GIVTID: Støt forsøgsbehandlinger og giv mere tid til kræftramte

Hvad er forsøgsbehandling og hvorfor er det vigtigt?

Onkolog og professor Nils Brünner guider dig til at forstå, hvorfor forsøgsbehandlinger er så vigtige i bekæmpelsen af kræft. 

Hvad er forsøgsbehandling?

Forsøgsbehandling er en test af nye, lovende behandlingsformer på en lille gruppe patienter. Målet er at udvikle nye behandlinger til kræftsyge, som kan helbrede eller forlænge liv.

Kombinationsbehandling til patienter med kræft i bugspytkirtlen

Projektet omhandler patienter med kræft i bugspytkirtlen. Kræft i bugspytkirtlen er en aggressiv sygdom, hvor kemoterapi har begrænset effekt. Ligeledes har immunterapi vist manglende effekt. Projektet ønsker at undersøge en ny behandling, hvor forskellige former for immunterapi kombineres med strålebehandling med henblik på at aktivere immunsystemet til at bekæmpe kræftsygdommen, og derved øge muligheden for forlænget overlevelse og måske helbredelse hos patienter med kræft i bugspytkirtlen.

Du kan give mere tid

Lige nu er der kræftpatienter, som venter på nye behandlingsformer. Jo hurtigere vi får finansieret forsøget, jo hurtigere kan den nye behandling komme ud og give mere levetid.

"Forsøgsbehandlinger er et vigtigt led i at forbedre behandlingen af kræftpatienter. Med GIVTID vil vi samle ind til behandlinger, der forhåbentligt kan forlænge livet for patienterne."

Mef Christina Nilbert
Forskningschef i Kræftens Bekæmpelse

Læs mere om forsøgsbehandlinger, og hvilke forsøg der findes for kræftpatienter