Gå til sygdomsliste

Grundkursus Røgfrit Liv: Rådgivning om rygestop i grupper

Grundkurset Røgfrit liv til grupper er for dig, der ønsker at arbejde professionelt med rygestop i grupper.

Grundkursus - rådgivning af rygestop i grupper - Røgfrit Liv

Kursets indhold
På kurset får du grundlæggende forudsætninger for på en hensigtsmæssig og virksom måde at facilitere rygestopforløb i grupper. Du bliver uddannet i at lede rygestopforløb for grupper Røgfrit Liv, der med øvelser, dialog og rådgivning guider deltagerne mod et røgfrit liv over seks møder.

På kurset får du

 • Træning i grundlæggende rådgivningsmæssige færdigheder, samt i arbejdet med at motivere og støtte deltagerne gennem forløbet. Med udgangspunkt i den motiverende samtale lærer du konkrete teknikker til at støtte deltagerne i deres rygestop. 
 • Viden om både de fysiske, psykiske og sociale sider af tobaksafhængighed, herunder nikotinens virkning i nervesystemet, samt rygestoppets effekt på helbredet
 • Viden om og træning i at vejlede i brugen af nikotinprodukter

I undervisningen lægges desuden vægt på, hvordan du kan lede og facilitere konstruktive gruppeprocesser, skabe en god gruppe og anvende gruppens ressourcer bedst muligt.  Samtidig bliver du introduceret til mindfulness og hvordan du kan anvende mindfulness, som en del af forløbet.

Form og varighed
Undervisningen på kurset består i en vekslen mellem teori, oplæg, øvelser og samtaler i plenum. Desuden inddrages film, billeder og cases i undervisningen. Du vil få redskaber, som du kan anvende direkte i dit arbejde som rygestoprådgiver.

Kurset varer tre dage – fra kl. 9.00 til 16.00 alle tre dage.

Der er mødepligt på kurset.

Underviser
Kræftens Bekæmpelses psykologer underviser på kursets første to dage. På tredjedagen varetages undervisningen af en række eksterne eksperter inden for hver deres felt.

Forudsætninger for deltagelse
Kurset er for dig, der har en sundhedsfaglig eller pædagogisk baggrund på bachelorniveau – og som ønsker at arbejde professionelt med rygestop i grupper.

Deltagelse forudsætter, at du selv har været helt røg- og nikotinfri i mindst tre måneder op til kurset.

Kursusbevis
Du får et kursusbevis efter gennemført kursus.

Da kurset er tre dages intensiv undervisning, vil du få kursusbeviset ved fuldt fremmøde. Det er altså ikke muligt at være fraværende en del af tiden.
 

Har du allerede et grundkursus individuel?
Vil du gerne facilitere gruppebaserede rygestopforløb, men har allerede været på et grundkursus i Individuel rygeafvænning? Så behøver du ikke tage et nyt 3-dages grundkursus i Røgfrit liv til grupper, men kan nøjes med at supplere med et 1-dags suppleringskursus - Rygestop i grupper - Røgfrit Liv. Læs om kurset her.


Har du allerede et grundkursus Rygeafvænning til unge?
Vil du gerne facilitere gruppebaserede rygestopforløb for voksne, men har allerede været på et grundkursus i rygeafvænning for unge? Så behøver du ikke tage et nyt 3-dages grundkursus i Røgfrit liv til grupper, men kan nøjes med at supplere med dag 2 og 3 på kurset Røgfrit liv i grupper.


Har du allerede det tidligere grundkursus Rygeafvænning til grupper?
Vil du gerne styrke dine kompetencer i grupperådgivning, så er suppleringskursus - Rygestop i grupper - Røgfrit Liv for dig. På kurset styrker du dine kompetencer indenfor gruppefacilitering - samtidigt med at du bliver opdateret i Kræftens Bekæmpelses nyeste rygestopforløb Røgfrit Liv – rygestop til grupper. Læs mere om suppleringskursus - Rygestop i grupper - Røgfrit Liv her.

Se kursuskalenderen

Praktiske forhold

 • Dato og tilmelding
  Se kursuskalenderen.

 • Antal deltagere
  Max. 20 deltagere på kurset.

 • Sted
  Kurset afholdes hos Kræftens Bekæmpelse på Strandboulevarden 49, 2100 København Ø.

  Kurset afholdes også i Aarhus.
   
 • Pris
  Kurset koster 5.400 kr. inkl. forplejning. Dertil kommer materialer.
   
 • Materialer
  Til kurset hører to materialer:

  * Grundbogen for professionelle rådgivere koster 200 kr. ekskl. moms / 250 kr. inkl. moms.
  * Manualen (inkl. billedmateriale) for Røgfrit liv til grupper koster 520 kr. ekskl. moms / 650 kr. inkl. moms.
  Disse to materialer skal bestilles separat ved kursustilmelding. 

Kurset og manualen er gennemarbejdet og opdateret i 2016.

Du kan også afholde kurset lokalt
Hvis du vælger at afholde kurset lokalt, afregner du som arrangøren en kursuspris med Kræftens Bekæmpelse på 2.600 kr. pr. deltager + materialer (min. 12, max. 20 deltagere). Dertil kommer udgifter til transport og evt. overnatning for undervisere fra Kræftens Bekæmpelse. Som arrangør står du ligeledes for mødelokale og forplejning samt eksterne oplæg.

Kontakt os for at høre nærmere om mulighederne.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål til kurset, er du velkommen til at kontakte kursussekretær Helle Træholt Wang på tlf. 35 25 75 26 eller stopkurser@cancer.dk.

 

E-kvit er hjælp til rygestop

E-kvit er et gratis tilbud, som følger dig i stopforløbet.
Beskeder, øvelser og videoer - lige når det passer dig.
Findes som app og på web.

e-kvit.dk