Gå til sygdomsliste

Bøger om at være pårørende til en kræftpatient

De bøger, du finder på siderne, er ikke anmeldt af Kræftens Bekæmpelse. Udtalelser er hentet fra bøgernes forlag. De omtalte bøger har heller ikke gennemgået en systematisk faglig vurdering, og Kræftens Bekæmpelse fralægger sig derfor ethvert ansvar i forhold til indhold og ytringer i bøgerne.

Du kan finde de fleste bøger på www.bibliotek.dk

Bøger om at være pårørende til en kræftpatient

Bjerre Sørensen, Sara og Bjerre Olsen, Heidi
Snefnug i mørket – en svær tid set med to generationers øjne

2018. Forlag: Bjerre Books

I bogen fortæller Heidi og Sara åbent og ærligt på skift om deres oplevelser, følelser og tanker igennem deres mors og mormors kræftforløb og giver indblik i, hvordan den nøjagtig samme hændelse kan opleves forskelligt af to generationer.


Björklund, Lars
Hvordan skal jeg klare det? En bog om at pleje en pårørende

2012. Forlag: Unitas Forlag

Forfatteren, Lars Björklund, er sygehuspræst. Bogen bygger på samtaler med mennesker han har mødt gennem sit arbejde. Bogen er til dem, der passer en ægtefælle eller et andet nærtstående menneske, men kan også bruges af dem, der møder familier og enlige i den professionelle pleje.


Enggren, Anja
Bliver jeg glad igen?

2011. Forlag: Linje H

Hvordan føles det at blive enke som 34-årig? Hvordan forklarer man sin seksårige datter, at hendes far er uhelbredelig syg? Og er det overhovedet muligt at genfinde glæde og kærlighed i livet, når kræften har vundet over ens ægtefælle?


Bøger om at være pårørende til en kræftpatient

Frederiksen Faurskov, Morten
Det skjulte mareridt - vejen tilbage til det gode liv

2014. Forlag: Historia

Forfatteren beskriver, hvordan lavt selvværd, mobning, hans brors kræftsygdom og død førte ham ud i en selvdestruktiv livsstil. Bogen er en stor hjælp og inspiration for mennesker, som er pårørende til syge, da bogen giver et stort indblik i alle de tanker og frustrationer, som kan medfølge ved alvorlige sygdomme i den nærmeste omgangskreds.


Holm-Petersen, Kirsten
Vi ser fremad

2011. Forlag: Roche

I bogen fortæller syv mænd om deres tanker, følelser og handlinger i forbindelse med, at deres kæreste, ægtefælle, datter eller søster fik bryst- eller underlivskræft. De giver hver især indblik i, hvilke reaktioner og strategier de som mænd har valgt for både at kunne støtte og selv blive støttet.

Download bogen her


Bøger om at være pårørende til en kræftpatient

Håndbog for pårørende til patienter med glioblastom

2014. Forlag: Roche

I håndbogen fortæller tre pårørende deres personlige beretninger om at være tæt på en patient med glioblastom. Den beskriver også hvordan de har håndteret de følelser og problemstillinger, de har oplevet i parforholdet og i familien, når deres mand, kone, far, mor eller anden nær pårørende pludselig blev ramt af glioblastom. Desuden er der information om pårørendes rettigheder, om mulighed for økonomisk hjælp og anden nyttig viden.

Hent håndbogen her


Larsen, Esther
Bliv nu ikke bitter fru Larsen

2017. Forlag: Eget forlag

Dagbøger bliver til en bog: Smertefuld modgang har stået i kø for Ester Larsen i Tinglev, der i kræftsygdommens sorte skygge har mistet både sin mand og sin yngste datter. Hvordan tackler hun livets svære udfordringer uden at gå fuldstændig i spåner? En autentisk, ærlig og stærk beretning om bl.a. at være pårørende og dét at miste. 


Jørgensen, Eva
Kære pårørende. Kom vel igennem en svær tid

2013. Forlag: Rosinante

Kan jeg som pårørende få gratis psykologassistance? Hvordan får jeg overblik over journaler, dokumenter og korrespondancer? Hvad skal jeg huske at spørge lægerne om? Kan jeg søge plejeorlov? Bogen bygger på forfatterens egne erfaringer og på interviews med pårørende og eksperter. MacDonald, Chris
Du er ikke alene

2011. Forlag: Turbulenz ApS

"Du er ikke alene" er Chris MacDonalds historie. Og hans fars historie. En historie om, hvordan man med andres hjælp kan rejse sig igen.Bøger om at være pårørende til en kræftpatient

Ringdahl, Ola
Kræft på nært hold

2016. Forlag: Karakter

Bogen handler om det at være pårørende til en kræftsyg, samtidigt med at skulle håndtere ens egen uvished, bekymringer, stress og sorg over alt det, der sker. Kræftens Bekæmpelses formand, Dorthe Crüger, har skrevet bogens forord.


Roepstorff, Sara
Min far er en tiger

2015. Forlag: Gladiator

Min far er en tiger er historien om en familie, som rammes af sygdom. Det er forfatterens minutiøse registrering af sorgen, vreden, fortvivlelsen og håbet i forbindelse med hendes fars kræftsygdom. Romanen er forfatterens heroiske bedrift, skrevet igennem 2 år og med næsten videnskabelig akkuratesse. Fra diagnosen stilles via stamcelletransplantation, raskmelding og videre. Romanen er på én gang overlevelsesstrategi og et portræt af en familie og en far.


 

Opret en profil på cancerforum og mød andre patienter og pårørende, som du kan dele tanker og erfaringer med.


Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende