Gå til sygdomsliste

Røgfrit Liv - Korte samtaler med unge

Kurset korte samtaler med unge klæder dig på til at arbejde professionelt med at mindske rygning blandt elever på uddannelsesinstitutioner.

Røgfrit liv - korte samtaler med unge

Kursets indhold

Kræftens Bekæmpelse udbyder et kursus, der ruster dig til at tale med elever om deres rygevaner. På kurset præsenteres du for redskaber til at favne elever med meget forskellige tanker om og holdninger til egen rygning. Få svar på hvordan du kan tale med elever om rygning på en åben og motiverende måde. Nogle elever kan også få brug for hjælp til at håndtere den røgfri skoledag, uanset om de ønsker at stoppe med at ryge, når de har fri. Få inspiration til at gribe det øjeblik, hvor eleven er åben for dialog. Ofte har du kun kort tid, før vedkommende er mentalt og fysisk videre til noget andet.

På kurset får du undervisning i:

  • Grundlæggende samtalemæssige færdigheder
  • Praktisk træning i samtaleteknikker med fokus på korte samtaler
  • Unges afhængighed - både fysisk, psykisk og social afhængighed
  • Rygestopprocessen
  • Fakta om tobaksforbrug i Danmark og helbredskonsekvenser
  • XHALE, Kræftens Bekæmpelses digitale hjælp til at ændre rygevaner
  • Inspiration til at afholde events
  • Håndtering af en røgfri skoledag

Kurset lægger vægt på konkrete materialer samt øvelser og træning i de teknikker, deltagerne lærer om.

Målgruppe

Kurset henvender sig til dig, der gerne vil arbejde professionelt med at forebygge rygning på ungdomsuddannelser, efterskoler eller 10. klassecentre. Det er for eksempel relevant for undervisere, pædagoger, sundhedsplejersker eller andre ansatte i kommunen, som har tilknytning til uddannelsesinstitutioner. Kurset er også relevant, hvis din skole skal til at indføre røgfri skoletid, hvor eleverne skal have hjælp til at håndtere en røgfri skoledag.

Hvis du vil arbejde med at forebygge rygning blandt elever op til 9. klasse, anbefaler vi, at du i stedet tilmelder dig Kræftens Bekæmpelses ”Forebyggerkursus”.

Praktisk information

Næste kursus + tilmelding

Se, hvornår vi holder kurser og meld dig til i Kursuskalender

Varighed

Kurset varer to dage fra kl. 9.00 til kl. 16.00.

Kursusbevis

Kurset består af to dages intensiv undervisning, og ved fuldt fremmøde får du ved kursets slutning overrakt et kursusbevis. Du skal altså deltage i hele kurset for at bestå.

Her holder vi kurser

Kræftens Bekæmpelse afholder kurser på Strandboulevarden 49, 2100 København Ø. Vi kan holde kurser rundt omkring i landet i samarbejde med lokale arrangører. Kontakt kursussekretær Birgitte Ødegaard, stopkurser@cancer.dk.

Kursuspris

Kurset koster 3.000 kr. inkl. forplejning. Dertil kommer materialer.

Materialer
Til kurset hører en obligatorisk manual og teoribog:
Manual: Røgfrit Liv - Korte samtaler med unge koster 300 kr. ekskl. moms / 375 kr. inkl. moms.
Teoribog: Rygeafvænning - teori og praksis for professionelle rådgivere koster 200 kr. ekskl. moms / 250 kr. inkl. moms.

Holdes kurset af en lokal arrangør, betaler denne 2.200 kr. pr. deltager + materialer. Dertil kommer udgifter til transport og evt. overnatning for undervisere fra Kræftens Bekæmpelse. Det kræver 12-20 deltagere at oprette et lokalt kursus.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Tenna Christiansen på tennabc@cancer.dk eller tlf. 35 25 75 38 eller kursussekretær Birgitte Ødegaard på stopkurser@cancer.dk eller tlf. 35 25 76 83.

 

Røgfri Fremtid

- Jeg synes ikke, at 40 børn og unge skal begynde at ryge hver dag. Hvorfor gør I ikke noget?

Se filmen
Læs mere på røgfrifremtid.dk