Gå til sygdomsliste

Suppleringskursus - Røgfrit Liv - Korte samtaler med unge

Dato/tid:
16.06.2021 09:00
Status:
Få ledige pladser
By:
København Ø
Pris:
1.800,- kr. pr. deltager

Kursusbeskrivelse:

Suppleringskursus – Røgfrit liv – Korte samtaler med unge er for dig, som allerede er uddannet rygestoprådgiver, og som ønsker at udvide dine kompetencer i arbejdet med rygning blandt unge og elever på ungdomsuddannelser.

Med dette kursus bliver du i stand til at have motiverende samtaler med elever og unge generelt, uanset om de er klar til et rygestopforsøg eller stadig er i overvejelsesfasen. På kurset præsenteres du for redskaber til at favne denne målgruppe med meget forskellige tanker om og holdninger til egen rygning. Redskaberne kan også bruges til at hjælpe elever med at holde sig røgfri i skoletiden eller i praktikken, hvis de går på en uddannelsesinstitution med røgfri skoletid.

På kurset får du viden og indsigt i:

  • Unge som målgruppe
  • Praktisk træning i samtaleteknikker med fokus på korte samtaler med unge
  • Udvalgte redskaber til hvordan du kan afholde korte samtaler i praksis med unge
  • Andre produkter end cigaretter
  • XHALE, Kræftens Bekæmpelses digitale hjælp til rygestop
  • Håndtering af en røgfri skoledag
  • Øvelser og materialer målrettet unge

 

Målgruppe
Suppleringskursus – Røgfrit liv – Korte samtaler med unge er for dig, der ønsker at arbejde professionelt med at ændre unges og elevers rygevaner på ungdomsuddannelser, efterskoler eller 10. klassecentre.

Kurset henvender sig til dig som allerede er uddannet rygestoprådgiver på et af Kræftens Bekæmpelses grundkurser. 

Skal du arbejde med rygning blandt elever i 7.-9. klasse, henviser vi til Kræftens Bekæmpelses Forebyggerkursus. Er du i tvivl om, hvilket kursus der passer bedst til dine arbejdsopgaver, er du velkommen til at kontakte os.

Du kan ikke afholde korte samtaler med unge om rygning, hvis du indimellem selv ryger. Du skal selv have været helt røg- og nikotinfri i mindst tre måneder, inden du deltager på et kursus.

 

Form og varighed
Undervisningen på kurset består i en vekslen mellem oplæg, øvelser og samtaler i plenum. Desuden inddrages cases og konkrete materialer i undervisningen.

Kurset varer en dag fra 9.00 til 16.00. Der er morgenbrød, frokost og kaffe i løbet af dagen.

 

Vigtigt
Da kurset er en dags intensiv undervisning, vil du få kursusbeviset ved fuldt fremmøde. Det er altså ikke muligt at være fraværende en del af tiden.

 

Deltagerpris

kr. 1.800 pr. person + materialer.

 

Materialer til kurset
Manualen er obligatorisk til kurset og koster kr. 375 inkl. moms / kr. 300 ekskl. moms.

Ved tilmelding skal du aktivt tilvælge manualen.

Vælg tilkøb
375,-
Manual til Røgfrit Liv - Korte samtaler med unge er et praktisk arbejdsredskab til professionelle, som skal arbejde med unge mennesker på ungdomsuddannelser. Manualen indeholder også en beskrivelse af XHALE programmet og appen. Manualen er en obligatorisk del af pensum på det 2-dages kursus "Røgfrit Liv - Korte samtaler med unge” og på det 1-dags "Suppleringskursus - Røgfrit Liv - Korte samtaler med unge". Manualen er senest revideret i 2020.

Adgangskrav

Deltagelse i Suppleringskursus - Røgfrit Liv - Korte samtaler med unge forudsætter tidligere deltagelse i et af Kræftens Bekæmpelses Grundkurser for rygestoprådgivere samt erfaring som rygestoprådgiver.

 

Kræftens Bekæmpelse

Strandboulevarden 49
2100 København Ø


Tlf.: 35 25 75 26

stopkurser@cancer.dk

Undervisere


Merete Mærsk

Merete Mærsk

Psykolog

35 25 74 32

maersk@cancer.dk


Louise Jespersen

Projektleder

35 25 76 82

lj@cancer.dk


Hvis du har spørgsmål, er du også velkommen til at kontakte kursussekretæren på 35 25 75 26 eller stopkurser@cancer.dk