Gå til sygdomsliste

Røgfrit Liv - Korte samtaler med unge

Dato/tid:
19.05.2021 09:03
Status:
Venteliste
By:
København Ø
Pris:
3.600,- kr. pr. deltager

Kursusbeskrivelse:

Røgfrit liv – Korte samtaler med unge er et kursus, der klæder dig på til at arbejde med rygning blandt elever på især ungdomsuddannelser. Med dette kursus bliver du i stand til at have motiverende samtaler med eleverne, uanset om de er klar til et rygestopforsøg eller ej. På kurset præsenteres du for redskaber til at favne elever med meget forskellige tanker om og holdninger til egen rygning. Redskaberne kan også bruges til at hjælpe elever med at håndtere egen rygning ved indførelse af røgfri skoletid.

På kurset får du undervisning i:

  • Grundlæggende rådgivningsmæssige færdigheder
  • Praktisk træning i samtaleteknikker med fokus på korte samtaler
  • Unges afhængighed
  • Rygestopprocessen
  • Helbredskonsekvenser ved rygning
  • XHALE, Kræftens Bekæmpelses digitale hjælp til rygestop
  • Håndtering af en røgfri skoledag

Målgruppe

Røgfrit liv – Korte samtaler med unge er for dig, der ønsker at arbejde professionelt med at ændre elevers rygevaner på ungdomsuddannelser, efterskoler eller 10. klassecentre. Kurset er relevant for fx undervisere, sundhedsplejersker eller ansatte i kommunen med tilknytning til uddannelsesinstitutionerne.

Skal du arbejde med rygning blandt elever i 7.-9. klasse, henviser vi til Kræftens Bekæmpelses Forebyggerkursus. Er du i tvivl om, hvilket kursus der passer bedst til dine arbejdsopgaver, er du velkommen til at kontakte os.

Du kan ikke afholde korte samtaler med unge om rygning, hvis du indimellem selv ryger. Du skal selv have været helt røg- og nikotinfri i mindst tre måneder, inden du deltager på et kursus.

Form og varighed

Undervisningen på kurset består i en vekslen mellem oplæg, øvelser og samtaler i plenum. Desuden inddrages film, cases og konkrete materialer i undervisningen.

Kurset varer to dage fra 9.00 til 16.00. Der er morgenbrød, frokost og kaffe i løbet af dagen.

Vigtigt

Da kurset er to dages intensiv undervisning, vil du få kursusbeviset ved fuldt fremmøde. Det er altså ikke muligt at være fraværende en del af tiden.

Deltagerpris

kr. 3.600 pr. person + materialer.

Materialer til kurset

Manualen er obligatorisk til kurset og koster kr. 375 inkl. moms / kr. 300 ekskl. moms.

Den valgfrie grundbog for professionelle rådgivere koster kr. 250 inkl. moms / kr. 200 ekskl. moms.
Denne bog er en hjælp til professionelle, som kommunikerer med mennesker om rygning og rygestop. Rygning er en afhængighed, og et varigt rygestop er for mange mennesker der ryger en stor udfordring. Denne teoribog er et godt supplement til den obligatoriske manual ”Korte samtaler med unge”.

Ved tilmelding skal du aktivt tilvælge materialerne.Vælg tilkøb
375,-
Manual til Røgfrit Liv - Korte samtaler med unge er et praktisk arbejdsredskab til professionelle, som skal arbejde med unge mennesker på ungdomsuddannelser. Manualen indeholder også en beskrivelse af XHALE programmet og appen. Manualen er en obligatorisk del af pensum på det 2-dages kursus "Røgfrit Liv - Korte samtaler med unge” og på det 1-dags "Suppleringskursus - Røgfrit Liv - Korte samtaler med unge". Manualen er senest revideret i 2020.
 

Kræftens Bekæmpelse

Strandboulevarden 49
2100 København Ø


Tlf.: 35 25 75 26

stopkurser@cancer.dk

Undervisere


Louise Jespersen

Projektleder

35 25 76 82

lj@cancer.dk


Merete Mærsk

Merete Mærsk

Psykolog

35 25 74 32

maersk@cancer.dk


Hvis du har spørgsmål, er du også velkommen til at kontakte kursussekretæren på 35 25 75 26 eller stopkurser@cancer.dk