Gå til sygdomsliste

Bøger om at være pårørende til en kræftpatient

De bøger, du finder på siderne, er ikke anmeldt af Kræftens Bekæmpelse. Udtalelserne om dem er hentet fra bøgernes forlag. Bøgerne har ikke gennemgået en systematisk faglig vurdering, og Kræftens Bekæmpelse fralægger sig derfor ethvert ansvar i forhold til indhold og ytringer i bøgerne.

Du kan finde de fleste bøger på www.bibliotek.dk


Bøger om at være pårørende til en kræftpatient

Lisbeth Rex
Håndtrykket
2019. Forlag: Skriveforlaget

I oktober 2010 fik Lisbeths mand konstateret uhelbredelig kræft, hvilket vendte op og ned på deres liv. Hun passede ham hjemme, hvor han døde i 2011. I bogen fortæller Lisbeth i ord og digte om den svære tid, der fulgte for hende og hendes børn. Hun fortæller om år med uro, træthed og sorg. Men også om at komme på banen igen og nyde livet i fulde drag.


Bøger om at være pårørende til en kræftpatient

Bjerre Sørensen, Sara og Bjerre Olsen, Heidi
Snefnug i mørket – en svær tid set med to generationers øjne

2018. Forlag: Bjerre Books

I bogen fortæller Heidi og Sara åbent og ærligt på skift om deres oplevelser, følelser og tanker igennem deres mors og mormors kræftforløb og giver indblik i, hvordan den nøjagtig samme hændelse kan opleves forskelligt af to generationer.


Bøger om at være pårørende til en kræftpatient

Rikke Folm Berg
Når et barn får kræft - en håndbog til forældre med kræftsyge børn

2018. Forlag: Turbine

Bogen giver et indblik i, hvad det vil sige at være forælder til et kræftsyg barn. Den giver gode råd fra dem, der har prøvet det, til dem der står over for det ud fra interviews med familier, der har prøvet det, samt eksperter, der arbejder i felten. Bogen indeholder desuden praktiske skabeloner til breve, rengøringsplaner, aftaleskemaer mv. 


Larsen, Esther
Bliv nu ikke bitter fru Larsen

2017. Forlag: Eget forlag

Dagbøger bliver til en bog: Smertefuld modgang har stået i kø for Ester Larsen i Tinglev, der i kræftsygdommens sorte skygge har mistet både sin mand og sin yngste datter. Hvordan tackler hun livets svære udfordringer uden at gå fuldstændig i spåner? En autentisk, ærlig og stærk beretning om bl.a. at være pårørende og dét at miste. 


Roepstorff, Sara
Min far er en tiger

2015. Forlag: Gladiator

Min far er en tiger er historien om en familie, som rammes af kræft. Bogen er autofiktion og en skildring af forfatterens egne oplevelser i forbindelse med faderens kræftsygdom.


Bøger om at være pårørende til en kræftpatient

Fälling, Jakob
Aldrig alene

2015. Forlag: LyLe

Hvad ville du gøre, hvis din søn blev ramt af en uhelbredelig kræftsygdom? Det spørgsmål blev aktuelt for Jørn Meinertsen på Langeland, da hans 19-årige søn fik konstateret lymfekræft i et særligt fremskredent stadie. Bogen er en fortælling, suppleret med udvalgte dele af faderens dagbog fra forløbet.


Bøger om at være pårørende til en kræftpatient

Falkenberg Rasmussen, Dorte
Kemoland

2012. Forlag: INDBLIK

Hvad stiller man op, når ens baby pludselig får konstateret kræft? I Kemoland skildrer Dorte sin datters kemoforløb, og hvordan familiens hverdag påvirkes af sygdommen.


Enggren, Anja
Bliver jeg glad igen?

2011. Forlag: Linje H

Hvordan føles det at blive enke som 34-årig? Hvordan forklarer man sin seksårige datter, at hendes far er uhelbredelig syg? Og er det overhovedet muligt at genfinde glæde og kærlighed i livet, når kræften har vundet over ens ægtefælle?


Holm-Petersen, Kirsten
Vi ser fremad

2011. Forlag: Roche

I bogen fortæller syv mænd om deres tanker, følelser og handlinger i forbindelse med, at deres kæreste, ægtefælle, datter eller søster fik bryst- eller underlivskræft. De giver hver især indblik i, hvilke reaktioner og strategier de som mænd har valgt for både at kunne støtte og selv blive støttet.

Download bogen her


Bøger om at være pårørende til en kræftpatient

Kehlet, Jakob 
Livet for givet
2011. Forlag: Siesta

Bogen bygger på interviews med 13 unge kræftpatienter. De deler deres personlige tanker og oplevelser i forbindelse med deres kræftsygdom. Tanker og oplevelser om alt fra accept af, at livet må sættes på standby til at lysten til sex kan forsvinde under kemobehandling. Bogen er til unge i alderen 15 og 30 år, der lige har fået konstateret kræft. Forældre, venner og andre pårørende kan også få relevante informationer. 


MacDonald, Chris
Du er ikke alene

2011. Forlag: Turbulenz ApS

"Du er ikke alene" er Chris MacDonalds historie. Og hans fars historie. Chris fortæller om det sidste år med sin far - og om hvordan de to fandt sammen igen efter faderens kræft-diagnose. En historie om, hvordan man med andres hjælp kan rejse sig igen. 

Opret en profil på cancerforum og mød andre patienter og pårørende, som du kan dele tanker og erfaringer med.


Rådgivning

To kvinder taler sammen i rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud