Gå til sygdomsliste

Bøger om kræft og alternativ behandling

De bøger, du finder på siderne, er ikke anmeldt af Kræftens Bekæmpelse. Udtalelser er hentet fra bøgernes forlag.
De omtalte bøger har heller ikke gennemgået en systematisk faglig vurdering, og Kræftens Bekæmpelse fralægger sig derfor ethvert ansvar i forhold til indhold og ytringer i bøgerne.

Her er en oversigt over forskellige bøger om alternativ behandling.

Generelt om alternativ behandling

Cd'er om alternativ behandling

Generelt om alternativ behandling


Engelund, Eduard Eghon
Livets kraft

2012. Forlag: Thank you

Livets kraft handler om de redskaber og de metoder, Eduard Eghon Engelund som kræftramt brugte til at styrke sig mentalt, følelsesmæssigt og fysisk under sit behandlingsforløb. Med bogen følger også en cd med metoder til visualisering.

 


Fogsgaard, Linda
At kysse med døden - Et møde med kræftsygdom gennem digte, billeder, drømme og symboler

2015. Forlag: Forlaget mellemgaard

Da Linda Fogsgaard fik konstateret en kræftsygdom, opstod der et stærkt behov for at udtrykke alle de følelser, der naturligt følger en svær diagnose. Disse følelser kom til udtryk i en række billeder, drømme, digte og symboler, og det er dem, hun har samlet i bogen. Sygdommen blev afsæt for en stærk personlig udvikling, der åbnede op til en mere ægte glæde ved livet. Bogen henvender sig til alle, der har været i berøring med kritisk sygdom, enten som patient, pårørende eller plejepersonale, og i bredere forstand til alle, der tør snuse til en anderledens og kreativ tilgang til alvorlige eksistentielle spørgsmål.

 


Bøger om kræft og alternativ behandling

Holst, Arne
Til dig, der gerne vil have et godt liv
2018. Forlag: Trykværket

Få styr på dit liv, bliv i stand til at tøjle stress og ubalance. Enkle regler og retningslinjer for dit liv kan skabe et overblik og en energi, som gør dig i stand til at trives godt, blive kreativ og i balance. Arne Holsts mission er, at at så mange mennesker som muligt forstår meningen med livet og bruger de teknikker til det gode liv, som forfatteren selv har lært og stadig anvender.


Bøger om kræft og alternativ behandling

Johannessen-Henry, Christine Tind
Kræften og kraften

2015. Forlag: ANIS

Bogen handler om de måder, tro viser sig på, når vi er blevet ramt af begivenheder som alvorlig sygdom, og om troens intensitet, når vi er truet på vores eksistens.


Kellerman, Inge
Når diagnosen er brystkræft - En selvhjælpsbog for kræftpatienter

2017. Forlag: Hovedland

Inge Kellermann bog er en skatkiste af evidensbaserede muligheder for selv at bidrage til et godt udfald af sygdommen. Det gælder, både hvad enten man lige har fået diagnosen og gerne vil styrke kroppen forud for kræftbehandlingerne, ønsker at optimere sundhedsvæsenets behandlinger eller afhjælpe nogle af de bivirkninger, der er forbundet med kræftbehandlingerne.


Krus, Tove og Salamonsen, Anita
Alternativ veier –pasienter med eksepsjonelle sykdomsforløp

2012. Forlag: Gyldendal
Sprog: Norsk

Bogen omhandler alternativ behandling. Fire mænd og fire kvinder fortæller deres personlige historier med henholdsvis kræft, sklerose og CFS/ME, hvor de har gjort brug af alternativ behandling. Bogen indeholder også et kapitel om forskning på området, som er baseret på både danske og norske patienter. Bogen henvender sig både til patienter, patientforeninger, sundhedspersonale, alternative behandlere, politikere og andre der har interesse for alternativ behandling.


Zachariae, Bobby
Sov Godt

2011. Forlag: Rosinante

Mange danskere oplever, at de har svært ved at falde i søvn, vågner om natten eller føler på andre måder, at nattesøvnen ikke gør dem udhvilede. 
Med to cd'er og et arbejdshæfte indlagt i coveret er SOV GODT er et program til at genoprette og fastholde et sundt søvnmønster af specialist i sundhedspsykologi Bobby Zachariae.

 


Zachariae, Bobby
Afhjælp angst og nervøsitet

2010. Forlag: Rosinante

Musik af Christian Alvad

Vi kender alle følelsen af nervøsitet og angst. Nogle gange kan vi opleve ubegrundet angst i en sådan grad, at det går ud over vores livskvalitet. Der er gode muligheder for at behandle angst og nervøsitet. Det gælder om at bryde den onde cirkel og blive bevidst om og omstrukturere de uhensigtsmæssige tankemønstre, som bidrager til at vedligeholde angsten.

Cd'en indeholder tre forskellige visualiseringsøvelser, som kan støtte og hjælpe dig til bedre at kontrollere følelser af angst og nervøsitet.

 


Zachariae, Bobby
Mentale redskaber ved kræftsygdom

2010. Forlag: Rosinante

Musik af Christian Alvad

Det er en stor belastning at få konstateret kræft. Øvelserne giver nogle psykiske redskaber, som kan hjælpe med at håndtere de psykiske og fysiske følger af sygdommen og behandlingen. Visualisering kan være et godt supplement til den medicinske behandling.

Cd'en indeholder to øvelser; "Aktivering af indre ressourcer ved kræft” og ”Håndtering og lindring af bivirkninger ved kræftbehandling”.

 


Læs mere om alternativ behandling og kræft:

Alternativ behandling

 

Opret en profil på cancerforum og mød andre patienter og pårørende, som du kan dele tanker og erfaringer med.


Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende