede solråd: skygge, solhat og solcreme. Brug skyggen, som er den bedste solbeskyttelse, og beskyt dig med solhat, tøj og solbriller, hvor skyggen ikke dækker. Brug solcreme, hvor skygge eller tøj ikke beskytter din hud.

0 - 3: Lav uv-intensitet

Lille risiko for solskoldning. Solbeskyttelse er ikke nødvendig, med mindre du har meget lys hud.

3 - 6: Moderat intensitet

Moderat risiko for solskoldning. Søg så vidt muligt skygge mellem 12 & 15. Brug tøj, hat og rigeligt med vandfast solcreme, som har faktor 15 samt UVA- og UVB-beskyttelse.

6 - 8: Høj uv-intensitet

Stor risiko for solskoldning. Søg skygge mellem 12 & 15. Brug tøj, hat og rigeligt med vandfast solcreme, som har faktor 15 samt UVA- og UVB-beskyttelse.

8 - 10: Meget høj intensitet

Meget stor risiko for solskoldning. Bliv så vidt muligt inden døre mellem 12 & 15. Hvis du skal være ude midt på dagen, bør du søge skygge og beskytte dig med tøj, hat, solbriller og rigeligt med vandfast solcreme, som har faktor 30 samt UVA- og UVB-beskyttelse.

10+: Ekstrem uv-intensitet

Ekstrem risiko for solskoldning. Bliv så vidt muligt inden døre mellem 12 & 15. Hvis du skal være ude midt på dagen, bør du opholde dig i skyggen. Beskyt dig med tøj, hat, solbriller og rigeligt med vandfast solcreme, som har faktor 30 samt UVA- og UVB-beskyttelse.

 

Få nyt fra Solkampagnen

Få Solkampagnens nyhedsmails med gode ideer og de seneste nyheder om solbeskyttelse. Nyhedsbrevene udsendes ca. 4 gange årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevene her


Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om uv-indeks appen