Gå til sygdomsliste

Grundkursus - Rygestop i grupper

Dato/tid:
30.08.2022 09:00
Status:
ledige pladser
By:
Aarhus V
Pris:
5.400,- kr. pr. deltager

Kursusbeskrivelse:

Grundkurset Røgfrit liv til grupper er for dig, der ønsker at arbejde professionelt med rygestop i grupper.

Kursets indhold

På kurset får du grundlæggende forudsætninger for på en hensigtsmæssig og virksom måde at facilitere rygestopforløb i grupper. Du bliver uddannet i at lede rygestopforløb for grupper Røgfrit Liv, der med øvelser, dialog og rådgivning guider deltagerne mod et røgfrit liv over seks møder.

På kurset får du

  • Træning i grundlæggende rådgivningsmæssige færdigheder, samt i arbejdet med at motivere og støtte deltagerne gennem forløbet. Med udgangspunkt i den motiverende samtale lærer du konkrete teknikker til at støtte deltagerne i deres rygestop. 
  • Viden om både de fysiske, psykiske og sociale sider af tobaksafhængighed, herunder nikotinens virkning i nervesystemet, samt rygestoppets effekt på helbredet
  • Viden om og træning i at vejlede i brugen af nikotinprodukter

I undervisningen lægges desuden vægt på, hvordan du kan lede og facilitere konstruktive gruppeprocesser, skabe en god gruppe og anvende gruppens ressourcer bedst muligt.  Samtidig bliver du introduceret til mindfulness og hvordan du kan anvende mindfulness, som en del af forløbet.

Form og varighed

Undervisningen på kurset består i en vekslen mellem teori, oplæg, øvelser og samtaler i plenum. Desuden inddrages film, billeder og cases i undervisningen. Du vil få redskaber, som du kan anvende direkte i dit arbejde som rygestoprådgiver.

Kurset varer tre dage – fra startdatoen og de efterfølgende to dage – kl. 9.00 til 16.00 alle tre dage.

Der er mødepligt på kurset.

Underviser

Kræftens Bekæmpelses psykologer underviser på kursets første to dage. På tredjedagen varetages undervisningen af en række eksterne eksperter inden for hver deres felt.

Forudsætninger for deltagelse

Kurset er for dig, der har en sundhedsfaglig eller pædagogisk baggrund på bachelorniveau – og som ønsker at arbejde professionelt med rygestop i grupper.

Deltagelse forudsætter, at du selv har været helt røg- og nikotinfri i mindst tre måneder op til kurset.

Kursusbevis

Du får et kursusbevis efter gennemført kursus.
Da kurset er tre dages intensiv undervisning, vil du få kursusbeviset ved fuldt fremmøde. Det er altså ikke muligt at være fraværende en del af tiden.

Materialer

Til kurset hører to materialer:

  • Grundbogen for professionelle rådgivere koster 200 kr. ekskl. moms / 250 kr. inkl. moms.
  • Manualen (inkl. billedmateriale) for Røgfrit Liv til grupper koster 520 kr. ekskl. moms / 650 kr. inkl. moms. 

Materialerne er obligatoriske og skal bruges på kurset. Ved tilmelding skal du aktivt tilvælge materialerne.

Vælg tilkøb
250,-
Denne bog er en hjælp til professionelle, som kommunikerer med mennesker om rygning og rygestop. Rygning er en afhængighed, og et varigt rygestop er for mange mennesker der ryger en stor udfordring. Kvalificeret rådgivning i grupper eller individuelt kan hjælpe såvel voksne som unge til at blive røgfri og vedligeholde sit rygestop. Den professionelle rådgiver har brug for en solid faglig viden om rygeafvænning for at kunne hjælpe bedst muligt. Denne bog samler den vigtigste teoretiske viden på området, og undervejs gives mange praktiske eksempler på rådgivning. Bogen er også relevant for mennesker, som arbejder med planlægning og organisering af forebyggelse, behandling og rådgivning. I bogen gives der råd til, hvordan organiseringen af arbejdet med rygning i sundhedssystemet løses bedst muligt. Bogen er senest revideret i 2020.
650,-
Manual til rygestop i grupper er et praktisk arbejdsredskab til professionelle rådgivere, som i en gruppe skal hjælpe mennesker, der ryger, igennem et rygestop. Manualen indeholder beskrivelse af, hvordan et forløb kan opbygges møde for møde, med øvelser, korte oplæg og gode råd til rådgiveren om arbejdet med motivation og grupperådgivning. Manualen indeholder også billedmateriale. Manualen er en obligatorisk del af pensum i den tre dages grunduddannelse ”Rygestop i Grupper - Røgfrit Liv”. Manualen er senest revideret i 2020.
 

Ecopark

Bautavej 1A
8210 Aarhus V


Tlf.: 35 25 75 26

stopkurser@cancer.dk

Undervisere


Marianne Kaas

Psykolog

35 25 75 33

mark@cancer.dk


Hvis du har spørgsmål, er du også velkommen til at kontakte kursussekretæren på 35 25 75 26 eller stopkurser@cancer.dk