3.G'ERE TALER UD

To kommende 1.g’ere har fået muligheden for at stille spørgsmål til 3.g’ere om at starte i gym og hvilken rolle alkohol har spillet for dem. Hør de hudløst ærlige svar.

Kender du det..?

Spritstiv Speeddating

Ærgerligt at få ødelagt sit dating game fordi man er spritstiv, ikk'?

For meget alkohol kan ødelægge den gode energi, og faktisk ønsker halvdelen af danske unge en kultur, hvor der skrues ned for promillen. Kræftens Bekæmpelse og Statens Institut for Folkesundhed vil derfor gerne udfordre dig til at drikke mindre, så du kan opleve mere.

Pølsepresser du?

Har du følt dig presset til at drikke mere alkohol, end du har haft lyst til?

Så er du ikke den eneste! Faktisk har 42 % af 15-25-årige oplevet at føle sig presset af deres venner til at drikke mere, end de selv ville. Presset fremstår egentlig absurd når man siger det med "pølse", som i denne video "Pølsepresser du?". Skal det være sådan at vi presser hinanden til at drikke mere, end vi har lyst til - eller skal vi ændre det så et "nej tak" er ok?

Flertalsmisforståelsen

Det er fredag aften, og du har højst drukket halvdelen af, hvad dine venner har. Eller hvad?

Undersøgelser viser, at de fleste unge overvurderer, hvor meget vennerne egentlig har drukket. Resultatet? Der drikkes mere i forsøget på at keep up med vennernes indtag af booze. Se Thomas Skov teste myten om flertalsmisforståelsen: At vi tror, at vores venner drikker mere, end de rent faktisk gør.

Gode undskyldninger kommer du langt med

Hvad er planen på fredag, venner?
Det er ikke alle dage, man ønsker at drikke sig ned. Men hvordan får man sagt det til sine venner, så man undgår drikkepres og kommentarer?

Det er en god idé at forventningsafstemme med vennerne om, hvor våd en aften I hver især har i tankerne. På den måde kan du nemlig få sagt, at du ikke har planer om at drikke så meget - så er det ude og dine venner ved, hvor du står i aften. Måske har dine venner det på samme måde som dig? 

Gode undskyldninger kommer du langt med
Det er lidt nemmere at sige nej til shottet, hvis man har en god undskyldning. Hvis du mangler en, kan du få lidt inspiration her:

  • "Jeg har planer imorgen"
  • "Jeg kan sagtens være vores chauffør i nat"
  • "Jeg vil gerne score uden for meget booze i blodet" 
  • "Der er lavvande i pengepungen lige nu" 

Mocktails

Undgå at gå kold før 12  - kør den ind med alkoholfrie drinks! 

Find opskrifter på mocktails her eller download dem nederst på denne side.

Alkoholfri Cucumber Collins

Alkoholfri Tommy the Electrician