Gå til sygdomsliste

Bøger om at miste

Her finder du bøger om at miste en nærtstående af kræft. Bøgerne er sorteret efter emner.

De bøger, du finder på siderne, er ikke anmeldt af Kræftens Bekæmpelse. Udtalelser er hentet fra bøgernes forlag. De omtalte bøger har heller ikke gennemgået en systematisk faglig vurdering, og Kræftens Bekæmpelse fralægger sig derfor ethvert ansvar i forhold til indhold og ytringer i bøgerne.

Der er bøger om at miste:

En nærtstående

Sin kæreste eller ægtefælle

Sin mor eller far

Du kan finde de fleste bøger på www.bibliotek.dk


Bøger om at miste

Bøger om at miste en nærtstående

Bendixen, Mette og Vianello, Marie-Louise
Dus med døden – En guide til at hjælpe et menneske i sorg

2017. Forlag: EgoLibris

Hvad siger du til en, der har mistet? Føles det akavet, når I er sammen? Er du bange for at gøre ondt værre? Bogen beskriver, hvad man som sørgende kan opleve, og den guider dig til, hvad du kan sige og gøre, når du møder en i sorg.


Bjerre, Larsen Tine
Der er også engle – om at være tæt på en kræftsyg

2011. Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag

Bogen er skrevet af Tine Bjerre Larsen, som har mistet sin ungdomsven, Jakob, til kræften.


Bøger om at miste

Buje, Stine
Snak på livet løs

2015. Forlag: Turbine

Bogen giver konkrete idéer til, hvordan man kan få det bedste ud af tiden, før døden indtræffer, og hvordan du som pårørende kan tage de vigtige snakke med en døende, før det er for sent.


Bøger om at miste

Dettmer, Michelle
En smuk bog

2010. Forlag: Dafolo

Bogen er skrevet fra unge til andre unge og omhandler det at miste. Den er opdelt i kapitler efter temaer, som kan give et indblik i, hvordan andre unge føler, tænker og reagerer ved tab af en nærtstående.


Bøger om at miste

Frandsen, Lene
Mit livs mareridt

2016. Forlag: Pressebureauet Silkeborg

I denne bog fortæller Lene Frandsen om hele forløbet fra den dag, hun bekymret så forandring i sin søns modermærke på ryggen, til den dag næsten to år senere, da familien måtte sige det sidste farvel. Bogen bygger både på en fortvivlet mors ærlige skildring af et smerteligt forløb fyldt med håb, usigelig lykke, angst og sorg, ligesom den handler om, hvordan man som familie sammen klare det, der skal klares.


Bøger om at miste

Ibsen, Sisse K.
Begravelse for begyndere

2016. Forlag: Yellow Dot Books

Bogen guider dig trin for trin igennem, hvordan man kan skabe de bedste rammer om en begravelse. Begravelser kræver som regel at en masse beslutninger tages i en fart. Bogen er derfor tænk som en hjælpende hånd til dem, som netop er blevet de efterladte eller forventer snart at blive det.


Kjær, Esben
Min Usynlige Søn

2016. Forlag: Gyldendal

Esben Kjær fortæller i sin bog om det at miste sit barn til kræften og derefter skulle finde en måde at leve på og være én familie. Han giver et dybere indblik i det svære spørgsmål: Hvem vi bliver, når døden rammer.


Bøger om at miste

Kragh, Liselotte Horneman
Døden nær - En brugsbog i nærvær omkring døende

2010. Forlag: Alfa

En på én gang lavpraktisk og eftertænksom vejledning til enhver, der vil være bedst muligt til stede ved et andet menneskes dødsleje af kortere eller længere varighed.


Bøger om at miste

Kragh, Liselotte Hornemann
Den fortrolige død - at besinde sig på sin dødelighed

2012. Forlag: Alfa

En bog til alle de der ved, at livet afsluttes med døden. En bog til de, der på et eller andet tidspunkt i deres tilværelse i bare fem minutter har grundet over, at døden er et livsvilkår for os alle.


Marklund, Mette
Med flaget på halv. At være i sorg

2012. Forlag: Unitas Forlag

Lægen Mette Marklund sætter ord på de følelser og stemninger, der præger situationen efter et dødsfald; savnet af den døde, ensomheden, vreden over at livet ubekymret går videre, skyldfølelsen og tomheden. Bogen henvender sig både til efterladte og til personer, der er i tæt kontakt med efterladte. Den giver redskaber og inspiration til at arbejde med sorgen efter et dødsfald.


Bøger om at miste

Nyegaard, Søren
Mit værste år

2015. Forlag: Nyt Dansk Litteratur Selskab

Daniel er en helt almindelig dreng i 9. klasse, som spiller fodbold med kammeraterne og hygger med sin familie. En dag kan Daniel se, at hans mor er træt og har tårer i øjnene. Nogle dage senere fortæller moren, at hun har en knude i brystet. Daniel fortæller om det svære år i sit liv, hvor han mister sin kræftsyge mor og samtidig møder sin første kærlighed.

Bogen er en letlæsningsbog, som både unge og voksne med nedsat læsefærdighed kan have glæde af. 


Bøger om at miste

Scharenberg, Lucy
Da bedste ikke var der mere

2010. Forlag: Klematis

Bogen handler Lilli, der drømmer sig tilbage til dengang bedste var der. Den handler om at miste, savne og sørge.


Schjøtt Rohweder, Marianne
Kærligst - den gode begravelse

2012. Forlag: FADL's Forlag

Hvad må man og hvad må man ikke, hvad ville afdøde have ønsket, hvordan gør man og hvem kan hjælpe? Der er masser af spørgsmål der dukker op midt i sorgen, når en nær eller kær dør. Mange mennesker aner ikke hvor de skal begynde og midt i sorgen bliver usikkerheden og frustrationen større og større.

Denne guide hjælper dig hele vejen fra et dødsfald til den efterfølgende begravelse eller bisættelse. Du kan også finde masser af inspiration til at planlægge din egen begravelse. Bogen er således ikke bare en brugsbog men også en arrangementsbog.


Bøger om at miste

Top-Nørgaard, Julie 
Jeg går i min fars støvler

2016. Forlag: Rosinante

Hvad sker der med én, når ens far bliver alvorligt syg? Hvordan er det at miste en forælder? Julie Top-Nørgaard mistede sin far efter et par års sygdomsforløb. Hun skriver om forløbet fra den pårørendes position – som mor til to mindre børn og midt i livet, travl med arbejde og uddannelse, og nu også travl med møder med hospital, offentlige instanser og pasning af sin syge far, som har behov for både omsorg, tid og hjælp til praktiske ting.


Bøger om at miste

Trap, Lise
Sorg - den dybeste ære glæden kan få

2010. Forlag: Alfa

Sognepræst Lise Trap har samlet sine erfaringer om sorg fra sit mangeårige virke som præst og hendes personlige oplevelse af at miste sin søn.


Bøger om at miste

Trap, Lise
Hjertebånd - at leve med sine døde

2013. Forlag: Alfa

Forfatteren præsenterer ny sorgteori og bringer eksempler på, hvordan mennesker lever videre med deres døde, samt fortællinger fra efterladte.


Bøger om at miste

Varde, Tina
Sorgens hjerte, Livets puls

2017. Forlag: Sigart|Varde

Det er svært at forestille sig noget mere smertefuldt end at miste et barn. Denne poetiske bog om sorg er skrevet i håb om at kunne hjælpe bare et lille skridt på vejen i den vanskelige opgave, det er at bearbejde sorgen og leve videre, når det sker. 


Bøger om at miste

Winther, Louise
Sagt om sorg

2014. Forlag: Alfa

Sagt om sorg er en samling tankevækkende citater fra mennesker, der fortæller åbent om, hvordan de oplevede at miste en elsket – et barn, en forælder, en livsledsager – og om omgivelsernes reaktioner på deres sorg.


Bøger om at miste

Bøger om at miste sin kæreste eller ægtefælle

Carlsen, Anjee Gitte
At leve og at dø

2018. Forlag: Visdomsbøgerne

Anjee fortæller ud fra sine erfaringer om, hvordan man som par kan forberede sig på, at den ene i forholdet skal dø


Bæk, Birgitte
Gennem Sorgen - en kærlighedshistorie

2014. Forlag: Alfa

Birgitte Bæk skriver smukt og kærligt, råt og realistisk om at tage afsked med en elsket. Hun beskriver forløbet før, under og efter tabet af sin eksmand, der dør af en aggressiv kræft.


Jakobsen, Linda
Vi er her endnu - efterladte forældre om tab, sorg, kærlighed og håb

2012. Forlag: Nyt Nordisk Forlag

Ni menneskers personlige beretninger om, hvordan det er at miste deres partner. Der sættes ord på de situationer, der opstår efter tabet af en partner og familiedrømmen; håndtering af sin egen såvel som sine børns sorg, savnet, kærligheden til en ny partner og om at holde fast i håbet om at få lykkeligt liv.


Ryelund, Birgitte
Tvunget til et andet liv
Når ens elskede dør - en kærlighedshistorie

2015. Forlag: Birgitte Ryelund

Som et lykkeligt ægtepar forventer de fleste nok at blive gamle sammen. Sådan var det i hvert fald for Birgitte Ryelund og hendes mand, Jørgen. I 30 år levede de sammen og var klar til et nyt kapitel i livet, når deres yngste barn flyttede hjemmefra. Men sådan skulle det ikke gå. Jørgen døde efter et kort sygdomsforløb blot fire måneder efter, sønnen var flyttet, og pludselig stod Birgitte helt alene med et hus og en lille hvalp. Chokket var stort, og sorgen slipper hun aldrig af med, men nu har hun skrevet en sorgdagbog, der måske kan give indsigt i de svære følelser ved at miste for andre i samme situation.


Bøger om at miste sin mor eller far

Iversen, Anne-Marie Finch
At miste sin mor

2010. Forlag: Unitas Forlag

Anne-Marie Finch Iversens fortæller om, hvordan det er at have en syg mor og miste hende som teenager. Bogen fungerer som et redskab til voksne, der er i kontakt med unge, der har mistet en forælder og som en hjælp til unge, der mangler en jævnaldrende at spejle sig i.


Skriver Bak, Lene
Når mor dør

2010. Forlag: Turbulenz

’Når mor dør’ er beretningen om otte kvinders tab af deres mor. Den yngste er 15 år, og den ældste er 74. Historierne er individuelle, men også fælles. For mor vil altid mangle.


Læs mere:

Efterladt

 

Opret en profil på cancerforum og mød andre patienter og pårørende, som du kan dele tanker og erfaringer med.


Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende