Gå til sygdomsliste

Til forældre

Ingen forældre ønsker, at deres barn begynder at ryge. Som forælder kan du gøre en forskel. Ved at snakke om rygning derhjemme kan du mindske risikoen for, at dit barn begynder at ryge.

Forældres holdning er vigtig

Forældre føler sig ofte uden indflydelse, når deres barn bliver teenager. Men børnene bliver påvirket af forældres holdninger og handlinger, selv om det ikke altid opleves sådan. Det gælder også rygning. Hvis forældre snakker med deres barn om rygning, er der mindre risiko for, at han eller hun begynder at ryge.

Gode råd på Snak om Tobak

Snakomtobak.dk er et website til dig, som gerne vil støtte dit barn i ikke at ryge. På sitet finder du råd og redskaber til, hvordan du bedst snakker med dit barn om rygning. Der er film, fakta, øvelser, tests og quizzer, som du kan bruge alene eller sammen med dit barn.

Snak om tobak er til dig, der:
  • Ikke ryger selv, og gerne vil støtte dit barn i ikke at blive ryge
  • Ryger, men gerne vil støtte dit barn til ikke at starte
  • Tror eller ved, at dit barn ryger, og gerne vil hjælpe ham eller hende med at stoppe
  •  Vil blive klogere på rygning sammen med dit barn

Du kan indgå en Røgfri aftale med dit barn. Aftalen forpligter dit barn til at være røgfri og hjælper jer til at snakke om rygning. Se aftalen her

X:IT - samarbejde mellem skole og forældre

Snak om Tobak er en del af Kræftens Bekæmpelses rygeforebyggende indsats, X:IT. Indsatsen er en kombination af undervisning, Røgfri aftaler og røgfrit miljø på skolen. X:IT-skoler har op til 50 procent færre elever, der ryger, end andre skoler. Læs mere om X:IT og få dit barns skole med.

snak om tobak
 

Røgfri Fremtid

- Jeg synes ikke, at 40 børn og unge skal begynde at ryge hver dag. Hvorfor gør I ikke noget?

Se filmen
Læs mere på røgfrifremtid.dk