Gå til sygdomsliste

Rygestop for mennesker i social udsat position

Vi ved, at mennesker i en udsat social position, ofte ryger mere, er mere afhængige af nikotin og har sværere ved at stoppe med at ryge. Vi ved også, at de ofte er interesserede i at blive røgfrie på lige fod med resten af befolkningen. På kurset er omdrejningspunktet, hvordan du bedst kan støtte borgere i retning af et røgfrit liv.

Kursets indhold
Socialt udsatte er ikke en ensartet gruppe. De er mennesker, som lever med forskellige økonomiske, sociale og/eller psykiske problemstillinger. Når det gælder rygestoptilbud, kan der være behov for at tilpasse forløbet til den enkeltes situation i stedet for at tilbyde et standardforløb.

På kurset tager vi udgangspunkt i de problemstillinger, du møder i din hverdag, hvor både dine samt medkursisternes erfaring bruges aktivt i undervisningen. Med afsæt i ”best practice” og den viden, der er på området, er fokus på inspiration til din rygestoprådgivning med denne målgruppe. Der vil også sættes fokus på at styrke dit faglige ståsted som rådgiver til borgere i en udsat position.

På kurset får du:

 • Viden om målgruppen med særligt fokus på rygestop
 • Indsigt i ”best practice” inden for tilrettelæggelsen af rygestopforløb, og hvordan mulige udfordringer ved målgruppen kan imødekommes
 • Inspiration til arbejdet med motivation, forandringer og fastholdelse
 • Præsentation af og træning i ressourceorienterede spørgsmålstyper
 • Mulighed for refleksion over egne erfaringer og din rolle som rygestoprådgiver til denne målgruppe
 • Inspiration fra kollegaer i hele landet


Form og varighed
Undervisningen på kurset består af en blanding af teoretiske oplæg, praktiske øvelser og erfaringsudveksling.

Kurset varer en dag - fra kl. 9.00 til 15.00.

Underviser
Kræftens Bekæmpelses psykologer underviser på kurset

Forudsætninger for deltagelse
1-dags suppleringskursus for dig, der har en sundhedsfaglig eller pædagogisk baggrund, og som ønsker at arbejde med mennesker, der er socialt udsatte.
Kurset er målrettet erfarne rådgivere, som allerede er uddannet rygestoprådgiver hos Kræftens Bekæmpelse i individuel eller grupperådgivning.
Deltagelse forudsætter, at du selv har været helt røg- og nikotinfri i mindst tre måneder op til kurset.

Kursusbevis
Kurset er en dags intensiv undervisning, og du får kursusbeviset efter fuldt fremmøde. Det er altså ikke muligt at få kursusbevis, hvis man er fraværende en del af tiden.

Praktiske forhold:

 • Dato og tilmelding
  Se kursuskalenderen.

 • Antal deltagere
  Max. 15 deltagere på kurset.

 • Sted
  Kurset afholdes hos Kræftens Bekæmpelse på Strandboulevarden 49, 2100 København Ø.

 • Pris
  Kurset koster 1.800 kr. inkl. forplejning.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål til kurset, er du velkommen til at kontakte kursussekretær Helle Træholt Wang på tlf. 35 25 75 26 eller stopkurser@cancer.dk.

Du kan også afholde kurset lokalt
Hvis du vælger at afholde kurset lokalt, afregner du som arrangør en kursuspris med Kræftens Bekæmpelse på kr. 14.000 for maks. 15 deltagere. Dertil kommer udgifter til transport og evt. overnatning for undervisere fra Kræftens Bekæmpelse. Arrangøren står for mødelokale og forplejning.

Kontakt os for at høre nærmere om mulighederne.

 

Røgfri bil

Ved at gøre bilen røgfri bliver bilens indeklima bedre, og børn og voksne beskyttes mod røgens skadelige stoffer.

Røgfri bil


Røgfrit hjem

Et røgfrit hjem er med til at sikre et godt indeklima. Vi tilbringer i gennemsnit 16 timer af døgnet i vores eget hjem. Derfor er det vigtigt med ren luft i hjemmet.

Røgfrit hjem